Ik hoor bijtjes en kalfjes en bloemetjes en kettingzagen. Ik hoor dingen die er niet zijn, maar toch ook weer wel. Maak je borst maar nat voetbal, want ik prik je lek. Ik hou niet van voetbal en zal ik ook nooit doen. Mocht voetbal in staat zijn om van iemand te houden, zou hij mij nooit en te nimmer kiezen, ook al zou ik de allerlaatste idioot zijn op aarde met een vagien. Vagien is een mooi woord. Mooier dan vagina en mooier dan lul. De zon stijgt naar mijn hoofd of zou het naar mijn longen stijgen? Je weet het niet, totdat je het wel weet. Wij mensen weten maar weinig, totdat we heel veel weten. Maar dat laatste gebeurt sowieso niet, want wij mensen hebben maar een erg kleine zolder in onze kop. Vele spinnenwebben zonder zin, want er vliegen immers geen strontvliegen in ons hoofd. Enkel vele gedachtes, totdat de alcohol alle gedachtes ontvoerd heeft. Ik drink graag, want gedachtes laten ontvoeren is het mooiste wat er is.

Of ik nu dronken ben of niet, momenteel ben ik het niet. En dat bevalt me op dit moment wel, maar op genoeg andere momenten niet. Iedereen wil zo vaak en zo lang mogelijk dronken zijn. Alcohol dronken, slaapdronken of verliefd dronken. Het leven is nuchter vaak te bitter. Mocht je zeggen dat hij te zoet is, dan kun je beter je tong laten ontvoeren, want die is niet helemaal bij kennis. Kennis, wat heb je toch aan kennis? Even veel als een rubber bootje vol met bestek. Bestek kan immers niet uit zichzelf roeien.

Ik las eens ergens ‘Als je niet naar hoetsieboetsieland vliegt, hoef je ook niet te compenseren’. Toen ik dat las dacht ik bij mezelf: ‘Als iemand zo kan schrijven, dan kan ik ook schrijven.’ Hoetsieboetsieland.. voor mijn part is het hatsieflatsieland, flutsieputsieland of klutsiemutsieland. Zijn we dan nog niet gestoord genoeg met zijn allen? Want wie beweert normaal te zijn, moet hoog nodig eens nagekeken worden. Die kan absoluut niet normaal zijn. Nee, iemand die normaal beweert te zijn moet niet naar hoetsieboetsieland vliegen, want dan hoeft hij ook niet te compenseren.

Categorieën: Diversen

7 reacties

arta · 13 juli 2010 op 18:54

😆
Erg leuk!
Maarre…Als ik het goed begrijp moet ik naar Hoetsieboetsieland en daarna compenseren…zzzzucht…en ik héb al zoveel te compenseren…

LouisP · 13 juli 2010 op 18:58

Shitonya,
zulke stukjes blijven lekker om te lezen.
Vagien is inderdaad een mooier woord, klinkt Belgisch..

gr.
Louis

Anti · 13 juli 2010 op 19:57

Mooie zinnen en vondsten, Shitonya. Ik stem ook voor vagien!

Mien · 13 juli 2010 op 23:58

Ik moest denken aan een biljartspel bij het lezen van de column. Dat heeft overigens niets te maken met hoetsenboetsen maar eerder met aantrekken en afstoten, maar dan zonder af en aan.

Miena

Nimrod1979 · 14 juli 2010 op 12:13

Leuk Shit. Ik vind dit schreiftegnies misschien wel jou beste.

Shitonya · 14 juli 2010 op 22:05

merci heel veel voor de reacties 🙂

wamackaij · 14 juli 2010 op 23:33

Lekker vaag, Ien!
Ik ken wel het land van de Hutsi’s en Tutsi’s.
Schijnt iets met voetbal te zijn geweest de afgelopen weken…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder