Het is weer zo ver; de hondjes lopen genoegzaam in het park te dartelen. Het lijntje deert ze niet, want aan de andere kant zit iemand vast die niet op hen let. Vanachter mijn stuur zie ik het schouwspel voor me. Robert frutselt nog wat aan de radio om eindelijk een zuiver geluid te krijgen. Ik draai af en toe aan de knopjes zoals de buurvrouwen hun hondjes uitlaten. Twee paar ogen omhuld met de laatste kleuren uit de merkenmodewinkel in het A-gebied hebben ontdekt dat ik niet alleen in de auto zit. De schittering van de glanzend gewassen voorruit zit ze alleen nog in de weg.

De rollen zijn een keer omgedraaid. Het smetteloze witte broekpak buigt naar de witte top boven een flessengroene stroken men beweegzonespuntenrok. Je ziet aan hun gezichten dat ze nog niet genoeg kunnen zien. Ik doe plagend mijn portier 10 cm open. Met een ruk draaien twee ruggen in mijn blik. Geen onappetijtelijk gezicht. Het witte jasje sluit perfect aan en de billen steken goed uit. Het topje heeft een verleidelijke lage uitsnit zonder hinderlijke BH-bandjes. Het huppen van de voorkant is dus puur natuur.
Beiden splitsen en lopen een andere kant uit. Beiden spreken een andere hondenuitlaatster aan uit hetzelfde apartementencomplex.

Eindelijk is Robert uitgefrutseld. Ik bedank hem. Twee portieren gaan open en twee mensen stappen uit. Ik waarschuw mijn collega dat hij nog nooit eerder in deze buurt is gezien. Hij grinnikt en vraagt: “Zullen we?”. Na ongeveer 10 meter draaien we ons tegelijk om.
Vier paar ogen prikken in onze ruggen. Nee sorry, zij kijken ons recht in de ogen.

De hondjes dartelen vrolijk verder. Zij hebben niets gezien, zij weten nergens van, zij hebben genoeg aan hun eigen hondebeslommeringen.

Categorieën: Mannen & Vrouwen

8 reacties

arta · 29 mei 2007 op 16:07

Ze lopen overal in het wild: nieuwsgierige buurvrouwen!
Grappige column! 😀

Eén zin begreep ik niet, zelfs niet na een aantal keren overlezen, nl deze:
[quote]Het smetteloze witte broekpak buigt naar de witte top boven een flessengroene stroken men beweegzonespuntenrok.[/quote]

Trukie · 29 mei 2007 op 18:15

Arta wordt het duidelijker als er staat
stroken-met-beweegzonespuntenrok?

arta · 29 mei 2007 op 18:36

Nou en of, Truky!
😀

WritersBlocq · 29 mei 2007 op 21:13

Volgens mij ben jij ondeugend 🙂
Beweegzonespunten, ik weet het nog steeds niet 🙄 maar ik heb dan ook geen hondenbuufjes.
Groetje, Pauline.

Mosje · 29 mei 2007 op 22:24

Er dreigt een tweedeling in onze maatschappij. Mensen die weten wat beweegzonespuntenrok betekent, en mensen die dat niet weten.
Ik ga een partij oprichten om dat te voorkomen.

Trukie · 29 mei 2007 op 23:52

😀

Bitchy · 30 mei 2007 op 09:10

Heerlijk andere mensen bekijken… of honden 😉

KawaSutra · 31 mei 2007 op 01:03

En dat ene hondje was dus Mosje, weet ik nu. 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder