Vrijdag 31 augustus 2007 was ook gisteren weer een dag vol transfers en transfergeruchten. Zo trok AZ op het laatste moment nog Mounir El Hamdaoui voor ruim zes miljoen euro aan als vervanger van de naar PSV vertrokken Danny Koevermans. In zijn wekelijkse column in het AD laat Hugo Borst merken dat hij niet bijster onder de indruk is van het handelen van de Alkmaarse club. Vorig weekend leed AZ haar eerste nederlaag door in het Gelredome met 1-0 van Vitesse te verliezen. “Fascinerend en saillant na die wedstrijd was de draai die AZ-spelers aan de nederlaag gaven: dat Vitesse zich zó had ingegraven betekende dat AZ een topclub is, zo stelden ze. Hoe aandoenlijk. Ze willen het zo graag zijn in Alkmaar, een topclub, en ze moeten zich, lijkt wel, zelf steeds overtuigen van hun nieuwe status.”

Op het afgelopen WK voor junioren in Zuid-Korea waren naast alle scouts van Europese topclubs, ook twee scouts van AZ aanwezig. “De vraag is: getuigt de afvaardiging van twee scouts door AZ van hoogmoed of van enorme ambitie? Misschien wel beide. Nog interessanter vind ik de werkwijze van de Alkmaarse club om Afonso Alves binnen te halen. De clubleiding van Heerenveen gaf AZ géén toestemming om met ‘hun’ Braziliaan te praten. De technisch directeur en naar verluidt de trainer van AZ deden het zondag jl. tóch. Dat is tegen de FIFA-regels.”

Afgelopen week ging AZ de onderhandelingen met sc Heerenveen aan, nadat men persoonlijk akkoord was met De Goddelijke Kanarie. De onderhandeling verliepen stroef: “Heerenveen wilde twintig miljoen euro. – Gisterenmorgen bood AZ er officieel twaalf, plus de garantie dat Heerenveen bij doorverkoop van Alves nog eens vier miljoen krijgt. – Heerenveen zakte van 20 naar 16 miljoen, maar toen Dirk Scheringa niet verder wilde gaan dan 14,5 miljoen (af te betalen in vijf jaar, een beetje lullig wel voor een bankier) bliezen de Friezen de onderhandelingen laat in de middag af.”

“Maar dan: AZ koopt Mounir El Hamdaoui. Willem II vroeg tien miljoen. AZ betaalde naar verluidt meer dan zes miljoen! Zijn marktwaarde is nog niet eens de helft. Voor een technisch begaafde spits die in de eerste divisie goed uit de verf kwam, maar niet doorbrak bij Tottenham Hotspur en Willem II is dat een onverantwoorde investering. El Hamdaoui verhoudt zich tot Alves als een scooter tot een sportwagen. En voor alle duidelijkheid. Die Pelle blijkt ook al een scooter en AZ moet sportwagens kopen, geen scooters.”

“En dan Koevermans. Voor zes miljoen verkocht aan PSV. De voetbalgedachte erachter begrijp ik maar toch gaat de topclub AZ spijt krijgen. Dembélé, Pelle en El Hamdaoui zijn geen doelpuntenmakers, Koevermans wel. Misschien lijkt hij op een tractor; die jongen voor zes miljoen verkopen aan een concurrent voor de titel is onbegrijpelijk.”

[url=http://www.voetbalcolumnist.nl/index.php]Voetbalcolumnist.nl[/url]

Categorieën: Sport

2 reacties

dj_Eddy · 5 september 2007 op 20:38

Zelf een column schrijven is iets anders dan een column van een ander overschrijven.

pleuro · 7 september 2007 op 10:55

Hij heeft in iedergeval goed opgelet op school tijdens het en

Geef een reactie

Avatar plaatshouder