“Nee, ik zat op dat moment voor de TV.”
“Dus u zat – vòòr de TV?”
“Ja. Ik zat voor de TV.”
“En toen gebeurde het? Terwijl u voor TV zat?”
“Nou ja, niet helemaal tijdens. Maar toen het gebeurd was, zat ik voor de TV.”
“En toen zag u het? Terwijl u voor TV zat?”
“Ja. Toen zag ik het…” “Wat dacht u toen u het zag?”
“Ik schrok natuurlijk.”
“En toen?”
“Tja, wat zal ik zeggen? Je gelooft het niet hè?”
“Ondanks het feit dat u het op TV zag?”
“Precies. Je ziet het maar je denkt: dat kan toch niet?”
“En hoe voelde u zich toen?”
“Ik voelde me ineens hartstikke beroerd. Nú dit weer!”
“Hoe bedoelt u, nu dit weer?”
“Nou, wat zal ik zeggen… Uuhm… Dat is de zòveelste keer denk je dan hè?”
“U bedoelt….”
“Gewoon, sommige mensen hebben ook altijd pech! Vreselijk gewoon!”
“U was geschokt? Aangeslagen?”
“Ja, ontzettend…. Ontzettend aangeslagen. Vorig jaar Madrid, in 2002 – of wat was het? 2002 hè? – in 2002 Bali en nu dit weer.”
“Vreselijk hè?”
“Dat kun je wel zeggen ja!”
“En, hoe moet het nu verder denkt u?”
“We moeten maar eens zien. Toen met Bali en Madrid hebben we alle voorschotten die we betaald hadden weer teruggekregen van het reisbureau. Nu onze vakantie naar Londen ook weer geannuleerd is moeten we dat maar weer proberen denk ik en dan maar weer hopen dat het goed gaat. Het zal wel weer veel bellen en brieven schrijven worden. Sommige mensen hebben ook echt altijd pech.”
“Ik wens u er veel sterkte mee.”
“Dankjewel.”

“Dit was Hart van Nederland, goedenavond.”


20 reacties

Martijn · 20 juli 2005 op 20:40

Als er dan toch zonodig een terroristische aanslag moet komen, dan liefst in het Hart van Nederland.
Mooi en bescheiden geschreven, edoch zeer doeltreffend.

Discoverme · 20 juli 2005 op 22:17

Mooi hét perfecte einde…leef erg mee met ‘jouw’ hoofdpersonen.

Het stuk is simpel (positief), maar waar (helaas)

Troy · 20 juli 2005 op 22:27

Een originele benadering…Hart van Nederland als representatie van de totaal niet geopinieerde opinie van de doorsnee Hollander…Tja, maar dan hebben we het zonder afvallig te klinken toch over een groot percentage denk ik. En wat als we wel een betrokkenheid voelen die verder gaat dan de tegenvaller van alweer een vakantieland waar we niet meer heen kunnen/durven te gaan? Wat gaan we dan daarmee doen? Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee…

pepe · 20 juli 2005 op 22:49

Erg goed geschreven en hoe gaat het nu met de hoofdpersonen? Zouden zij over deze schok heen komen?
Lijkt me verschrikkelijk als je dit ziet (ik neem voor het gemak maar aan dat dit op tv is geweest) terwijl je een familielid of vriend bent verloren door een van de aanslagen.

melady · 20 juli 2005 op 23:05

“Ik zat voor/achter de PC toen ik deze column las”
“En wat vond u van deze column?””
“Lekker simplistisch en daarnaast zo diepgaand”
“Ik begrijp u niet maar wens u er veel sterkte mee”
“Ik bedoel dat ik dit gewoon een goede column vind”
“Dit was het hart van Melady, goedenavond”

sally · 21 juli 2005 op 00:49

kort,bondig en veelzeggend.

Maar dat wist je al.

liefs
Sally

KingArthur · 21 juli 2005 op 02:23

kort en krachtig

KawaSutra · 21 juli 2005 op 03:38

Eye-opener.

Louise · 21 juli 2005 op 07:16

Arme mensen; hun zoveelste vakantie weggespoeld, de lucht ingeknald…
Een knap staaltje galgenhumor, heerlijk 😀

Dees · 21 juli 2005 op 07:38

Knappe column met meerdere laagjes. En dat terwijl hij zo simpel is. Echt knap.

Mosje · 21 juli 2005 op 08:35

Tja, die terroristen bombarderen zo’n beetje al onze vakantiebestemmingen weg. Je zult zien en meemaken dat binnenkort de campings op de Veluwe aan de beurt zijn. Je moet er toch niet aan denken?

WritersBlocq · 21 juli 2005 op 09:33

Heel goed Raindog, je laat weer zien dat ‘eigen problemen altijd het grootst zijn’, Holland op z’n smalst.
Lol @ Melady 😀

klungel · 21 juli 2005 op 09:48

En moet dat nu echt midden im mijn steengoede film uitgezonden worden?

😉 😀

Kees Schilder · 21 juli 2005 op 11:17

Gave column.Raindog op z’n best.Keep it simpel.

Eddy Kielema · 21 juli 2005 op 11:30

Uitstekende column die het ‘hart’ van het probleem precies weet te raken!

Shitonya · 21 juli 2005 op 12:29

knap bedacht

bert · 21 juli 2005 op 17:33

Ben het dit keer met iedereen eens, prachtige column. 🙂

Raindog · 22 juli 2005 op 00:15

Sommigen onder jullie vragen het je misschien wel af, anderen gaan er misschien wel gewoon van uit dat dit echt is vertoond. Ik kan maar beter eerlijk zijn; nee, dit is niet zo op tv geweest en komt uit een van de duimen waar ik, ondanks mijn leeftijd die het me eigenlijk niet meer toestaat, nog steeds graag zo nu en dan op zuig. Toch zijn jullie reacties veelzeggend. Ze zeggen dat het net zo makkelijk wèl zo had kunnen zijn waarop ik vervolgens zeg; bewijs in dat geval dan maar dat het niet werkelijk zo is gebeurd. Of nog gaat gebeuren.

Een paar gericht:

@Martijn; dankjewel
@iedereen die het kort en krachtig vond (of zo ongeveer hetzelfde in andere bewoordingen); heel erg dankjewel
@Kees; Over enkele dagen zal het een jaar zijn dat ik hier nu schrijf. Als er iets is dat ik in dat jaar heb geleerd is het dat ‘keep it simple’ meestal het allerbeste is. Ik kon soms zo heel erg de ongekroonde koning van de veel te lange zinnen zijn, met veel te veel bijzinnen ook trouwens, hoewel ik dat op die momenten zelf meestal anders zag, en dan zijn reacties zoals die van jou en ook die van veel anderen nu trouwens, echt een hart onder de riem op zo’n positievere manier dan het hart dat ik in deze column beschreven heb.

Voor ik mezelf nòg meer ga tegenspreken: bedankt! 😉

Raindog

Ma3anne · 22 juli 2005 op 19:22

Indrukwekkend simpele column inderdaad.
Nu nog je reacties kort en simpel zien te houden. 😛

Raindog · 23 juli 2005 op 11:29

@Ma3: Oke!

:laugh:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder