Ik neem een sabatical jaar en wil wat van de aardkloot zien, maar voor ik naar landen als Carpetland, Legoland of Pornolia ga, of de vochtige grotten van Pattaya (Thailand) ga penetreren, wil ik eerst een “normale vakantie”. Dus ik ga wat boeken. Is het jullie opgevallen dat de zomer gidsen steeds vroeger verschijnen, in juli komen de gidsen al weer uit voor het volgende zomerseizoen. De eerste gips en Soa vluchten zijn nog niet geland of de zomerbrochures zijn al weer maanden uit.

“De nieuwe gidsen zijn uit”, roepen die reispooiers. “Pleurstraal op”, het zijn gewoon echt elk jaar dezelfde!!! Ik zie al jaren dezelfde opkomende zon, steeds dezelfde helblauwe lucht, en aldoor maar dezelfde “zonovergoten” grindstranden, die vol liggen met Russische racisten die bruin willen worden. Alsof we die tsunami, vogelvirus, aardbevingen en genitale wratten alleen maar hebben gedroomd met zijn allen! “Groter gat in de ozonlaag ???” “Nee, lieve mensen”, niet bij D reizen. Smeer je in met factor 3000 en er is geen vuiltje aan de lucht.

Helemaal gek wordt je van die Turkse All-inclusive folders. Voor 99 euro 13 weken volledig verzorgd naar “Hotel Holland” in Alanya, geheel verzorgd van buffet tot jonge jenever tot aan de gratis antibioticakuur voor voedselvergiftiging. En dan altijd en eeuwig die zelfde foto van die verlepte Buik(wandschimmel)danseres, met haar kunstmatig zwartgehouden haar en tieten als Turkse watermeloenen. Die door de BSE en reuma niet meer in staat is die blubberbuik behoorlijk te laten rollen. En naast haar altijd die zelfde overmatig behaarde Turkse trommelaar, die als een dertiendederangs Jostiband muzikant met van die zwaar afgekloven worstenvingers op een bespande emmer staat te rammen. Maar het mooiste van dit is, dat die twee er op de foto in die folder er al niet uitzien, maar in het echt zo onooglijk zijn dat je er nog niet overheen wilt zeiken.

Het zijn ook altijd die zelfde foto’s van die All-inclusive hotels, omringd door helblauwe zwembaden, met als decoratie van die bruingebronsde frisse toeristen. Lachend, drinkend, dansend, waterpijp lurkend en vooral de nationale drank Raki nippend. Dit Raki is enigszins nog weg te krijgen en maakt het helse verblijf wat dragelijker. Maar die nationale appel thee van ze die ze je bij elke prullaria winkel in je koker probeerden te schuiven, om je mogelijk te drogeren of zo om je over te halen dat je zo’n opgezette geit met een zeer realistische doorgesneden strot koopt. Dat spul is zo smerig dat ik nog liever een kop thee drink, getrokken van een uitstrijkje met het vaginale vocht van Hare Walglijkheid (mijn schoonmoeder).

Ook zijn die mensen die afgebeeld worden in die folders altijd jong en strak in het vel en de Turken onbehaard. Je zult nou nooit eens een foto zien van een door de vraatzucht aangetaste Tokkie, met een uitgezakte endeldarm, die haar uiterst debiele halfbroer in staat te smeren met Turks mannenpap ( wat ze daar echt schijnen te doen tegen (zon) verbranding). Nee, en dan die obers, altijd zwarte broek en smetteloos witte overhemmetje’s met korte mouwen. En die hebben dan ook altijd één doorlopende wenkbrauw en zwaar, zwaar behaarde armen, ik vraag me dan ook eigenlijk altijd af, of dat haar nou van hun oksel naar beneden groeit of dat het groeit van hun handen naar boven.

Maar toch ga ik maar weer kijken in Turkije. Als je dan in zo een ku(s)tplaats loopt, gedraag je je meestal ook heel anders dan gebruikelijk, maar vreemd gedrag is in mijn geval heel gebruikelijk. Als ik over het strand wandel, dan loop ik niet als een gestoorde dertigplusser met een verlopen Free Willy lijf. Nee, dan voel ik me als zo’n gozer uit die zomergids: “Strak, gebruind, Mister Cool, Mister Vet Cool zeg maar in mijn geval gerust Mister verry VET cool” Ik flaneer als een jonge geëxplodeerde Adonis langs de kuststrook en denk: “JA, al die topless kebabpijpsters lopen nu een verschrikkelijke ozonoverdosis op, hunkerend naar dit lijf van mij.”

Daarna ’s-avonds lekker naar een Turkotheek (discotheek), je zuipt je een all-inclusive stuk in je kringspier en je knalt volledig uit je kneiter. Eeeeeeeeindelijk is het dan zover, je versiert een donatieplaats, die neem je mee naar je all-inclusive kamer en de volgende morgen word je wakker met een verschrikkelijk all-inclusive punthoofd.

Je stapt uit je bed, loopt naar het balkon en je weet echt totaal niet wat er die avond ervoor gebeurd is. Je kijkt naar de zee en langzaam begint alles weer terug te komen. Turkotheek geweest, raki, waterpijp,gedanst, gezopen, waterpijp,raki, raki,gepijpt,geflost, raki,….. donatiegat opgepikt, versiert en meegenomen naar mijn all-inclusive love shack .Ik draai me om en het eerste wat ik zie is een kunstgebit in een glas raki op het nachtkastje, ik bekijk vervolgens de donatie plaats van mijn lichaamsvocht van die avond ervoor nog eens:

“NEEEEEEEEEY TYFUS! Het is die Turkse trommelaar uit de vakantiefolders!

ToT Onzin

R@@F

Categorieën: VC-RAAF

R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

18 reacties

Ma3anne · 7 april 2006 op 07:58

Een column van R@@f, een warm broodje kaas en een kop koffie. Heerlijker kan de dag niet beginnen!
Hoe krijg je het weer bij elkaar geknutseld!
:laugh:

Kees Schilder · 7 april 2006 op 08:13

God bestaat. Hij heeft mijn gebeden gehoord.De meester is weer terug.
Welcome back Raaf.En meteen weer een knaller.

viking · 7 april 2006 op 08:51

Aaaaaha… en dat is dus ergens in 2004 gebeurd hè? En tot voor kort heb je daarvoor vast gezeten? Voor het hartstikke doodneuken van een harige aap? Het mot toch niet veel gekker worden jong…

😀

DriekOplopers · 7 april 2006 op 11:02

Hoi! Ik heb weer helemaal zin in vakantie!

De voorpret is het leukst 😀

Meesterlijk, Raaf!

Driek

Mien · 7 april 2006 op 13:05

Een waardige vervolg op ‘Tabaco Hollandaise’ …

Welcome back Zwarte Vogel …

Mien Turk

senahponex · 7 april 2006 op 13:22

Zeker een fijne vakantie gehad
😆 😆 :laugh:

emaessen · 7 april 2006 op 14:12

Geachte schrijver, ik ben even te egoitisch me in het sarcasme van een ander te verdiepen. De eerste regels maken mij duidelijk dat de geest van Jimi Hendrix met u is. De aandrang, speciaal voor u, de baby twee deuren verder op wakker te maken met “croos town traffic” is dan ook groot. Ik zal mij nogtans beperken, tot de constatering dat gij een gezegend mens bent!

Mocht u inderdaad van zins u op de grotten van Pataya voor te bereiden, boek dan geen reis vriend! Ga gewoon op de bonnefooi naar Gent, alwaar ik u wellicht zal treffen tijdens de muziekfeesten. Overigens ga ik daar schaken en wens door de heer Michael Gurevich aan gort gemept te worden.

Eric

emaessen · 7 april 2006 op 15:02

Na een telefoontje van een vriend wist ik mijn vorige avond weer te relativeren en heb alsnog “croos town traffic” opgeknald. Zoals Ma3anne al constateerde, de wereld is goed. Mij verstoutende de sfeer te proeven, door de reacties te lezen en het meesterwerk onaangeraakt te laten, weet ik hoe ik Beatrix ga sponsoren.

Ik ga de nagedachtenis van moeder Theresa met een bezoekje vereren. Mogelijk wenst Viswanathan Anand, mij tijdens de trip tot atomen te reduceren.

Eric

Shitonya · 7 april 2006 op 17:20

welkom terug met weer een column als vanouds 🙂

pepe · 7 april 2006 op 21:40

Ik ga gelijk inpakken… 😉

KawaSutra · 8 april 2006 op 01:58

Als dit een ‘normale’ vakantie was ben ik zeer benieuwd naar de rest van jouw sabbatical year. Kom maar op met die Onzin!

Mosje · 8 april 2006 op 12:36

Je bent het nog niet verleerd Raaf, wat een hoop onzin bij elkaar.
😛

Trukie · 8 april 2006 op 16:28

Wat een saaie oerdegelijke 13 in een Hollands dozijn vakantie :sleep:
Maar wel meesterlijk uit zijn voegen gerukt. :laugh:
Leuk om na al dat geroep om Raventaal de echte R@@f te horen spreken.

Mup · 8 april 2006 op 16:54

Yesss he’s back, he’s bacck!!!! :laugh:

Ayo Mup.

R@@F · 8 april 2006 op 19:09

Mijn dank is groot…het is dat ik al een eersteling heb, anders had ik deze naar jullie allen vernoemd. Oke, zou een wat lange en vreemde naam zijn…maar ach daar zou mij kind mee moeten lopen en niet ik. Maar zonder dollen………thanks voor de aardige reacties. It’s gooooood to be back!

pleuro · 9 april 2006 op 11:59

Nee maar.. ik zie nu dat er zelfs een column is verschenen na je aftocht.. Die ophokplicht is echt strontvervelend of niet dan? En dan moet een mens een jaar vrijaf nemen om naar Turkije te gaan, en daar ook nog folders/brochures voor in huis halen?

Maar goed… alle vogelgekheid op een stokje, het was weer heerlijk om een stukje van je hand te lezen. En als er één schaap over de dam is volgen er meer toch? [img]http://www.fcgforum.com/images/smiles/s55_schapenneuk.gif[/img]

melady · 10 april 2006 op 14:51

[quote] je zuipt je een all-inclusive stuk in je kringspier[/quote] 😀 😀 😀

De vogeltrek weer overleeft r@@f?

Figaro · 11 april 2006 op 02:42

R@@F,

WAt een ontzettende leuke stijl van schrijven heb je! Ik begrijpdat je hier al veel langer schrijft en dat je al een tijd niets had ingestuurd. De lezers niet meer zo lang laten wachten aub!!

Groetjes,

Y.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder