“Ook een biertje?”
Terwijl hij knoflook en tapenade overmatig uitsmeert op een stokbroodje, keek hij me vragend aan. Ik knikte en keek naast me op de bank. Leeg.
’s Avonds een dvdtje kijken thuis met m’n huisgenoot is één van de bezigheden als we allebei doodmoe van werk terug zijn. Stokbrood en bier erbij en we vermaken ons wel. Tóch, ik mis iets. Dat gevoel heb ik de laatste paar dagen en het wordt steeds heviger. Ik lig languit op de bank, maar ik heb het idee dat iemand naast me zit. Een meid, een geweldige meid. Onbewust denk ik aan de kleine dingetjes. Ik mis het hebben van een relatie.

Mijn huisgenoot vierde gisteren zijn twee-jarig jubileum met z’n vriendin; ik moet toegeven dat ik daar op z’n minst een beetje jaloers om werd. Niet dat ik jaloers ben op hem óf z’n vriendin, maar meer om het hebben van zo’n relatie. Die twee zijn nog steeds hopeloos verliefd. Ik mis het hebben van een relatie.

Ik leg m’n hand naast me neer op de bank. Ik heb echt het gevoel dat zij naast me zit. Ik wíl dat ze naast me zit. Ik wil samen met haar dvd’s kijken, in de stad rondlopen, zelfs ruzie voeren. Ik mis zelfs het hebben van een ruzie. Ik mis het hebben van een relatie.

Als je me twee weken geleden had gevraagd hoe ik over een relatie zou denken, zou ik simpelweg gezegd hebben dat ik het vrijgezellenleventje nog niet zat ben. Dat ben ik nu nog niet, maar toch. Ik mis het hebben van een relatie.

Misschien komt dat gevoel ineens opzetten doordat ik verliefd ben. Ineens betrap ik mezelf erop dat ik allerlei verhalen aan het schrijven ben waar altijd wel een snufje liefde in zit. Zij leest ze ook, en ze waardeert ze. Ze weet zelfs dat ze over haar gaan. Zij twijfelt over haar gevoelens, als ik haar woorden mag geloven. Ze weet niet of het gaat werken tussen ons, ook omdat ze het al zo moeilijk heeft gehad. Zij is niet de enige die dat zegt. En toch. Ik mis het hebben van een relatie… Met haar.

Categorieën: Liefde

14 reacties

Eddy Kielema · 21 december 2006 op 13:26

Ik vond je droomverhaal een stuk beter. Dit is meer een dagboekaantekening dan een column. Bovendien een beetje slordig opgetekend door het gegoochel met de tijden.

[quote]Terwijl hij knoflook en tapenade overmatig uitsmeert op een stokbroodje, keek hij me vragend aan. [/quote]

Estrella · 21 december 2006 op 13:35

De zin die Eddy aanhaalt heb ik ook twee keer moeten lezen. Verder herken ik je gevoel.
Sterker nog, ik heb vanmorgen een gelijkende column gepost…In die zin gelijkend, het gemis van een relatie. Niet een specifieke hem overigens, meer een hem, hij, de juiste.
Wat kerst allemaal met ons doet he… 😉

arta · 21 december 2006 op 14:18

Ik ben het met Eddy eens…

En inderdaad…kerst maakt meer los dan je lief is! Blij dat deze tijd van het jaar op mijn humeur geen effect heeft!

Bitchy · 21 december 2006 op 14:29

Is een hond nemen geen optie? 😉

Het enige waar ik deze tijd van het jaar last van heb is pms, maar of dat met kerst te maken heeft…?

pally · 21 december 2006 op 14:33

Tja, het kerstklotegevoel schijnt zwaar woekerend rond te waren bij CX en dus bij een deel van de mensheid.

Ik heb er geen last van, eerlijk gezegd, maar daar schiet jij niks mee op natuurlijk, dus toch sterkte!

Enne lach eens om jezelf…..

groet van Pally

SIMBA · 21 december 2006 op 14:57

Eén héél groot voordeel…als je geen relatie hebt hoef je ook niet naar je schoonfamilie 🙂

smartie88 · 21 december 2006 op 15:11

ik vind het een mooie column, vooral omdat je het een stuk persoonlijk hebt gemaakt door veel eigen gevoel erin te leggen…je hebt je kwetsbaar opgesteld en dat vind ik erg knap.
De opmerking “dit is meer een dagboekaantekening”maakte me dan ook een beetje bozig, omdat ik vind dat zo een opmerking dit stuk teniet doet…

afijn, verder over de COLUMN;)
een zeker herkenbaar verhaal rond deze tijd…
Ik hoop dat deze dagen toch nog veel warmte voor jou met zich mee mogen brengen..
Ennuh…je weet natuurlijk nooit wat het nieuwe jaar allemaal voor je in petto heeft;)

DreamOn · 21 december 2006 op 16:08

…Maar ze heeft je dus niet afgewezen, dat had ook nog gekund.
Volgens mij kan het gros van de mensheid rond deze periode aan de Prozac… Ik lees alleen maar kommer en kwel! 😀

Shitonya · 21 december 2006 op 16:43

ik mis het hebben van een relatie.. natuurlijk kun je zinnen herhalen in een column en soms maakt dat een column juist zo compleet, maar deze zin verkloot op één of andere manier de boodschap welke je wil geven. Daarnaast mis ik je gevoel erin en dat maakt deze column slechter dan je intentie misschien was.

Ellebel · 21 december 2006 op 20:09

Ik vind ‘m mooi. Eerlijk is eerlijk, ik heb weinig gelet op de stijl, op het consequente gebruik van tijdsvormen en op eventueel teveel aan herhaling. Ik vind hem gewoon mooi, je column. Puur doordat ik het gevoel zo ongelofelijk sterk herken (zit momenteel met hetzelfde, vandaar).
En ach, een dagboekaantekening? Volgens mij hoor een column sowieso enig persoonlijk geluk of leed te hebben (tenzij een politieke, beschouwende column), dus mij stoort het niet.

Linkesoep · 21 december 2006 op 23:15

Niet makkelijk als je zo iets mist, maar je verbonden voelen hoeft niet alleen voor te komen in een relatie. Misschien komt die relatie nog wel en kan je op dit moment genieten van de keren dat je samen met haar bent.

Gr. Dasha 😉

DriekOplopers · 21 december 2006 op 23:41

Inderdaad, zoals al was gezegd was je vorige column wel beter.

En qua kerst: nergens last van. Lekker eten, goede vrienden (m/v). Stralend humeur als altijd…

Nee hoor, voor mij geen prozac onder de boom 😀

Driek

Dees · 22 december 2006 op 18:20

En toch ben ik blij voor je dat je niet een voet mist, of een arm. Of de afstandsbediening van die dvd-speler…

Hoe dan ook, er zijn grenzen aan wat mensen nog leuk vinden aan herkenbaarheid en die herhaling gaat net een grensje over.

Maar succes en kop op en blijf haar laten lezen… Wie weet.

XAXIS · 30 december 2006 op 21:52

Deze column was al heel lang voor kerst geschreven. Ik heb/had juist met kerst totaal geen eenzaam gevoel.

Dat dit een mindere column is, kan misschien wel kloppen. Het is ook één van mijn eerste.

Dromen (deel 2) is nog niet online zie ik, naar mijn inziens had ik ‘em toch al ingezonden.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder