Voor je tegenwoordig een beetje voetbalstadion binnen kunt komen, wordt er eerst DNA bij je afgenomen, een oogscan gemaakt en wordt je een keer of vijf hardhandig getoucheerd op zeer intieme plekken waarmee ze bekijken of je geen vlaggenstok of handgranaten verstopt hebt in bepaalde holtes. Mijn hele leven ben ik al een ADO Den Haag supporter, vroeger zelfs een hele fanatieke die naar elke wedstrijd ging tegen wie dan ook al was het tegen Schuppekutteveen, maar de laatste 15 jaar ben ik niet meer in een stadion geweest omdat ik daar geen tijd of zin meer voor had.
Maar vandaag ben ik dus uitgenodigd door mijn bankier om mee te gaan naar de wedstrijd van Ajax – Ado Den Haag in hun Luchtdoos (sky box). Hij neemt me mee als dank dat ik nu precies tien jaar gebruik maak van hun financiële diensten zonder medebrengen van mijn bivakmuts.
Bij binnenkomst in de Arena hoor ik de vrolijke jongelingen van Ado Den Haag de Ajax keeper al vrolijk luidkeels toezingen, dit gaat als volgt: Kankâh keipeâh je moedeâh is un hoeâh, je moedeâh is un hoeâhr. Nu ken ik toevallig persoonlijk de moeder van desbetreffende Ajax keeper en inderdaad ik weet uit goede bron dat als men de gemiddelde lengte van 12 cm aan zou houden, deze dame al een kleine anderhalf miljard kilometer pretpaal in haar doos heeft gehad. En dat alleen al in de regio Den Haag. Maar om dit nu meteen aan de grote (Ajax) klok te hangen, nee dat is niet echt netjes van de Den Haag supporters.

Dan barsten de spreekkoren los. Vroeger was het van Olé, olé,oleólé of als hard ingrijpen gewenst was grepen we naar beledigingen zoals hi ha hondenlul e.d. Maar tegenwoordig wordt er vanaf de tribunes met zoveel ziektes gegooid, dat als alleen al de kanker stichting voor elke keer als deze ziekte genoemd wordt een eurocent krijgt, zij helemaal geen collectes meer hoeven te houden want dan is er genoeg geld binnengehaald voor de komende 50 jaar onderzoek. Nu kan ik best wel lachen om gevatte opmerkingen van wat supporters naar elkaar toe roepen, maar als mijn stadsgenoten de leus: Hamas, hamas alle joden aan het gas gaan scanderen, een sissend geluid na gaan bootsen en een “vuurwerkbom” in het vak waar ook kinderen zitten gooien kan ik als Hagenees wel door de grond zakken van schaamte.
Den Haag supporters begrijpen niet waarom er geen grote shirtsponsor opstaat voor een eredivisie club uit een van de grootste steden van dit land. Ik kan ze dat nu wel uitleggen, welk bedrijf zou nu op een shirt gedrukt willen staan, waar dat soort neukfouten in rond lopen. Die het continue verpesten voor hun club en de andere (normale) supporters. De enige instantie c.q shirtsponsor die ik me voor zou kunnen stellen die zich niet zou hoeven schamen voor hun debiele acties is de Josti Band. Maar ook deze mensen zijn veeeeeele malen intelligenter en je zou hen hiermee dan ook diep beledigen.

Maar zoals ik al zei, ik houd van supporters die tegen elkaar leuzen scanderen of uitdagen mits het “normaal” gaat. Nu kom ik na de wedstrijd toevallig naast twee oude harde kern supporters van Ajax te zitten die ook inmiddels ondernemer zijn geworden en door die zelfde bank zijn uitgenodigd. Met deze twee heren Arend en Nico ben ik vroeger menigmaal op de vuist gegaan, maar dat was toen. En nu, nu zijn we wat ouder en een stuk wijzer geworden. “Wel godverdegodver, kijk Nico, de R@@F. Dat ik jou ooit nog zou zien had ik nooit verwacht. Nog steeds hooligan bij die drollenclub zie ik”. En wijst met een vies gezicht op mijn groen gele sjaal.
“Ach daar heb je Herma en Sperma, nog steeds een stel samen zie ik? Maar wat vroeger was is nu niet meer heren we zijn nu 18 jaar ouder en een stuk wijzer niet waar. Dus willen jullie wat drinken van me? “
“Nou R@@F doe maar een paar biertjes”.
Ik zet mijn glas neer en loop naar de bar en bestel twee flesjes bier. Op het moment dat ik aan de bar sta zie ik in de grote spiegel boven de bar Arend grijnzend een grote fluim in mijn glas spugen. Even later loop ik terug met de twee biertjes.
“Waar bleef je nou zo lang R@@F, of wilde ze geen Hagenezen helpen?”
“Nee joh het was druk” Snel stoot ik per “ongeluk” mijn glas om. “Hé shit, klootzak die ik ben” roep ik schijnheilig. Ik haal even wat nieuws te drinken.
“Neem voor ons nog twee biertjes mee R@@F, grijnst Nico”.
”Natuurlijk kerel” roep ik terug! Dit ritueel van biertjes halen herhaalt zich zo nog een keer of drie.
“R@@F kerel”, zegt Arend licht aangeschoten “het is toch eigenlijk te gek waar wij mee bezig waren en zijn nietwaar”.
“Tja je hebt eigenlijk wel gelijk Arend”.
“Ja R@@F, die absurde haat naar elkaar toe dat getreiter en gescheld dat kan niet meer op onze leeftijd kerel”.
“Inderdaad Arend dat kan niet meer het moet nu echt eens ophouden”.
“Ja ouwe Hagenees van me, we kappen ermee”
“Dus Arend en Nico bij deze spreken we af: jullie spugen nooit meer in mijn glas en ik zeik nooit meer in jullie flesje bier”…..
ToT Onzin
R@@F ©

Categorieën: VC-RAAF

R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

13 reacties

Kees Schilder · 3 februari 2004 op 07:20

Als vanouds Raaf.Top! Erg gelachen weer.

viking · 3 februari 2004 op 08:21

[quote]kan ik als Hagenees wel door de grond zakken van schaamte[/quote]
Sinds wanneer schaamt een Hagenees zich ergens voor?

[quote]en ik zeik nooit meer in jullie flesje bier[/quote]
Zie je wel…

Klasse! 😛

pepe · 3 februari 2004 op 08:46

[quote]Maar tegenwoordig wordt er vanaf de tribunes met zoveel ziektes gegooid, dat als alleen al de kankerstichting voor elke keer als deze ziekte genoemd wordt een eurocent krijgt, zij helemaal geen collectes meer hoeven te houden want dan is er genoeg geld binnengehaald voor de komende 50 jaar onderzoek.[/quote]
Dat zou mij mijn jaarlijks loopje met kankerbus kosten, ik weet niet of ik dat wil missen. Hoewel ik natuurlijk altijd nog wel voor een ander goed doel zou kunnen gaan lopen. 😉
[quote]kan ik als Hagenees wel door de grond zakken van schaamte.[/quote]
In elke stad/dorp heb je van die mafkezen waarvoor je je doodschaamt, ook hier in de stad wonen van die mensen die vreemd gedrag vertonen.

Gave Columns en volgende week suc6 bij WillemII

Liz · 3 februari 2004 op 09:44

Heb zitten genieten 😀

deZwarteRidder · 3 februari 2004 op 10:18

Dit is slechts één van de invalshoeken van deze sport en hun supportersgeweld…maar wel een lekkere binnenkomer zo op de vroege ochtend..lekker gelezen erg genoten R@@F..
Rich@Rd

Eftee · 3 februari 2004 op 10:47

Ik lag dubbel.
Hoe krijg je het toch steeds op het scherm? Hartstikke leuk weer.

pleuro · 3 februari 2004 op 12:15

Als voetbalgek uiteraard heerlijk genoten van je column.

De spreekkoren horen aan de ene kant bij het voetbal, zoals we vorig jaar luidkeels zongen “Vreven… laat je tieten zien!” dat hoort gewoon bij zo’n pot voetbal, en daarnaast heb ik dan ook nog weer ontzag voor zo’n vreven die dan gewoon tijdens de wedstrijd zijn shirt omhoog trekt om ons een blik op zijn blote torso te kunnen werpen. Ik begrijp echter niks van het overige supportersgeweld en kan me er vreselijk aan ergeren wanneer een stelletje randdebielen zich te buiten gaan aan vernielingen tijdens of onderweg naar een voetbalwedstrijd. Dat er een treinstel vol mede supporters van mijn clubje terug gestuurd is naar hun homebase waarop ze uit ongenoegen diverse vernielingen hebben aangericht en vervolgens gaan lopen mekkeren dat ze zo lang buiten bij het politie bureau hebben moeten wachten snap ik al helemaal geen fluit van. De personen die de vernielingen aangericht hebben, zijn ook vaak de mensen die zich “schandelijk” behandeld voelen… “We werden als vee de trein in geslagen!” hoor je telkens weer, terwijl ze met het oog op hun door BSE aangetastte hersencellen geen andere behandeling hoeven verwachten naar mijn mening. Wat mij betreft mogen ze “zuks” gewoon op stal zetten voor een aantal jaren.

Mup · 3 februari 2004 op 13:22

Humor over voetbal bestaat gelukkig nog, las ik net. Las lekker weg,

Groet Mup.

Ma3anne · 4 februari 2004 op 08:34

Deze had ik je graag horen voorlezen. In het Hagenees wel te verstaan.

Ik heb sinds de tijd dat Cruyff nog speelde niks meer met voetbal, maar een keer om het hoekje kijken in de Luchtdoos van echte supporters… dat is toch wel lachah. 😀

Mosje · 4 februari 2004 op 16:33

Terecht dat deze column een maand lang boven aan de pagina staat!

R@@F · 4 februari 2004 op 20:33

Dank je kees!!
Viking..je hebt gelijk wij schamen ons eigenlijk nergens voor…Komt je bekend voor zeker!!

Pepe: Blijf jij nu maar met die bus lopen, want er is nog een lange weg te gaan om deze ziekte te overwinnen! En bedankt voor je aanmoediging maar het zal weer moeilijk worden bij willem II

Liz: Thanks!!
deZwarteridder:Bedankt kerel!
Eftee: Met wat behangplaksel lukt het meestal wel
Pleuro: je hebt 100% gelijk (helaas) Bedankt voor het compliment

Mup: Dank U beleefd!!!
Ma3anne: Mijn stem is zo erg dat ze al een aantal maal gevraagd hebben om bandjes in te spreken voor een spookhuis.
Mosje:…nou, nou overdrijven is ook een vak, maar erg bedankt voor je compliment!!

pleuro · 5 februari 2004 op 09:13

[quote]maar een keer om het hoekje kijken in de Luchtdoos van echte supporters… dat is toch wel lachah[/quote]

Ik wil hier toch even een kanttekening bij plaatsen, want de echte supporters zitten niet in luchtdozen. Luchtdozen zijn voor de bobo’s die enkel en alleen in het kader van bedrijfsstrategie daar plaats nemen. Vaak zijn het ook nog eens mensen die verwonderd naar de spelers kijken en zich afvragen of Krajicek niet opgesteld staat. Een echte supporter zit tussen de rest van “het volk” compleet met sjaaltje, shirtje, petje en andere kledingstukken waaraan je kan zien dat het hier een echte supporter betreft. Ze zingen hun helden luidkeels toe… juichen wanneer er een doelpunt wordt gescoord en leven 90 min lang mee met hun army op het veld. Ze eisen bloed zweet en tranen van hun spelers. Ondertussen neemt de voorzitter met die ene sponsor in de luchtdoos nog een cognac. Matig geïntresseerd bespreken ze het wel en wee van onze huidige economie, terwijl er af en toe voor de vorm een scheve blik op de Breedbeeld TV wordt geworpen, om te kijken wat de stand is.

Dus mocht je eens een meisje zien lopen in een blauw/wit shirt met rode hartjes, een rood/wit/blauwe muts die het fryske volkslied zingt dan kan je ervan uitgaan dat zij een echte supporter is 😀

Farfalla · 11 februari 2004 op 17:24

Erg leuk! Jammer dat ik ajax-supporter ben. Ik kan het niet aan om te horen dat de moeder van Lobont of Stekelenburg of wie dan ook een hoer is…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder