Mijn dochter van tien wees me erop, toen ik gebukt voor haar stond. Ze scandeerde, Gadverdamme mam je hebt grijze haren op je hoofd” Jakkes mam!!!! . Een kindergezicht bijna vol afschuw keek mij aan. Ik stamelde wat van “Ja het hoort bij mijn leeftijd, en mooi grijs is niet lelijk. Nou zij vond dus van wel!!! Er moest en er zou naar de kapper gegaan worden, want zo werd het niets meer met me. Werd het dan nog wat…? Ik slaakte een zucht, was dat geverfde haar nu al nodig ? Nee toch alsjeblieft, elke maand bij de kapper bijkleuren met dat slappe geklets aan mijn oren. Maar met zo een fletse muts doorlopen, daar voelde ik me toch te jong voor. Dochterlief trok me naar de eerste de beste kapper op de hoek, waar alras werd besloten me mijn eigen middelbruine kleurtje aan te meten. En de boblijn, om mijn eeuwig standaard kapsel te veranderen. Zoals half Nederland Ik was veel te zenuwachtig over mijn nieuwe coupe. Waarschijnlijk daardoor smaakte de koffie niet. Dan die ouwe weekblaadjes, ff geen zin in ouwe meuk. Nee ik zat hier met een doel. Mijn haar moest weer in de ouwe staat!!! Mijn dochter waakte over mij zoals ik normaal over haar!! Alleen dan niet bij de kapper, want mevrouw wist precies wat ze wilde. Ze keek toe hoe ze het bruine goedje erin deden,Wat trouwens goed prikte en volgens mij op basis van een chemisch goedje was en mijn trotse dochter was blij , zoals ik met mijn middelbruin geverfd kapsel , mijn nieuwe noodcoupe dus, voor al dat grijs dan. Ik kan mezelf moeilijk verslonzen… Nee daar zorgt mijn dochter wel voor!!!. Ik moet er niet aandenken hoe ik er uit zal zien, als zij niet op mij zou letten
De vraag is dan ook:”wie heeft wie nodig”. (zeker op een bepaalde leeftijd)
Maar ja, grijs blijft grijs…


19 reacties

Teunis · 15 juli 2008 op 13:41

Ik vond de niet-gerectificeerde leuker.

Dees · 15 juli 2008 op 14:06

Tsja, ik heb wel eens iemand horen vertellen dat drie keer scheepsrecht is. Maar als ik wil weten waar dat scheepsrecht vandaan komt, blijft het bij suggesties als:

[i]Een gestorven zeeman wordt met een één, twee, drie, in godsnaam over boord gezet.[/i]

dus dat risico zou ik ook maar niet nemen.

Serieuzer, het hele scherm lijkt gejaagd onder jouw naam, Uitroeptekens, soms met een punt erachter, haastige zinnen, nadruk op zaken die misschien heel spannend waren voor jou, maar die bij mij een ‘nou en’ oproepen.

Waar valse start vandaan komt is makkelijker te raden. Misschien gewoon eens starten met iets nieuws.

Troy · 15 juli 2008 op 17:39

Even wat puntjes:

1. Het moet ‘rectificatie’ zijn.

2. Een titel wordt in de regel niet met hoofdletters geschreven.

3. Bij een rectificatie verwacht men op zijn minst dat alle fouten uit een verhaal zijn gehaald en de boel er netjes uitziet.

4. Persoonlijk zie ik sowieso het nut niet in van het opnieuw insturen van een stuk. De tekst komt op hetzelfde neer als het vorige stuk en als je je zelf hier wilt ‘bewijzen’ (wat sowieso al onnodig is) kan je beter met iets nieuws op de proppen komen.

5. Alsnog welkom hier 😉

dashuri · 15 juli 2008 op 20:19

Het hàd een leuke column kunnen zijn, maar op het z’n Hans Teeuwen te zeggen: “Maar toen kwam jij en àlles ging mis”.

Eerlijk gezegd vind ik niks aan deze columnn (is zelfs nog zacht uitgedrukt). Een zee van taalfouten en gebrek aan structuur maken het stuk totaal onaantrekkelijk.

Ik las dat je voor internetfora of zoiets schrijft. Hoe doe je dat dan? Door eerst je tekst door de buurvrouw te laten screenen wellicht?! Een goede raad: laat columns in het vervolg ook best ff door die taalintelligente vrouw nachecken dan.

Ach, vat dit nu niet op als een zoveelste ik-ga-u-afbreken. Ik zeg mijn mening soms onomwonden (zoals alle anderen hierboven mij), maar hopelijk ben je er toch wat mee!

Kusje,
dash x

dashuri · 15 juli 2008 op 20:20

Effe iets rechtzetten: “Maar OM het OP z’n Hans Teeuwens te zetten”

(: dash

axelle · 15 juli 2008 op 20:37

Nja.

Een eerste (slechte) indruk uitwissen is moeilijk. Héél moeilijk. Hoewel ik liever zou zeggen dat ik aangenaam verrast was, moet ik bekennen dat ik van deze column wat meer verwacht had. Uiteindelijk heb je niet zo heel veel verandert, en dan vraag ik me ook af waarom je dezelfde opnieuw ingezonden heb. Belangrijke gebeurtenis voor je, die je correct wou verwoorden? Zou kunnen dus.
Het argument dat je voor een internetblad ofzo schrijft vind ik, ik had het al eerder gezegd denk ik, eerder stoeferig overkomen. Het doet een mens alleen maar afvragen hoe zo’n dingen functioneren. Een tweede, derde man? Ik weet het niet. Maar ik kijk uit naar een volgende.
Axellie

SIMBA · 16 juli 2008 op 09:53

[quote]iedere maand vind je bij ons de veste interviews. Deze maand onder andere: Yuri van Gelder[/quote]
Bovenstaande quote heb ik van jouw site afgeplukt, staat daar dus met een knoepert van een typfout op de voorpagina te pronken.
Ik denk dat je beter iets minder hoog van de toren kunt blazen.

Teunis · 16 juli 2008 op 17:38

[quote]Ik denk dat je beter iets minder hoog van de toren kunt blazen.[/quote]

Nou nou dames. Is dit weer een gevalletje ‘alles wat boven het maaiveld uitsteekt dient te worden afgehakt’ ? Afgunst is nooit zo’n goede raadgever denk ik maar. Gewoon lekker zelf goede stukken schrijven.

gr. teunis

SIMBA · 16 juli 2008 op 18:04

@Teunis: ik hak niet…ik refereer aan opmerkingen van Sandrax zelf onder de vorige “grijs-column”.

dashuri · 16 juli 2008 op 21:04

Sorry Teunis voor mijn ‘rude’ comments. Maar het valt wel op dat jij de enige bent, die de schrijfster aanmoedigt. (:

Teunis · 16 juli 2008 op 22:10

Nou nee, persoonlijk vind ik het geen sterke column. Waar ik me wel over verbaas, is dat de kritikastertjes op de site als een bok op een haverkist springen om iemand op zijn plek te zetten. Zo van: ze geeft aan dat ze op een internethoekje schrijft, dus we zullen eens laten weten dat ze die plek eigenlijk niet verdient. En classificeren onszelf dan natuurlijk als wel capabel daartoe (maar we doen dat natuurlijk niet, want we zijn te grote schijterts! Vanuit ons holletje driftig tikken, maar niet de grote stap naar de buitenwereld durven zetten).

Je kunt je afvragen wat triester is.

greetz Teunis

axelle · 17 juli 2008 op 10:30

Het is acceptabeler om thuis je talenten te ontwikkelen dan overal rond te schreeuwen dat men je MOET waarderen omdat je voor een internetforum schrijft. Mijn mening.

Dees · 17 juli 2008 op 10:37

Jeetje, het lijkt hier wel een internetforum 😀

Sandrax · 17 juli 2008 op 17:19

Gezellig he….
Ik zou bijna onzeker worden hihihi

Sandrax · 17 juli 2008 op 17:21

Blijf jij vooral thuis…..

Sandrax · 17 juli 2008 op 17:23

Eindelijk iemand die objectief kijkt/leest.
Daar heb ik wat aan…..
Ga zo door!!!!!

Sandrax · 17 juli 2008 op 17:25

Vanwaar die Lee Towers :hammer: :hammer: bril???
Slaat dat ergens op…..

Sandrax · 17 juli 2008 op 17:31

OPmerkingen…..Tjesus ik schrijf gewoon voor een internetmagazine. Mag ik dat niet vermelden frustraatje. Of jaloers kippetje.

Miss Mod · 17 juli 2008 op 21:12

Sandrax,

Het is volstrekt onacceptabel om taal te bezigen als in je reactie aan Simba, ook als je je getergd voelt. Beschouw dit daarom als een waarschuwing.

Verder voor enkele anderen in deze draad, op de man / vrouw spelen is ook niet bepaald acceptabel en past niet binnen de sfeer van deze site.

—-

Mensen die het nu nog nodig vinden om met zinloze reacties dit draadje te vullen krijgen wat mij betreft een ip-ban. Ofwel, ik heb wel iets beters te doen dan reacties verwijderen.

Mvg,

Miss Mod.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder