Toch wel vreselijk, het pamflet welk ik ongevraagd in de bus kreeg van de PVDA.
Zit er een sticker op mijn brievenbus waarop staat dat ik niks wil hebben en ja hoor…..een van afzichtelijke layout voorziene propagandakaart waarop aan de ene kant met enorme letters PVDA staat en aan de andere kaart een voorstel waar mijn maag van omdraait (zonder dat ik mee beweeg). In de tekst wordt aangegeven dat de PVDA bij behandeling van de Rotterdamse gemeentebegroting een voorstel zal indienen om het openbaar vervoer gratis te maken voor 65 plussers.
Uiteraard wordt “Balkje” even genoemd met zijn bezuinigingspolitiek. De woorden die gebruikt worden (stevig, iedereen, dreigen, sociaal isolement, verdwijnen achter geraniums) zouden menig volkspsycholoog stevig de handen doen wrijven. “Een serieuze patient. Ik heb er zin an.”
Propaganda is er bij de rode buren weinig op vooruit sinds de oorlog.

“Het zijn met name de ouderen die door de bezuinigingen getroffen worden.” Aldus de PVDA.
Om hun dreigend sociaal isolement te voorkomen stellen ze dus voor de 65 plussers gratis openbaar vervoer voor.
Jammer natuurlijk dat het brandje blussen al decennia lang het streven is bij deze partij in plaats van structurele oplossingen.
Gelukkig is dit ook weer vertrouwd.
In plaats van kijken waarom het openbaar vervoer zo duur is en wat hieraan gedaan kan worden zoeken ze in Rotterdam de oplossing en het gratis aanbieden voor deze groep.
Ze hadden de lege plekken opgemerkt in de metro’s, trams en bussen en de lijn was getrokken met de prijs (wie durft er tegenwoordig nog in??). Misschien dat bepaalde trajecten in Rotterdam niet zo slim zijn ingedeeld.
“Er wordt steeds meer lucht vervoerd i.p.v. mensen.” Aldus het pamflet.
Dat is zeker waar in het openbaar vervoer maar ook op het kantoor van de PVDA. Deze lucht voorstellen kosten waarschijnlijk weer een vermogen.
Er is wel minder lucht in mijn brievenbus met dit soort onzin.
Vreemd is waarom de PVDA juist met name de ouderen noemt die het slachtoffer worden van de bezuinigingspolitiek (naast mij staat een bejaardentehuis).
De uitkeringtrekkers zullen wellicht ook minder van het openbaar vervoer gebruik maken.
Dan maar even wat minder naar de bingo. Waarom gaan jullie niet wat vaker langs bij de ouderen? Waarom organiseren jullie niet meer activiteiten voor de ouderen? Waarom doen jullie niet iets aan de vreselijke toestanden in de verpleeghuizen en bejaardentehuizen?
Waar wordt dit voorstel van betaald?
Brandjes blussen in plaats van een juiste prioriteit stellen aan problemen en aanpak.
PVDA is eigenlijk PVDB.

PARTIJ VAN DE BRANDJESBLUSSERS.

Ik bied me aan om de gehele PVDA per bus gratis te vervoeren naar Subsidiestan (enkele reis en [b]enkele[/b] paspoort inleveren).
Met extra airco voor frisse lucht!

Wie volgt? :

Stuur dan je email naar: rotterdam@pvda.nl

Categorieën: Politiek

2 reacties

Bakema_NL · 15 november 2004 op 19:48

Niet zo zeuren over dat stukje gratis papier….altijd handig als je na het schijten je kont moet afvegen…hebben ze je toch nog een dienst bewezen, de pvda…partij van de analiteiten.

GVDD · 15 november 2004 op 20:12

hahaha ur right. hoop dat het rood niet afgeeft op mn ass

Geef een reactie

Avatar plaatshouder