Zij: Hihi.
Hij: Haha
Zij: Hihihi, hihi.
Hij: Haha, hèhè.
Zij: Hihihi, hi, hi, hihihihi, hi. Hi, hi hi.
Hij: Hè, hè, hè hèhèhèhè, ha ha ha.
Zij: Hiiiiiiiiiiiihihihiiiiiiiiihiiiihii
Hij: Hahahahahaaaaaaaa. Hahahaaaaaaaaahahaha. Onlangs is het marineschip Hare Majesteit Van Nes op Bonaire aangemeerd. Ruim 150 mannen (en enkele vrouwen), van de Koninkijke Marine liepen ineens vrij rond op Bonaire. Van die kerels met kaalgeschoren koppies, brede schouders en verdwaasde blik in de ogen. Druk bezig met de voorbereiding op het Gulf-War-Syndrome. Van die militante matrozen die groepsgewijs ‘keet trappen’ op ‘vaste wal’. Van die bonken die wel van een brok alcohol houden. En wanneer de drank in de man is, dan moet er gezongen worden. Ruige zeemansliederen over de woeste onstuimige zee vol met zeemeerminnen, gevaarlijke zeemonsters en verraderlijke zeebanken. Of bij gebrek aan inspiratie dan doet een ‘Hela, hola, laat je tieten nog eens zien’ het ook erg goed. Puike lieden, formidabele krachten, uitmuntende eenheid. De trots van Neerlandse hoop in bange dagen.

Elke dag landen ruim 40 stewardessen (en enkele ahum stewards) van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij op Bonaire. Op elk gegeven moment verblijven ruim 80 stewardessen op het eiland. 80 gezellige babbelaars. Olijke poppetjes met een woordenschat dat beperkt is tot twee lettergrepen. Waarbij je laaannngzaaaaaam moet praten niet te ingewikkeld moet doen. (De UN? Dat is toch de UNited States? Ja schatje, precies!) Van die dames die de complexiteit voornamelijk zoeken in de keuze van de cocktail. (Graag een Sex on the Beach met een vleugje lemon en een toefje Tequila en drie druppels Blue Curaçao). Van die meiden die het avontuur opzoeken rondom het zwembad van het hotel en als vaste excursie de hotelbar aandoen tijdens happy hour. Van die prijsbewuste inkopers die om de andere minuut vragen: “Krijg ik ook KLM kortiiiinnnnnning??? Altijd vriendelijk, altijd beleefd, altijd correct, nooit anders geweest. De trots van Neerlands oudste vliegmaatschappij.

Welnu. Doe je ogen dicht en stel je voor dat de zeelieden van het marineschip Hare Majesteit Van Nes op een gegeven ogenblik de stewardessen van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij tegen komen op een tropisch eiland terwijl beide partijen een paar dagen verlof hebben.

Zij: Hihi.
Hij: Haha


6 reacties

DriekOplopers · 13 april 2006 op 20:24

Haha!

Driek

KawaSutra · 13 april 2006 op 20:45

Ik probeer het me voor te stellen maar ik had de dames toch wel ietsje hoger ingeschat.
Leuke column.

WritersBlocq · 13 april 2006 op 20:52

Een hoog hihihahagehalte 😮 ben d’r allergeries, nee, allegries, nee, nou, ehm, ik ben er iets voor maar ben d’r niet voor en krijg er rooie vlekken van! Groetje van een ex-gronddoos 😀

Chantal · 13 april 2006 op 22:28

hihihihi 😀

Troy · 14 april 2006 op 19:37

Ik sluit me aan bij WB. Leuke column, met een hoog hi hi gehalte.

Mup · 15 april 2006 op 02:43

Ik was maar wat blij, toen ik wild over mijn nek gierend in een leeg cola-bekertje een rustige en routineuze, en adequate stewardess trof, die voor mij de reis van negen uur zo aangenaam mogelijk heeft gemaakt. Was ook wel gunstig voor de medepassagiers, overigens. Bij je stukken mis ik vaak de ironie, je komt op mij heel generaliserend over, weinig hihi dus,

Groet mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder