CCR. Cleadance Clearwater Revival. Wie kent hem niet. Het brengt mij terug in de tijd. In de klas waar ik verliefd was op een heel lief klein meisje van het platteland. Ze zat een tafeltje voor me. Ze had stroblond lang haar en ze rook ook naar stro. I put a spell on her. Really. Wat was ik verliefd man. Ik kon haast niet op mijn stoel stil blijven zitten van de spanning. En niet omdat mijn broek knelde. Nee, gewoon om iets omhoog te wippen. Ik ben nogal klein van stuk namelijk. Om een glimp op te vangen van wat ze allemaal schreef in haar kleine notitieblokje. Gedichten schreef ze. Heel kleine gedichtjes. Maar wel in hele grote letters. En die vrat ik. Als de onderwijzer even niet keek. Maar die had het gelukkig veel te druk met de krant te lezen. Stiekem deed hij dat, de krant lag verstopt onder zijn verhoogde tafel op het onderwijzerpodium, vanwaar hij vanachter zijn uilenbrilletje beurtelings de klas in keek en dan weer naar zijn krant. Totdat ie begon te knikkenbollen. En dan viet ik mijn kans. Naar Ansje keek ik dan. Met bonkend hart. Het bonkte zo hard dat ik hoopte dat Ansje het niet zou horen, verlegen als ik was. Nog steeds bonkt het hard. Gelukkig maar. Ben er best zuinig op.

Hoeveel verdriet kan een hart hebben? Ik vraag het aan Nina, Nina Simone, die o zo mooi ‘I put a spell on you’ vertolkte. Maar ze hoefde niet te antwoorden. Je kon het zo aan haar zien. En CCR, die liet mijn hart ook bonken. Maar niet zo hard als mijn allergrootste held. Jay. Screamin’ Jay. Screamin’ Jay Hawkins. De originel vertolker van dit wereldlied. He put a spell on me. Zeker weten. And he loves Paris in the springtime, like I do, when it frizzles and it sizzles. En ik vermoed dat CCR en Nina dat ook wel doen. Who knows? I do, I do, I do. Volgende keer over Abba. Niet over Dancing Queen, maar over Fernando. Ook al zo’n wereldhit. En misschien, heel misschien schrijf ik ook nog over Duncan. En ja, Herman van der Zandt en Chantal Janzen moeten het aanstaande Songfestival presenteren. In hun pyjama! Dan doe ik dat ook als ik kijk. Met een glaasje 7Up en een schaaltje pinda’s, ruikend naar Timotei en Lux.


7 reacties

Arta · 2 november 2019 op 22:30

Gefeliciteerd!
Maarre… Wie ben je?
Ik gok op Mien!

G.van Stipdonk · 3 november 2019 op 09:01

Proficiat ja en ik gok op Nummer 22

Suus · 3 november 2019 op 14:43

Zeker weten beiden van niet, ik uiteraard ook niet maar ben ook benieuwd.

Tim uut Kwedamme · 3 november 2019 op 16:35

Ik weet niet wie ej bent ik kom te weinig de laatste tijd op de site. Maar ik vind het heel erg mooi geschreven.

Mien · 5 november 2019 op 23:44

Ik draag hem op aan SJH. Jippie de Pippie.
Was overigens de enige deelnemer afgelopen maand.
Maar dat (teleurstellend) ter zijde.
De hommages van de maand September kunnen nu wel van de homepage af denk ik. 🙂 🙂 🙂

    Mien · 5 november 2019 op 23:47

    Oeps … niet gezien … September- (of waren het zelfs nog augustus-) hommages hebben reeds plaatsgemaakt voor die van oktober.

Mien · 8 november 2019 op 12:15

Dankjewrl voor de reacties en felicitatie.

Geef een antwoord