Gelovigen, vandaag vandaag is het zondag. Onze wekelijkse rustdag, die wij houden op de zondag, als een opdracht en een geschenk van God. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Daarbij is de zondag voor ONS gristenen ook een wekelijkse echo echo van de Paaszondag zondag, waarop Jezus Gristus opstond uit de dood, HALLELUJA AMEN!  # Amen2 en # Crusifix2

Redenen voor ons van het AV om vandaag ONS licht over het nieuws te laten schijnen. Nummer 22, kom er maar in, over..

Natuurlijk waarde van Gellekom. U die soms door de geest  overmand wordt en mij uw levensvragen hebt gestuurd ter overdenking en advies. Prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker van het O.I.L 81955) keek, zoals altijd als onze zonderlinge weledelgeleerdestrenge heer, over mijn schouders mee, sloeg daarbij (yes, me too) op mijn schouders, eerst links en dan rechts. Zijn  bulderende lach zorg dat de mok ( met opschrift ‘De liefste professor’) hete koffie over zijn eigen broek gutste en hij direct begon te schreeuwen. Eigen schuld dikke bult, toch. De hele dag keken de medewerkers van het O.I.L. en bezoekers naar de natte plekken rondom onze gewaardeerde professor’s kruis. HeToo? De lift naar de kelder werd vandaag niet gebruikt.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet – we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt. 

Als het nieuws stil zou staan dan komt het volluk in opstand want geen nieuws betekent dat er geen geheim nieuws meer bestaat en de digitale snelweg hackers eindelijk verslagen.  We zijn wel verlost van Humberto, Mathijs en die irritante Peter R. de Dooi met stoet aan MeSeatToo gasten.  We worden 5 dagen per week geKneveld en van de Brinkt!

Aha, wat lees ik nu hieronder waarde van Gellekom, er is brekend nieuws. Toch niet weer over het breken van 2 broden en het open gaan van de Rode Zee. Kom op zeg, het moet niet gekker worden. Wanneer komen Joop & Albert met een musical onder leiding  de heer Mie Too van de Amsterdamse Theaterschool. Warvey Heinstein wordt niet gevraagd, maar dit terzijde

Toch, breaking nieuws over onze eigen SGP: Het SGP-plan om een Nederlandse vlag op te hangen in de zaal van de Tweede Kamer is met een ruime meerderheid  aangenomen. Alleen Partij voor de Dieren stemde tegen omdat zij vinden dat de Nederlandse vlag de lading niet dekt m.b.t. het standpunt over het  eierschandaal.

Ook de VVD heeft haar bedenkingen omdat er dan weer een dure föhn moet worden aangeschaft om de vlag een beetje te laten wapperen. Een vlag in de tweede kamer, en zeker een niet-wapperende vlag,  is als een vlag op een modderschuit vindt ook de PVV. Een anonieme bron binnen PVV hierover: “laten we eerst eens alle moslims het land uit rotten voor wij überhaupt de vlag uitsteken”

Kijk, de stemmers hebben recht van spreken en de niet stemmers kunnen met deze vlag hun r**t gaan afvegen, want oh oh wat een armoede om in ons parlement te hebben gestemd over het ophangen van de Nederlandse vlag. Er zijn al geruchten dat Friesland (en voor de autochtonen Friezen: Fryslan), de onafhankelijkheid willen uitroepen. Nou, ik geef ze groot gelijk. Het is voor ons multicultureel land heel lang geleden dat we de Hoekse en Kabeljauwse twisten hadden. Dat was nog een tussen de boeren en buitenlui. Niet normaal zeg en Normaal  begeleidde deze veldslag oerenthard.  

Een slag op het IJsselmeer tussen de roeiers met hun 8 zonder stuurman van Enkhuizen en die van Snits, lijkt me een mooi begin. Hup, slaan met die spanen, hakken en flierlejeppen tijdens de vlucht over het sompige land.

De SGP en CU gijzelen nu de regering die onder leiding van de eeuwige vrijgezel, de minister president die nog graag speelt met zijn enige aan hem hangende echte vriend.

Soms met een beetje sambal oelek lukt het wel om Mark uitzinning van eigen geilheid te  horen roepen. I did it again deze week, mamaaa. Ja, Mark je bent een grote kleine jongen en nu maar slapen, droom  maar fijn over Dionne, Katja en dat mag ook over E.T. E.T.? mama? Ja, Mark Erica Terpstra. Maar wel jouw handjes boven het dekbed.

Dus de vlag groeten, het Wilhelmus zingen en Waar de blanke top der Duiven en ter afsluiting van een debat “Moriaantje zo zwart als roet” of na een stemming ‘Zak ’s lekker door, Vul ’s lekker door” Maar verzoeknummers mogen ook worden ingediend bij Carola Schouten. Ja die van de CU minister van landbouw en onverdoofd castreren maar dan wel na het bidden.

De nieuwe minister van Justitie Fred Grappenhaus werd onlangs aangetroffen in het Rijksmuseum waar hij, ter voorbereiding op het verplichte leerbezoek van scholieren, staande voor het schilderij: Bachanaal van een monnik en een non, met zijn hand in zijn broek, het Wilhelmus stond te verkrachten.Het is niet bekend of genoemde Wilhelmus openheid van zaken gaat geven in het kader van ME TOO

Himmel hoch, die Grappenhaus. Liefhebber van zingen in het eigen kruis. Wie niet zingt die is een …. , zingen ze in de Arena als hun 020 team tegen een bal gaat trappen. Kijk, dan is die grappenmaker van een Grappenhaus maar een losertje. Kom nou toch, het wilhelmus zingen met een hand in de broek. Wat een slap aftreksel, maar was het wel zijn eigen hand. Van Velzen ging toch mee met deze Grappenhuis?of was het onze Patries, de plas liefhebber van deze eeuw! Van je ras ras ras kom maar s hier met jouw plas… ( 65 weken op nummer 1 in de top 1 van Zimbabwe)

Nog meer breaking nieuws: De erven van wijlen de bekende Nederlandse publieke vrouw, Kortjakje , hebben een dagboek van Kortjakje gevonden waarin verklaard wordt waarom zij altijd ziek was. Met name midden in de week werd zij vaak onwel. Zij was dan niet in staat om naar school te gaan.

In het dagboek staat beschreven hoe Kortjakje zeer religieus was. Te lezen staat dat zij dagelijks zes keer tot God bad. In het dagboek is verder te lezen dat Kortjakje elke zondag ging biechten en dan op de schoot van Pater J. Noster haar zonden beleed. Als boetedoening mocht zij mondeling de Pater tevreden stellen..

De erven willen met terugwerkende kracht, ook in het kader van ME TOO, Pater J Noster aanklagen .

Wat een zwijnerij met die Kortjakje, alhoewel  Pater J. Noster toen al bekend stond als Kortkwakje. Maar niemand deed er wat aan. Ze hebben in het dorp er mee leren leven. In de kroeg kan je zelfs een Kortkwakje bestellen, een biertje van 14, 7%  dat je samen moet drinken met degene die graag korte kwakjes als een  mondholte en gezichts creme wilt gebruiken.

Over ’advocaatje gaat op reis’ en 3 kleine kleutertjes die zaten op een schoot, boven op een  schoot…. ’. De schoot van de kapelaan en een uurtje later die van de pater uit het naburig gehucht  Den Kwakkel, zwijg ik maar. #CatholicToo! 

Van Gellekom, waarde mede absurdist! We kunnen nog wel even doorgaan met onze kijk op onze samenleving. Neem nu eens, als laatste voorbeeld van zakkenvullende rattengedrag prins Bernard jr. Kleinzoon van de Schavuit van Oranje. Die Bennie junior is een belegger van panden in 020 en wil nu ook een formule 1 racecircuit van zijn en broer speeltuintje in Zandvoort aan Zee.  # RoyalToo 

Ja, je bent lid van  een familie met voorouders die roofden, verkrachten en stalen van de armen, dan wil je ook wat in de familie waar jaarlijks, als kerstdiner verhaal aan elkaar, fluisterend in het oor van degene die naast je zit, wordt verteld.

Vorige jaar begon Petra, excuseer moi, Laurentien ineens hard te schreeuwen, zo hard dat Beatrix die in slaap was gesukkeld reageerde met Vati Vati was ist los? # Vati Auch

Laurentien (She Too?) werd in haar oorlelletje gebeten door  Alex die ook nog geil fluisterde ’Zeg schoonzusje, Max is weg naar een of ander armoedig vakantiereis, kom je eens langs bij me net zoals toen je nog niet getrouwd was. Mabel komt ook! Triootje dus?’ #AlexThree

Sinds en paar jaar worden er ook verhalen verteld over het gooien van mensen uit vliegtuigen boven zee. Maar dat is nu afgeschaft want de bron kan niet meer gebeld worden, die is dood! #DropDead2

 Wij weten als absurdisten (#AVYeS2) dat op onze beschouwingen vragen zullen komen of wat we schrijven over de royals wel kan. Wat zeggen we dan: Ja, IK mag dat schrijven en zeggen en dat doen WIJ dus ook! Want wat maakt deze royals nu meer dan wij. Sprookjes kunnen bekeken worden in Kaatsheuvel !


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Nummer 22 · 15 november 2017 op 21:18

Bericht van onze zeer gewaardeerde prof.dr.mr.ir R.Leijdecker van het O.I.L
(1955). ‘ Erratum heren van het AV! De taal-en spelfouten zijn uw vergeven!’ Amen. Uw kijk op de toestand in ons land is fraai verwoord! Een republiek waard. Dit moet u niet hardop roepen want de PVV ; partij van de vervreemding, komt in beweging. 30 jaar in de bak met die 2 van het AV.#They2.
Dat willen we niet, toch? Hebben jullie die vlag gezien? Wat een vlaggetje. Binnenkort de regenboog vlag ook in de 2e kamer. Dan maak je een .! De modderschuit natie heeft nu een vlag. Laten we ter afsluiting zingen en bidden.
‘ bij ons staat in het parlement ..vlaggen is een abnormaal verzoek….straks de roe op de strak gesteven onderbroek…’ # SM2

Here allah shiva. Vergeef het hun de malloten van deze wereld en dat landje aan de noordzee. Amen. Mededeling: de soep staat klaar en moet heet worden gegeten.

Van die aanvullende zaken leidde tot een staatsgreep in Zimbabwe, maar dit geheel terzijde.

    van Gellekom · 16 november 2017 op 12:06

    Nog even een tussendoor breaking nieuwtje
    Een bekende Australische tafeltennister heet Miao Miao. Omdat het, naar men zegt, Wereld Vriendelijkheidsdag is, en omdat Miao Miao relatief vriendelijk klinkt, wilde ik u dit weetje niet onthouden. Net zomin als het weetje dat, wie de adviezen van het Voedingscentrum volgt en voldoende groenten en fruit eet, dagelijks ongeveer 20 verschillende bestrijdingsmiddelen binnen krijgt.
    waarvan akte!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder