Ze hebben allebei gelijk, en dan is het onoplosbaar. Dan moet je beide meningen respecteren. En beide partijen moeten dan niet proberen gelijk te krijgen. Dat kan niet. Een homo huwelijk ‘is’ belachelijk. Man en vrouw zijn voor elkaar geschapen. Dat is biologisch zo duidelijk als wat. Maar de natuur heeft ons met een aantal verrassingen opgezadeld. Een ervan is dat mannen van mannen kunnen houden en vrouwen van vrouwen. Niks aan de hand. Goeie zaak. Beter dan dat ze elkaar voor rot slaan. Alleen trouwen is belachelijk. Niet dat ‘ik’ het erg vind. Ze doen maar. Voor die mensen is het natuurlijk ‘wel’ belangrijk. Een officiële bevestiging van wat ze voor elkaar voelen. Dus iemand die het homo huwelijk belachelijk vind heeft gelijk. Maar homo’s die trouwen hebben ‘ook’ gelijk. Daar moeten we het bij houden.
Maar dat gebeurt dus niet. En dan ook nog op hoog niveau. Zo hoog als het maar kan. Het Vaticaan en Bush. Zeg maar de piefjes aan de top. Hebben zeker niks beter te doen. Komkommertijd. Lekker ongein veroorzaken. Er is dan altijd wel een volksstam die hoera roept. Bush heeft gelijk! Ik heb het altijd al gezegd! Hèhè, eindelijk doet die paus z’n mond ook eens open!
En met een beetje goeie (kwaaie) wil krijg je dan de verhitte gemoederen tegenover elkaar. En het wordt al zo warm! Tegelijk laat Bush nu zien dat ie toch niet zo slim is als hij zich voordoet. Anders had hij tegen zijn geheime dienst wel gezegd: Zijn jullie nou helemaal belazerd! Niemand heeft gelijk! Je moet ‘iedereen’ in zijn waarde laten. Goed, dat huwelijk is belachelijk, maar als ze dat nou willen! En dan had hij de speech weggegooid. Was hij gaan zwemmen, en had hij de homo’s de homo’s gelaten. Maar misschien denkt hij wel aan al de stemmen die dit trekt. En misschien moest het wel van de geheime dienst. Dat weet je maar nooit.
En wat de paus betreft. Die is hoog verheven boven ons. En ook bijna dood. Kijk maar als hij op tv is. Wat weet die man nou van het huwelijk? Theorie, dat is alles. En van liefde? Theorie! En misschien denkt hij er in werkelijkheid wel anders over. Ook dat weet je nooit. Maar ze spelen nu samen wel een spelletje. Het spelletje van gelijk hebben en lekker winnen. Maar dat kan niet. Want niemand heeft gelijk. Het is zoals het is. Laten ze zich met belangrijkere dingen bezig houden!


4 reacties

Godspeed · 4 augustus 2003 op 07:54

[quote]Want niemand heeft gelijk.[/quote]

Cor,

Je hebt gelijk.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

viking · 4 augustus 2003 op 09:46

De paus heeft last van een beetje jaloezie denk ik…
Van iemand die aan het hoofd staat van een clan die zich hult in jurken en een hoofddeksel draagt waarbij de gemiddelde theemuts nog charmant genoemd mag worden kun je niet echt veel verwachten. Bovendien verdenk ik deze clan ervan er praktijken op na te houden waarbij de uitspattingen in de gemiddelde darkroom kinderspel zijn. Om van misbruik van koorknaapjes nog maar te zwijgen. Maar ja, dat gaat dan onder de vlag van het christendom, ‘hebt uw naaste lief’ in een wat verkapte vorm!

Kobus · 4 augustus 2003 op 12:25

Ik denk dat een ‘leer’ zuiver moet blijven, en zich niet teveel moet aantrekken van maatschappelijke ontwikkelingen. Vanuit die overtuiging behoort een ontwikkeling te worden getoetst. Juist doordat het zeker in Nederland zo is dat bijv. de RK-Kerk veel twijfel heeft gezaaid en nog steeds doet, is mensen die steun in de rug ontnomen. Heeft niet zoveel te maken met ‘voor’ of ’tegen’, maar hoe ga je vanuit je overtuiging met deze ontwikkelingen om. Ik ken de motivatie niet rond het homohuwelijk, maar daar schijnt wel 12 pagina’s aan besteed te zijn. En dat is dus wat meer dan uitsluitend ‘voor’ of ’tegen’.

tommy · 4 augustus 2003 op 13:56

die homo’s moeten niet zo gek doen … Het huwelijk als zodanig moet en zal enkel en alleen het voorrecht van hetero’s blijven. Zo staat het in de Bijbel geschreven en zo predikt de Paus het.

Neemt echter niet weg dat homo’s zich wel als elkaars partners (of echtgenoten) moeten kunnen laten registreren, om geheel en al gelijk te zijn aan hun genoten van de goede kant. Want als twee mensen van elkaar houden, moet dat in de wet verankerd kunnen worden. Ongeacht hun geslacht.

En de RK-kerk mag niks zeggen in deze: de dienst die zij aanbieden (het kerkelijk huwelijk) schijnt in een ver en grijs verleden al eens open te zijn geweest voor gelijkslachtigen. Daarnaast slettebakken en hoereren die talloze priesters en andere geestelijken wat af met hun onschuldige koorknaapjes … 😡

Geef een reactie

Avatar plaatshouder