‘Het weer is redelijk dicht’, hoor ik weervrouw Helga vertellen aan de kijkers. Kijkers waarvan velen elke dag hun foto uploaden om ’s avond – met  het bord op schoot of de koffie met – gespannen naar het weer kijken.  ‘g&%$#*#@’ mijn foto van het wolkendek is gewoon de beste die ik ooit heb gemaakt.  Nee, schat dat was een gelukje. Je had een vuile lens en het lensdopje zat er nog op bij de eerste 100 klikken.

Zo is er een vaste inzender uit Katwijk aan Zee, die op de muur turft hoeveel keer haar foto verschijnt. Inmiddels is ze in haar woonplaats een BKAZ’er, maar niet op zondag. Nee..want zingt ze in de karruk en is het swert van de kleding, maar dit terzijde.

Altijd als ik Helga het weer zie presenteren, met haar overdreven aangedikte woordenstroom, hoor ik weer de woorden van jaren geleden. Zie ik haar complexe berekeningen – in haar slaapkamer thuis – maken over hét  moment supréme  bij de juiste weersomstandigheden van ontvankelijk te zijn en flink tekeer te gaan.

Kom hier! Kom nu maar Harrie (of Klaas of Pieter) het is weer goed weer. Snel snel anders word ik droog. Hup, hup. Ik hoor een zucht en een paar &^/$#@€¥  Nee..ik kijk nu naar deze voetbalwedstijd! Helga…. blijf van me af! AF!

‘Kijkers dit is voorlopig mijn laatste uitzending, ik ga er even tussenuit om mijn kind te werpen’.

Vervolgens verdwijnt ze 10 weken van het scherm en vertoont ze haar gezicht en dikke buik niet meer aan het volk. Het zou zo mooi geweest zijn als haar vliezen braken tijdens het weer. ‘Oh oh kijkers, het wordt een natte avond en ik sta er midden in’ En…hoe nat is het op de afdeling verloskunde? We schakelen nu live over naar Piet onze SBS collega die in her ziekenhuis van Heerenveen is en waar het aardig nat begint te worden. De afsluitvliesdijk Heerenveen- Drachten is bijna 10 centimeter §gebroken. Piet kon er maar in.

De voice over ‘Het weer werd mede mogelijk gemaakt door de FIOD; De  Foetus Inlichtingen Ontsluiting Dienst’

Zo kan Helga over het weer vertellen alsof ze met ons meeleeft als code rood, oranje door ons land raast.

Toch mag ik Helga wel. Ze is dé weervrouw van ons land en Piet Paulusma onze weerman.

Het mag weer weer worden!

Frau Helga!

 

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

10 reacties

van Gellekom · 19 mei 2017 op 14:58

Zelf geef ik de voorkeur aan Piet Paulusma waarvan ik alle weerpraatjes op DVD heb.
Daarnaast wacht ik nog op de Musical: “Piet the Musical” en op de film : “Piet’s Intimate weather forecast”
Maar ook van Frau Helga ben ik een groot fan. Ik zou tegen haar willen zeggen:’Wo ist die Wettervorhersage? Dort! ist die Wettervorhersage!!

Nummer 22 · 19 mei 2017 op 17:52

Werda? oder weer da?

Helga und Piet! Ons Weer!

Karen.2.0 · 20 mei 2017 op 14:27

Helga is leuk, al is de voorspelling nog zo naatje. En Piet: nou, Piet zie ik liever niet. 🙂

    Nummer 22 · 21 mei 2017 op 10:21

    Ach… kijk goed baar de gezichten van de autochtone ‘ bible belt’ bewoners en je ziet Die Helga…maar dan in 1000 voud. Niets mis mee hoor maar ze hebben daar allemaal hetzelfde accent en de gezichtsherkenning scan apparaten op Schiphol geven errors. Wie van 50?is nu Helga of Helga of de echte Helga…

Esther Suzanna · 20 mei 2017 op 15:18

Ik weet niet wie zij is, ik kijk nooit het weer, maar ik ben weer te laat zeker, ze is nu zeker aan het bevallen? Komt ze wel weer?

Nummer 22 · 21 mei 2017 op 10:17

Hi Esther Suzanna,

Nee..Helga is uitgeworpen. Ze presenteert het weer op RTL 4 alsof ze het zelf heeft uitgevonden. Stond ze deze week zo dat je haar van de zijkant kon bekijken en ja…de oplettende beschouwer zag de rimpels en lichte onderkin… Enfin, niets mis mee. De tand des tijd is net zoals het weer..onvoorspelbaar?

Mien · 22 mei 2017 op 16:36

Lagerlöf? Die heet toch Selma? Nou snap ik er niets meer van. Veel te ingewikkeld dat geSBS.

Bruun · 24 mei 2017 op 09:26

Net als Helga bevalt het weer in Nederland maar zelden. Maar daar kan Helga niets aan doen. Ik mag haar wel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder