De zomervakantie is voor mij niet echt gelopen zoals het in gedachte zou gaan. Lekker naar Spanje, 40 uur per week op het strand liggen 1 maand lang. Dat is voor mij vakantie, dat is voor mij heerlijk. 2 maanden, 40 uur per week, de administratie verzorgen van een bedrijf terwijl de helft van de administratie op vakantie is komt bij mij niet echt in de richting van het vakantiegevoel. Tegen mezelf zeggend dat het best wel meevalt en dat je daarna genoeg geld hebt om leuke dingen te doen verzachten de pijn. De pijn die steeds groter wordt als vrienden tijdens werktijd bellen of je meegaat naar het strand want het is zo lekker weer. Misschien heb ik toch iets verkeerd gedaan.

Toch is het wel lichtelijk vakantie aangezien ik weekendjes naar het strand ga om daar vervolgens te gaan beachvolleyen. Op het strand aangekomen na 2 weken werken probeer ik te genieten van de zon. Mijn partner (volleybal speel je niet in je eentje) merkt op dat hij teamgenoten van het lieve kleine schattige meisje heeft gezien en ik snap wederom dat dit geen rustig weekend wordt. “Hey, kunnen jullie de groetjes aan Karin doen van Joeri?” Ze antwoorden beleefd: “Welke Joeri?” “Ja van het budeltoernooi,” antwoordt mijn partner en de dames worden enthousiast op het moment dat ik me probeer te verstoppen achter een koelbox. “BUDEL-JOERI!!!!” Ik merk dat ze mijn naam kennen.

Na dit voorval vervolg ik de dag en raak wat aan de praat met een andere blonde dame. Sven (mijn partner) vraagt verbaasd of ik alweer een dame aan het versieren ben, ik was enkel aan het praten.

Het weekend loopt ten einde en ik keer terug naar mijn werk. Net wanneer ik helemaal gaar de volgende betalingsconditie aanmaak krijg ik een smsje van het lieve kleine schattige meisje. Ze vroeg of haar teamgenoten een beetje aardig waren, waarop ik antwoorden dat budeljoeri schijnbaar een of andere indruk had gemaakt aangezien ze heel enthousiast die naam uitriepen.

Zo gaan de dagen voorbij en volgt het volgende toernooi. Denk je tussen de middag even wat calamaris te kunnen eten in rust (mijn partner is vrij druk), komt dat andere blonde meisje aan tafel erbij zitten. “Hey, jij ook hier!” Wederom geen moment van rust. Ik zie dat ze haar kapsel anders heeft zitten en zeg sociaal: “Hey, wat zit je haar leuk!” Deze opmerking schoot in het verkeerde keelgat zonder dat ik het begreep. “Zat het de vorige keer niet leuk dan?” Vrouwen… ik zal ze nooit begrijpen, het enige wat ik nog weet is dat ze binnen 10 minuten weg was en mijn knoflookstokbrood op was… erg vreemd.

Terug op mijn werk maak ik mijn laatste werkweek af. Mijn werk, waar rust is, geen mensen die je koosnaampjes geven en die vervolgens schreeuwen, geen mensen die je eten opeten. Wat is werken toch heerlijk af en toe. Volgende week begint de studie weer, rust heb ik niet gehad, enkel op het werk… en ik krijg er nog betaald voor ook, is het niet heerlijk?


8 reacties

Shitonya · 24 augustus 2005 op 11:21

Nu snap ik wel waarom je ( nog steeds ) single bent 😀
De kans dat je ooit een vrouw begrijpt is veel te klein.

prikkels · 24 augustus 2005 op 11:36

Weet je wel zeker dat je vrouwen leuk vindt? Of zit je nog in de kast? 😛

Avalon · 24 augustus 2005 op 12:48

vindt…

(en jij had het altijd over spelfouten)

Troy · 24 augustus 2005 op 13:59

[quote]“Hey, wat zit je haar leuk!” Deze opmerking schoot in het verkeerde keelgat zonder dat ik het begreep. “Zat het de vorige keer niet leuk dan?” [/quote]Inderdaad een nogal vreemd antwoord, of het nu van een man of een vrouw was gekomen. Maar mannen komen wel minder in aanmerking om zo’n wedervraag te stellen. Typisch zo’n reactie die duidt op onzekerheid.

En ik begrijp vrouwen uitstekend. Begrijp voorgaande reacties alleen niet zo goed…

@Prikkels: wat heeft in de kast zitten met het niet begrijpen van vrouwen te maken? Ik dacht dat juist homo’s zo goed met de vrouw op konden schieten om maar even te generaliseren.

Oh ja, aardige column, maar ik vond je vorige sterker.

Grt Troy

Geertje · 24 augustus 2005 op 15:30

[quote]Vrouwen… ik zal ze nooit begrijpen,[/quote] :laugh: :laugh: 😉

Wright · 24 augustus 2005 op 15:44

Vond hem niet zo sterk. Een beetje een ‘babbel de babbel’ column. 😉

KawaSutra · 24 augustus 2005 op 18:27

[quote]…het enige wat ik nog weet is dat ze binnen 10 minuten weg was en mijn knoflookstokbrood op was…[/quote]
Dan weet je al genoeg! 😀

Oh ja, wat is een budeltoernooi? 😕

Avalon · 24 augustus 2005 op 19:15

budel is de plaats waar het volleybaltoernooi werd gehouden, dus het Budel-toernooi

Geef een reactie

Avatar plaatshouder