Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven.


Onze laatste echte polderdiva in den vreemde liet deze week eindelijk weer eens wat doorsijpelen naar de buitenwereld. Diehard Springfield junks weten inmiddels dat ik gek op haar ben. En terecht dat we wat hoorden, want welke Nederlandse vrouw wist er nu door te dringen tot het ontoegankelijke rijk van keizer Karl Lagerfeld… 

Ons Sylvie wel. En ze had ook meteen een klik met hem. Sterker nog; Karl eiste zelfs van haar dat hij haar mocht kleden. WOW! klonk het zoetgevooisd uit haar mond. De vereenzaamde, naar het schijnt ietwat vrouwonvriendelijke couturier ontmoette haar bij Wetten dass en was op slag modisch verliefd.  

De kleine Sylvie die een klik had met de op hakken net iets grotere Karl. Hoe bijzonder kon het worden. 

Ze hoorde het verschrikkelijke nieuws toen ze het fameuze hotel de Rome binnen hupte. Toevallig geheel in Chanel gekleed. Ze moest er even bij gaan zitten en vroeg de dienstdoende ober om een glaasje water uit de Hamburgse kraan. De toegestroomde riool journalisten hielden gepaste afstand totdat Miss Meis weer bij zinnen was en kon verhalen over haar Karl.    

“Ik schrok er echt van’’, zegt ze terwijl ze met een roodgelakte pinknagel iets uit haar glas vist. “Ik heb zelfs ooit een lederen Dirndl jurk cadeau gekregen.” Ongetwijfeld strak dichtgetrokken om haar frêle lijf. Ik mijmer wat weg en waan me op haar bank wachtend op Karl’s meesterstuk als ik haar hoor zeggen dat ze zich niet wil profileren als de beste vriendin die Karl in zijn leven gehad heeft. “Ik zag hem de laatste tijd weinig, maar ik moet echt zeggen dat we een klik hadden. Het voelde meteen vertrouwd. Wij Nederlanders hebben ook niet zoveel met protocol en hiërarchie. En hij ook niet,” eindigde ze. 

Ze zette het volle glas op de glimmende tafel, stond op, slingerde de gouden ketting van haar Chaneltas om haar schouder en dirigeerde haar rood gezoolde Christian Louboutins naar de uitgang.   

Diezelfde middag nog kocht ik ergens in een groezelige Hamburgse steeg een Dirndl jurkje voor mijn vrouw. Je weet het maar nooit. 

B.B. Springfield 


Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

1 reactie

Nummer 22 · 3 maart 2019 op 09:40

Bastiaan.. Bastiaan… en u in een leder Hose, daarbij horende sokken, geruit overhemd, hoedje met veer maar als unterhose een mini herren string voor ‘ je weet maar nooit’. Genoten van – tussen de regels- gelezen worden. Oh, ik moet stoppen sofort oder mijn lief trekt haar leder mini rokje nu uit ( het is 09.40). Nee… een illusie een fata morgana..

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder