Mijn tante is vreselijk ziek.
Er is een mogelijkheid dat ze kan genezen,
maar de doktoren willen niet al te veel risico’s nemen. Het probleem is dat
mijn tante een hele besmettelijke ziekte heeft en toen ze daar achter kwamen was ze niet in het ziekenhuis maar thuis. Wij wonen namelijk op een eiland en als de doktoren haar willen redden,dan lopen ze het risico dat anderen in haar omgeving ook besmet raken.Ik schrok me dood,toen ik het hoorde.Dat kan toch niet meer tegenwoordig! In films zie je in dit soort situaties altijd meteen een hele groep mannetjes in witte pakken komen.Waarom kan dat niet bij mijn tante? Waren we maar nooit op een eiland gaan wonen.
Ik maak me ook erge zorgen over mijn moeder.Die woont namelijk naast mijn tante en ze maken vrijwel elke dag samen
een wandelingetje door de buurt.
De doktoren hebben het er niet bij laten zitten hoor,de ziekte van haar is zo ernstig dat ze het hogerop hebben gezocht en
de hulp hebben ingeroepen van de nationale gezondheidsdiensten.Ik hoop zo dat ze haar kunnen redden,of op zijn minst haar leven kunnen rekken.Ze kunnen zoveel tegenwoordig.

Maar goed,dat was vanmorgen.Inmiddels is het wat later op de dag en het ziet er naar uit dat zelfs de doktoren van de landelijke gezondheidsdiensten mijn tante niet kunnen redden.Er wordt zelfs al over euthanasie gepraat.Ik heb nog nooit meegemaakt dat ze zo snel over euthanasie spreken.Mijn hart doet zeer.Vooral omdat inmiddels ook mijn moeder de eerste verschijnselen heeft gekregen.Ik ben doodsbang.Ik wil mijn moeder niet kwijtraken.Ik voel me egoistisch, want ik ben erg bang om zelf ook besmet te raken.Ik ben al onderzocht en er is niks aan de hand.Ik vraag me af waarom ik dan nog zo egoistisch kan zijn,terwijl mijn moeder inmiddels vreselijke pijnen ondergaat.Ze kan zelfs niet meer staan van de pijn.Door het besmettingsgevaar kan ik niet dichtbij haar komen.Dankbaar ben ik voor het feit dat mijn vader sinds vorige week in het buitenland zit.Ik mis hem vreselijk,juist op zo’n moment,maar de angst om mijn beide ouders te verliezen aan dit vreselijke onheil is groter.Mijn hart klopt in mijn keel.

Het is inmiddels het eind van de dag.Mijn moeder en tante heb ik niet meer mogen bezoeken.Ik vrees voor hun leven,
maar niemand vertelt mij iets.Ik ben woest en verdrietig tegelijk.Ik weet niet meer wat ik moet denken.
We zijn inmiddels met het hele dorp bij elkaar gebracht.Althans alle gezonde bewoners.We staan op het plein te wachten en middels dranghekken worden we naar een verzamelpunt gebracht.Ik kan niet zien wat er daar gebeurt.Ik hoop dat we daar te horen krijgen hoe het met onze familieleden gaat,want ik hoor om me heen dat er meer mensen besmet zijn geraakt.Ik geloof dat tante de eerste was.Ik ben altijd zo trots op mijn tante dat ze zo’n druk sociaal leven heeft op haar leeftijd.Maar nu blijkt dat sociale leven slachtoffers te maken.Al piekerend nader ik de ontmoetingsplek.Ik zie meerdere artsen staan.Iedere arts heeft een injectiespuit in zijn handen.Oh wat fijn,ze hebben een vaccinatie voor deze ziekte! Mijn hart maakt een vreugdesprongetje.Snel zal ik weer tegen mijn moeder kunnen kruipen.Ik laat me meeleiden naar de doktoren en voel het kleine prikje en vervolgens voel ik de stof door mijn aderen stromen.Wat fijn nog even en ik zie mijn moeder….

‘Zorg voor andere wezens op deze wereld,
zoals u zelf ook verzorgd zou willen worden’

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

arta · 9 augustus 2007 op 14:17

Het enige wat in mij opkomt na het lezen van jouw stukje is: Waar gáát dit over????? :eh:
Omdat de feiten nogal rammelen neem ik aan dat het fictie is. Een verhaal met vrij veel interpunctiefouten, wat het voor mij niet lekker leesbaar maakte…

Troy · 9 augustus 2007 op 18:01

Erg slordig en amateuristisch geschreven en ook ik zie niet echt in waar dit verhaal over gaat :eh:

lagarto · 9 augustus 2007 op 18:47

Hè? Ik vond het ook een beetje vreemd schrijfsel. Ik heb je andere column’s ook even bekeken bv `Landal`is zoveel beter en ook netter geschreven dat ik me afvraag ben jij wel 1 persoon? Of was je deze keer dronken?
Groeten Lagarto

Troy · 10 augustus 2007 op 00:54

Hey Lagarto,

Ik moet even op je reageren want Landal is inderdaad door iemand anders geschreven, meneer Jager welteverstaan 😀

lagarto · 10 augustus 2007 op 08:38

Verrek Troy, nou zie ik het ook. Ik heb op haar profiel de lijst die eronder staat aangezien voor schrijfsels die zij gemaakt had. Maar dat is een lijst waar ze ook op gereageerd heeft. Snappie. Excuses. Lagarto.

studicorad · 12 augustus 2007 op 23:21

Ik ben altijd blij met reacties,zo worden mijn columns alleen maar beter.Maar ik begin me nu bijna te schamen voor mijn clolumn.
Oke ik heb hem iets te snel geschreven en de instellingen zijn wat vervormd na het plaatsten.
Maar jammer dat niemand door heeft waar het over gaat.De reden nl. dat ik hem snel wilde plaatsen was nl de MKZ in Engeland.Hij had ook bij actualiteiten moeten staan.Ik heb het geschreven vanuit het oogpunt van een koe! Ik moet toch eerst mijn woede kwijt voordat ik een column plaats!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder