In onze samenleving geldt een scheiding tussen kerk en staat, op papier misschien maar hoe gescheiden is dit in werkelijkheid?
De SGP discrimineert, vrouwen kunnen geen plaats in de tweedekamer innemen volgens hun extremistische partijregels. Het zou gebaseerd zijn op een of ander oud christelijk sprookjesverhaal dat Adam eerder geschapen was dan Eva en daarom mogen vrouwen niet meeregeren, logisch toch? Het CDA en de Christenunie zijn net als de SGP partijen met een geloofsovertuiging, dus waarom hebben deze partijen nog bestaansrecht vraag ik me dan af.
Bovendien zegt men bij het CDA christelijk te handelen maar tegelijk zien we de rijken explosief rijker worden en de armen en zwakkeren komen er al die jaren tijdens Balkenende steeds bekaaider vanaf.
Tevens heeft Balkenende de afgelopen week nog gezegd dat hij zonder geloof niet kan functioneren, een christen-extremist dus. En zulke gehersenspoelde freaks leiden ons land en maken er een steeds ongezelliger zootje van. Uitgaan is de lol ook al af voor de rokers in Nederland (op naar België om te stappen dus), in het partij-programma lezen we dat men op den duur ook alle coffeshops wil sluiten.
Ook de bemoeienis van dit kabinet over het Wilders-spotje (een film kun je dit niet noemen) is onnodig en overbodig. Er is hier een scheiding van kerk en staat dus ook van Moskee en staat.
Het wordt tijd dat we eens van al die geloofs-crap verlost zouden zijn, we waren 10-20 jaar geleden op de goede weg in Nederland, maar om 1 of andere reden komen er meer nieuwe jonge christenen bij uit ons eigen land. Hoe kan dat nou toch in deze moderne tijden? Wat leren ze die kinderen op school tegenwoordig? Zo gaan we weer terug naar af!


7 reacties

Teunis · 8 maart 2008 op 11:18

[quote]Hoe kan dat nou toch in deze moderne tijden? Wat leren ze die kinderen op school tegenwoordig? Zo gaan we weer terug naar af![/quote]

Je schrijft logisch en soepel. En ik bleef richting de eindstreep bij de les. Maar, het bovenstaande zou mijn oma gezegd kunnen hebben. Dat is dan ook mijn kritiek op je column. Hij mist een pakkende, originele mening of conclusie. Nu vind ik het een beetje een anti-climax. Wel is hij kort en bondig. Daar houd ik wel van.

Groeten teunis

Dees · 8 maart 2008 op 11:47

Ben het met je eens. Ook met Teunis trouwens, eigenlijk is dit een heel mooi onderwerp om het onderste uit de kan bij te halen. Maar dat is je dan weer niet helemaal gelukt.

arta · 8 maart 2008 op 14:29

Jammer dat je best slordig geschreven hebt.
Met de boodschap ben ik het niet helemaal eens: een scheiding van kerk en staat wil niet zeggen dat er geen religieus getinte partijen mogen bestaan, maar dat de geloofsgerichte rechten en plichten die oa in Bijbel, (oog om oog, tand om tand, bijv.)Thora, Koran niet in de grondwet terecht mogen komen…
Met Dees ben ik het overigens wel eens: Je had hier meer uit kunnen halen!
🙂

Neuskleuter · 8 maart 2008 op 17:14

[quote]De SGP discrimineert, vrouwen kunnen geen plaats in de tweedekamer innemen volgens hun extremistische partijregels.[/quote]
Nouhhh…. eigenlijk hebben ze het omgedraaid. Vrouwen willen de Tweede Kamer niet in, omdat het volgens hun geloof niet hoort. Het is maar hoe je het brengt natuurlijk. In de zin daarna ga je ook nogal kort door de bocht.

Wat je in deze column doet, is rechtstreeks je mening geven. Hij komt over. Dat doe je goed. Hoewel, het is beter om de spellingscontrole aan te zetten. Maar… de kunst van een column is om je mening om te bouwen en in een andere vorm te gieten.

Succes met je volgende!

Bitchy · 9 maart 2008 op 06:47

Je schrijft lekker weg, het leest makkelijk en ik ben het ook nog met je eens, maar idd een uitsmijter had hem helelmaal TOP gemaakt!

😀

pally · 9 maart 2008 op 13:34

Best goed geschreven column, al is jouw mening in mijn gevoel wat kort door de bocht. Maar dat doet daar niks aan af. Met de uitsmijter doe je hem geen goed. Een gevaar voor je columns, die uitsmijters, dit proefondervindelijk….
succes,
Pally

RickTeck · 28 maart 2008 op 18:33

Graag lees ik bij deze alle onderstaande reacties als goede les voor mijn volgende collumn.

Ook moet ik erbij vertellen dat dit mijn allereerste collumn was die ik ooit geschreven heb, ik moet mij nog verdiepen in een juiste manier van onderwerpen zoeken en uitbouwen en het formuleren daarvan.
Daarnaast ben ik nog zoekende wat betreft de opbouw tot een climax, tot hoever kun je gaan vraag ik mij daar dan ook bij af?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder