Beste Sint,

Hierbij mail ik u mijn verlanglijstje dit jaar, omdat ik woensdag geen tijd heb gehad om naar uw bezoek te komen kijken in het dichtstbijzijnde dorp. Daarom heb ik dus niet de kans gekregen om mijn lijstje in de handen van 1 van uw donkere knechten te drukken. Ik moest die dag namelijk eerst naar paardrijles, hierop volgend naar jazzdans, daarna had ik een toernooi van de hockeyclub en toen dat afgelopen was ben ik met mijn ouders nog even uit eten geweest om vervolgens de avond af te sluiten met een bezoekje aan opa en oma.

Maargoed, voordat ik aan mijn lijstje van dit jaar begin, wilde ik u er toch even op attenderen dat de cadeautjes die u me vorig jaar geschonken heeft niet overeen kwamen met mijn wensen. Zo had ik u gevraagd om een Nokia met camera en mp3 speler, maar kreeg ik er een met alleen maar een camera erop. Dit viel me een beetje tegen Sint! Daarnaast had ik u gevraagd om een paard, omdat u weet dat ik al best lang op paardrijles zit en wat krijg ik??? Een pony, ook dat heeft mijn Sinterklaasavond goed verziekt! Om over de andere vijfendertig cadeaus nog maar te zwijgen.. Ik wil u vragen om de volgende keer uw leesbril op te zetten tijdens het lezen van mijn verlanglijstje en op deze manier iets specifieker aan mijn wensen te voldoen.

Hier volgt mijn lijstje voor dit jaar:

1 mus, omdat ik geleerd heb dat je geen groot dier nodig hebt hier in Nederland om voor drie weken opschudding te zorgen.
1 flat screen televisie, omdat Lotte deze ook in haar schoen had dit jaar.
1 dvd speler met dolby surround sound, want anders heb ik ook niks aan die flat screen.
1 nieuw broertje, omdat de oude het niet meer zo goed doet.
1 cadeaubon van Douglas t.w.v. min. 500 euro, omdat mijn ouders altijd zeggen dat het goed voor mij is als ik leer omgaan met de waarde van geld.

Verders weet ik het niet zo goed meer, maar mocht u nog creatieve cadeau-ideeën hebben, dan zijn ook deze altijd welkom!! Ik hoop dat u er dit jaar wel uitkomt!!

Met vriendelijke groet,

Karlijn uit groep 6 van basisschool “het volkskind”

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

Eddy Kielema · 5 december 2005 op 17:22

Sint zal wel een hele dwaze oude man zijn als hij dit bescheiden verlanglijstje niet inwilligt… 🙂

Bakema_NL · 5 december 2005 op 17:25

Geloven ze in groep 6 nog in Sinterklaas dan? 😛

En wat een raar meisje die Karlijntje, mijn zoontje had hele andere wensen, niks dvd speler, die kei-gave hotwheels dinosaurus die auto’tjes uitspuugt was vele malen interessanter. 🙂

Li · 5 december 2005 op 19:00

Lief doperwtje
Als je er worteltjes bij doet dan komen je wensen vast wel uit..

Li

WritersBlocq · 5 december 2005 op 19:45

[quote]Ik moest die dag namelijk eerst naar paardrijles, hierop volgend naar jazzdans, daarna had ik een toernooi van de hockeyclub en toen dat afgelopen was ben ik met mijn ouders nog even uit eten geweest om vervolgens de avond af te sluiten met een bezoekje aan opa en oma.[/quote]
Zoooo achterbanktoeristje van me, je hebt het er maar druk mee. Gelukkig ben je geen superverwend nest; je weet je de cadeautjes van vorig jaar nog te herinneren en dat siert je.
Ik hoop dat al je wensen uit mogen komen hoewel… soms is het helemaal niet leuk als dat gebeurt. Nadat een droom in vervulling is gegaan, blijft de werkelijkheid over. In je hoofd rest een diep, zwart gat, dat geslagen is door de vertrokken droom. Ik spreek uit ervaring, en gelukkig is mijn laatste wens uitgekomen: dat ik maar altijd een droom mag hebben.

Vorig jaar heeft Sint hem in vervulling laten gaan, maar pas nadat zijn stinkknol mijn schoen volgescheten had.

Outsider · 5 december 2005 op 22:35

Opmerkelijk debuut. De druktemakerij en de overdreven luxe van de hedendaagse consumptiemaatschappij worden hier met veel humor op de hak genomen.

melady · 6 december 2005 op 00:29

dopperwt,ik geloof niet dat je in groep 6 zit
je schrijft met pit
Je profiel
Sinterklaas is een debiel
Die denkt dat je minimaal
klinkt theatraal
een oude bekende bent
maar ach, ik ben maar een ouwe vent
Lieve Karlijn
groet van Sint zonder venijn. 😀

Ma3anne · 6 december 2005 op 08:05

[quote]Verders weet ik het niet zo goed meer, maar mocht u nog creatieve cadeau-ideeën hebben, dan zijn ook deze altijd welkom!! Ik hoop dat u er dit jaar wel uitkomt!![/quote]

Ik denk dat een flink pak op je blote billen met de roe wel een goed idee is, verwend kreng!

Groetjes,
Sint 😉

wendy77 · 6 december 2005 op 08:40

Ik vin hem leuk 😛

Mup · 6 december 2005 op 13:04

[quote]1 nieuw broertje, omdat de oude het niet meer zo goed doet.[/quote]

[quote]1 cadeaubon van Douglas t.w.v. min. 500 euro, omdat mijn ouders altijd zeggen dat het goed voor mij is als ik leer omgaan met de waarde van geld.[/quote]

Sterk gevonden! Zoals ook het duk-druk-druk zijn van de kids. Een beetje verveling is er niet meer bij, sterk debuut,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder