Toen ik achttien werd kreeg ik een brief van de toenmalige minister van, ach toen interesseerde ik me nog niet voor politiek. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid! Nou en of, de studie wereld lag voor me open en niets was te min. Het HBO beviel me prima, stappen, werken en leren konden nog prima gecombineerd worden. Concessies hoefde ik nog niet te maken. Na de studie gelijk in een mooie baan gerold en toen begon de ellende pas. Ik was nagenoeg de enige vrouw, en nog een jonge ook die in een leidinggevende functie haar carrière begon. Alweer tussen de mannen, met een alfa pakket op school kon ik de dames ook al nagenoeg niet vinden. Het werkt leuk hoor, niet de problemen die werken met vrouwen met zich mee brengt maar gewoon, doe maar gewoon. En dan de start van het gezin. Nog steeds verkerende in een mannenwereld werd het kolven vaak verward met golven en werd er nogal vreemd giechelig omgegaan met mijn tijd. Het werk verdween en zo ook mijn eigen gecreëerde deeltijdfunctie in die mannenwereld. En dus op zoek naar een baan die past bij mijn uitdagende CV. Ten slotte is deze meid aardig voorbereid op de toekomst. Een deeltijdbaan, dat wel want mijn gezin gaat me ook voor. Daarnaast wil ik graag als ZZP-er mij ook kunnen profileren. Echter in deze tijd valt er niet een goed salaris te verdienen als ZZP-er en moet er eigenlijk een baantje bij. Zoek die maar eens op HBO niveau. Deeltijd, ja het is er wel maar dan wel minimaal 32 uur. Onder je niveau zoeken, mevrouw we zijn bang dat u binnen een half jaar weer vertrokken bent. Het is niet makkelijk en of het gaat lukken? Vast wel, voorlopig heb ik nog tijd.


6 reacties

Mosje · 14 maart 2008 op 13:18

Aan wie is deze sollicitatie gericht?
😀

Neuskleuter · 14 maart 2008 op 13:44

Ach, je kan altijd nog hier columns plaatsen, jezelf verbeteren en een bundel uitbrengen.
Even rondroepen of dat iemand al met winst is gelukt? 😉

Over je column: je onderwerp leent zich prima voor een column, maar je doet er te weinig mee. Je laat het te dicht bij jezelf. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, trawant doet dat ook. Maar je schrijft afstandelijk, globaal en vertelt je verhaal in grote lijnen. Ik zou het leuker vinden als je hier aspecten gedetailleerder zou beschrijven.

Neem bijvoorbeeld een sollicatiegesprek als uitgangspunt. Ik wil weten wat voor stropdas de man voor je om heeft. Ik wil weten welk jengelend kind die vlek boter vanmorgen nog op je beste pak heeft gesmeerd. Ik wil gezucht, gekreun, enorme hoop en een anticlimax zien. En ik wil wat pit zien, waarin je opkomt voor álle mensen die een part-time HBO-baan willen! Schijt aan de bazen! Schijt aan de uitzendbureaus en hun zogenaamde flexwerk! En misschien nog een wapperend rokje voor het voorjaar en Mosje.

Kortom, maak je verhaal levendig. En welkom hier!

Dees · 14 maart 2008 op 17:19

Een alfapakket zonder vrouwen tegen te komen? Best bijzonder 😀

‘Deeltijd, [i]want[/i] je gezin gaat voor’ komt op mij over als kromme gevoelslogica. Very Balkenende en very gemiddelde Nederlanse vrouw anno nu, dat wel…

Maar veel succes met zoeken. Hoop dat je snel iets vindt.

SIMBA · 14 maart 2008 op 18:12

Welkom Xilias! Geen slecht debuut, al krijg ik het gevoel dat je het gehaast geschreven hebt (tussen het kolven en solliciteren door 😉 )

[quote]werd kreeg ik een brief van de toenmalige minister van[/quote]
Van????

[quote]Echter in deze tijd valt er niet een goed salaris te verdienen als ZZP-er [/quote]
Dit is een beetje kromme zin; *valt er geen goed salaris te verdienen…* loopt volgens mij beter.

pally · 14 maart 2008 op 22:56

Beetje een rennende column, Xilias, ik raak buiten adem bij het lezen. Bij wijze van spreken dan.
Niet slecht geschreven, maar nergens wat meer uitgewerkt. En wie is Minister ‘van’?

groet van Pally

Siebe · 14 maart 2008 op 23:29

Hoi,

Sorry maar ik vind dit een beetje een zeurcolumn. Alsof je alles mee hebt maar jammer genoeg niet iedereen dat snapt. Leidinggevende banen zijn er nauwelijks in deeltijd, 4 dagen is als je geluk hebt vaak het hoogst (of laagst) haalbare en eerlijk is eerlijk: geef die werkgevers eens ongelijk. En je gezin gaat ‘ook’ voor? Hoezo ‘ook’? Keuzes, keuzes; daar gaat het om volgens mij. Maar dat zal wel lastig zijn wanneer je alles wilt zoals de column een beetje suggereert. Het lijkt heel erg in overeenstemming te zijn met de tijd en ik voel me, als mede-dertiger, ineens een hele oude lul. Vooruit, kom, ik zal mezelf ook eens vleien; ik ben m’n tijd altijd al ver vooruit geweest.

Sorry, heel erg welkom hoor maar meer chocola kan ik hier even niet van maken.

Gr.
s

Geef een reactie

Avatar plaatshouder