Het is nu wel rustiger in Nederland nu de Hofstadgroep ontmanteld is. Ik vraag me toch eigenlijk af, waarom er geen hindoeterrorisme is. Tijdens het schrijven van deze column, kent mijn tekstverwerkingsprogramma het woord niet eens. Als ik ga ‘goochelen’ komen er slechts vier hits tevoorschijn. Van één of andere wazige Pim-Fortuyn-forum. 4 hits maar, op heel Internet. En als ik hindu schrijf met een ‘u’ komt er maar 1 hit. En die doet het niet eens. Ja, waarom zijn er eigenlijk geen hindoeterroristen? Misschien bereiden de hindoeterroristen zich zo goed voor in het geheim, dat zelfs Google ze niet kan vinden.

Zouden ze in India wel weten dat de wereld bedreigd wordt door terrorisme? Je kunt het ze niet vragen; je weet nooit of ze ‘ja’ knikken of ‘nee’ schudden. Het is natuurlijk lang niet zo gevaarlijk als de dreiging die uit gaat van de Bollywood films. Met enkele honderden films per jaar, moet je uitkijken om niet door eentje geraakt te worden. Aan de andere kant hoeven Indiërs natuurlijk niet te vrezen dat landen als de VS India zomaar binnen zullen vallen om de olie te stelen. Al het olie dat in India in de grond zit, hebben de Indiërs allang in hun gerechten gedaan. Maar dat zal je wel gemerkt hebben als je een keer Tandoori chicken gegeten hebt in een Indiaas restaurant. Het is eigenlijk ook wel vreemd dat veel banen niet zijn verdwenen naar India, een land met lage loonkosten. Je zou toch denken dat juist terroristische organisaties ook aan outsourcing doen. Subsidie hebben ze niet en ze zullen ook nooit de beurs op gaan om aandelen te verkopen. Outsourcing geeft sowieso lage lonen en je hoeft maar 1 keer hun loon te betalen. Tenminste, als de zelfmoordpoging lukt. Misschien moet je wat Irakese olie op het vuur gooien door cartoons te tekenen? De Hindoes zullen niet echt agressief worden door een cartoon waarin je ze belachelijk maakt. Wat moet je tekenen dan? Een vrouw met 2 stippen op haar hoofd? Misschien cartoons van Hindoegoden dan? Voordat je van alle Hindoegoden een cartoon hebt gemaakt, ben je als cartoonist al met pensioen. Tegen die tijd ben je zo dement, dat je al vergeten bent waar je het voor deed. Hoe lang is het trouwens geleden dat je een tekst hebt gelezen waarin wel het woord terrorisme zit, maar niet het woord moslim?

Het is wel even schrikken als je als Hindoe denkt in de hemel te komen met ik-weet-niet-hoeveel maagden. Volgens het hindoeïsme is er helemaal geen hemel of hel. Sta je weer mooi op aarde na je zelfmoordactie. Stomme reïncarnatie…

Zantoz


3 reacties

Eddy Kielema · 5 april 2006 op 13:52

Waarom niet gekozen voor christen- of jodenterrorisme? Dat levert iig meer hits in Google op! 😉

senahponex · 5 april 2006 op 14:05

Alleen terrorisme is voldoende niemand heeft het alleenrecht 😥

emaessen · 6 april 2006 op 21:34

Ik heb altijd gedacht dat terrorisme staatsmonopolie was, nu heb ik net gezien dat er in Madrid en Londen ook wat gebeurd is. Grappig wel, Londen ben ik geweest maar het Prado nog niet. Ik ben het helemaal met je eens Vishvenath, moet me zelf nodig naar Bombay outsourcen. Maar wat voor kansen heb je wanneer je zelf voor kapitaal moet zorgen?

Mooi stuk!

Eric

Geef een reactie

Avatar plaatshouder