Een ongezonde geest in een afgeleefd lichaam. De titelhouder van een Tour de France is zijn positie nooit lang zeker. Winnaar Contador is tot grootste verliezer uitgeroepen en moet zijn smoezelige gele trui inleveren. Fris gewassen en gestreken! Meneer consumeerde, naar eigen zeggen, een biefstuk waar de clenbuterol uitdroop. Een middeltje voor gebruik bij paarden met astma en ter voorkoming van een dreigende abortus. Dus verantwoord door een mens te consumeren. Daarom bij hijgerige sporters met een verstandelijke beperking in gebruik om vet te verliezen en spieren te versterken. Bijwerkingen: je hart kan fors van slag raken of zelfs de pijp aan Maarten (Ducrot) geven. Gebruikers staan vaak voortdurend te trillen en hebben last van hoofdpijn, duizeligheid, nervositeit, zweten, misselijkheid, slapeloosheid en psychoses. Topsport dus. Clenbuterol, amfetamine, epo, anabolen en bloeddoping is verantwoord sportief snoepgoed dus nog steeds niet voltooid verleden tijd. Voor het wielerpeloton geen slechte tijding. Toch een somber nieuwsbulletin uit de koers. Een omgebouwde mannelijke renner wint teveel voor vrouwen uitgeschreven wedstrijden. De wielerkaravaan flink over de zeik. “Gevalletje concurrentievervalsing”. Pedaleer je je de longen uit het ranke lijf wint een man/wijf, met borsten in wording en geboetseerde schaamlippen, alle bekers. Komt zelfs aan de meet met het scheerschuim nog in de oren en haargroei tussen de tenen.

Vanwege zijn/haar goede prestaties ontstond al snel twijfel aan het geslacht van Natalie van Gogh. “Zeg maar Nathal!” Overgrootvader sneed zich al eens een oor van het hoofd. Een neef verwisselde het tijdelijke met het eeuwige daarbij het fietspad versperrend in Amsterdam. En Nathal liet dus het Ikea-broodmes zetten in zijn meest amusante stukje speelgoed. Lul! Verkeerde hersenen in een mislukt hoofd. Onjuiste klopgeest in een foutieve torso. Zak! Nathal uit Nieuw-Vennep debuteerde vorig bouwjaar in het peloton van fietsclub Bollenstreek. Een beetje gozer wil niet eens deel uit maken van een club met zo’n meisjesnaam. Zelf wil Van Gogh niet over zijn gevalletje praten. De stembanden zijn bij de geslachtsverandering waarschijnlijk ook geraakt. Gevolg: Nathal praat ondanks de hormonen verder levenslang als een bariton. De fietsclub Ballenstreek zegt dat de leden weinig overlast hebben van het nieuwe lid. Correctie, Bollenstreek, dit lid heeft helemaal geen lid! De vereniging: “Als rensters moeite hebben met het feit dat ze transseksueel is, gaan ze maar bij de KNWU op de stoep liggen. Ze heeft een geldige licentie waarvan de inkt nog nat is en wij willen geen stront met de bond”.

Bobo’s ten burelen van de KNWU hebben namelijk overal verstand van. Zolang het maar een gleuf heeft, had óf krijgt. Met de nadruk op hééft. Het moet wel aangenaam blijven voor de heren. Met alleen lullen over fietsen krijg je de avonduren niet gevuld. Van Gogh klauterde dit jaar al frequent op het podium. Een renster: “Vooral bij de start had ik er een tweeslachtig gevoel over. In de kruisstreek met name. Aan de ene kant vroeg ik me af of het wel helemaal rechtschapen (…) was dat zij als transseksueel bij ons reed, aan de andere kant geeft de KNWU groen licht. Ze is voor de wet vrouw geworden, dus wie zijn wij om hem/haar de afzetting in te manoeuvreren?” Veel rensters vragen zich toch verbijsterd af of ze wel door en door vrouw is. “Is alles er wel afgehaald?” Lijkt een kwestie van enige lichamelijke visitatie en, indien restverschijnselen aantoonbaar zijn, een vlijmscherp mesje. Ondertussen fietst Nathal wel onder gelijke omstandigheden: zónder kloten! En heeft ze ook moeite geel (…) vocht te produceren ter dopingcontrole. De testikels intussen liggen ingevroren te wachten op de hoogste bieder met een afgeleefd lichaam.

Categorieën: Sport

2 reacties

LouisP · 12 februari 2011 op 13:35

Komt zelfs aan de meet met het scheerschuim nog in de oren en haargroei tussen de tenen.

Hier moet ik hard om lachen..

en eigenlijk met het grootste gedeelte wel van het stuk..alleen die haakjes storen wat, alsof ik de clou zonder die lelijke dingen niet door zou hebben..

L.

sylvia1 · 13 februari 2011 op 20:12

Tja, sport krijgt bijna iets filosofisch als de grens van seksen overschreden wordt. Niet dat dit stuk filosofisch is trouwens, [quote]Zolang het maar een gleuf heeft, had óf krijgt. Met de nadruk op hééft.[/quote] Zo kun je het ook stellen… 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder