Vorig jaar was echt een verschrikkelijk jaar op school. Wij (3 vriendinnen en ik genaamd ‘het kwartet) hadden ons samengevoegd met 4 jongens (genaamd ‘de grolskin’ combinatie van grolsch en puskin –> rode wodka). We werden voor het eerst in jaren apart gezet waardoor we wat meer sociale contacten gingen maken, zoals wij zijn… legden wij alleen contacten met het andere geslacht. Zo gezegd zo gedaan, kwamen we in contact met die 4 jongens.

Op school spijbelden we, we stonden bekend als het beruchte groepje van 8. Men kon ons niet uitstaan… zowel leerlingen als leraren niet. We waren vaak aan te treffen in een cafe tegenover onze school, waar de jongens zich om 10 uur s’ochtends al gingen bezatten. Wij de brave meisjes van het kwartet hielden het bij spa blauw overdag, maar in het weekend… 😉

Zo organiseerde we iedere vrijdag een afsluiting van de week bij een van de jongens in een loods… die al snel de naam kreeg “het zuiphok”. Er stond een bar, een draaitafel, 2 banken, een tafel, barkrukken, een schommel gemaakt van een bierkrat en een muur vol met kasten vol met bierglazen, bierfiltjes en noem maar op (als het maar met bier te maken had). Wij dames vonden dat bier maar niks en besloten al snel om aan de rode wodka te gaan.

Die rode wodka werd ons soms iets teveel, onze eerste ervaring met alcohol kwam ter sprake waardoor we meerdere malen ons kapot hebben gelachen door onze stomme acties.
Sam een van de leden van het kwartet beet de spits af door op een avond zo afwezig te zijn dat we haar met 3 man moesten afvoeren. Haar in bed te leggen en haar heel de nacht moesten verzorgen, af en toe moesten we haar richting wc brengen omdat ze haar hele inhoud eruit moest spugen. Soms was het zo erg dat we haar daarna naast de wc troffen… klem tussen de muur en de wcpot, ik voelde me net een zuster die en patient moest verzorgen.

Dit bracht zoveel leuke dingen mee dat we een afspraak hadden gemaakt dat Kim de volgende van onze club zou worden die zichzelf voor schut zou moeten zetten onder invloed van alcohol. En dat gebeurde ook. De vrijdag daarop begonnen we al redelijk vroeg met de rode wodka… Ikzelf en Anne kunnen redelijk goed tegen alcohol dus we maakten Kim wijs dat we met z’n 3en dan een fles moesten leeg drinken en dat je je dan super goed zou voelen. Na 2 glazen trok het gezicht van Kim groen aan. Na 2,5e glas viel ze van de bank, Na 3 glazen begon ze op een kinderachtige manier te praten en Na 4 glazen viel ze nok op de grond. We hebben haar neergelegd, een pen gepakt en heel haar lichaam ondergetekend. Een beetje flauw dat wel, maar een lol dat we hadden. We hebben verschillende streken uitgehaald, terwijl Kim niets in de gaten had. Helaas kwam ze na 4 uurtjes weer bij haar positieven.

Een jaar later is het contact overigens met de grolskin verbroken. Door dat slechte jaar zijn er 2 van school af getrapt, 3 blijven zitten, eentje geslaagd en 2 zijn dit jaar geslaagd. Oftewel heel de club is uit elkaar gerukt. De eigenaar van het zuiphok is verhuisd, heeft een vriendin gekregen en is gaan werken. Hij leeft nu in zijn eigen wereld, waarschijnlijk wordt hij later eigenaar van een gezellig stamcafe, waar wij ‘het kwartet’ en de rest van ‘de grolskin’ waarschijnlijk vaste klanten zullen zijn…


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder