Ibiza is zonder twijfel het Mekka van de house. Ik ben er nog nooit geweest, maar het moet daar elke dag groot feest zijn in de clubs. Maar ook overdag op het strand hoor je elk moment opzwepende muziek, terwijl je met een cocktail in je hand geniet van zon, zee en half ontklede dames. Je deint, kortom, de hele dag op retestrakke beats en voordat je ’s avonds hondsmoe in je bed rolt, geniet je van de beste chillout muziek in een hippe loungebar. Wat wil je nog meer? Helaas heb ik afgelopen zomer niet in het vliegtuig naar het paradijs gezeten. Ik kwam niet verder dan de Groningse Hoornse Plas, waar in plaats van pompende house alleen maar Hollandse hoempa klonk. Het meest zuidelijke waar ik dit jaar geweest ben is België. Maar gelukkig zijn de dj’s van het Spaanse eiland zo vriendelijk om elk jaar voor de thuisblijvers cd’s samen te stellen die ervoor zorgen dat je ook het ‘Ibizalige’ gevoel in je huiskamer krijgt. Terwijl je naar buiten staart en de regen met grote druppels naar beneden valt, zie je in plaats van plassen op straat het water van de zee aanspoelen.

Simon Dunmore draait op het beloofde eiland en heeft de lekkerste clubhits van de afgelopen zomer op twee cd’s verzameld onder de titel ‘Defected in the House: Eivissa 05’. Zijn deephouse deuntjes met veel latin invloeden, afgewisseld met soulklassiekers van onder meer Donny Hathaway en Bill Withers, maken van je woonkamer een privéclub. De doorgezakte meubels lijken door Hans Klok in loungebanken omgetoverd en je krakkemikkige stereo-installatie ziet er ineens uit als een mega sound system. Je vriendin verandert bij de eerste klanken van het album van een uitgebluste huismus in een wild feestbeest. Als ze onder het genot van een drankje neerploft in een comfortabele fauteuil bij de laatste klanken van de tweede cd, blijkt de resident dj van Pacha Ibiza nog een verrassing in petto te hebben.

Op het derde cd-schijfje mixt Dunmore underground danceclassics aan elkaar. Tijdloze tracks van onder meer Melba Moore, Thelma Houston en Teena Marie zorgen ervoor dat de voetjes opnieuw van de vloer gaan. Absoluut hoogtepunt is de opener van soulact The Jammers. Het nummer heeft de beste versierzin ooit: ‘What have you got to lose?’. Hoewel de vrouw die de zanger op het oog heeft in het begin nog twijfelt aan zijn oprechtheid, gaat ze uiteindelijk toch overstag. Ze heeft immers niets te verliezen! Deze onverwoestbare discostamper straalt een optimisme en vrolijkheid uit die bij het verder beluisteren van de cd niet meer verdwijnt. Afreizen naar Ibiza is door het album van Simon Dunmore compleet overbodig geworden! Wat? Geloof je me niet? Het bewijs vind je [url=http://freya.talmon.nl/www.filmmachine.nl/inc/xtraCode/FM_KIESDANSER/flipboek.php?danser=4-femke-1]hier[/url]!

Categorieën: VC-Eddy Kielema

14 reacties

Wright · 25 september 2005 op 11:53

Ik blijf het knap vinden hoe smeuïg jij muziek, waar ik echt helemaal niets mee hebt, weet je beschrijven op een manier waardoor mijn nieuwsgierigheid toch word geprikkeld.
[quote]De doorgezakte meubels lijken door Hans Klok in loungebanken omgetoverd en je krakkemikkige stereo-installatie ziet er ineens uit als een mega sound system. [/quote]
Hmm, als house dit met mijn huis doet wil ik het misschien wel het voordeel van de twijfel geven.
😛

Li · 25 september 2005 op 11:59

Een originele Kielema-column!
Ik zit swingend achter mijn toetsenbord Eddy
Mijn muis gaat helemaal uit zijn dak.:-D

Li

Mosje · 25 september 2005 op 13:07

De Groningse Hoornse Plas, goh Eddy, jij bent echt een wereldreiziger.
🙂

WritersBlocq · 25 september 2005 op 14:13

Gave column! Kom maar op met die swingende muziek, ik kan hem niet vinden (maar ik heb mijn nacht niet vandaag. En andersom.).
[quote]Je vriendin verandert bij de eerste klanken van het album van een uitgebluste huismus in een wild feestbeest. [/quote] Niet wéér hè…!!!

Eddy Kielema · 25 september 2005 op 14:32

[quote]Kom maar op met die swingende muziek, ik kan hem niet vinden[/quote]
Als je snel bent, Pauline, kun je vandaag ook terecht op het Nederlandse [url=http://www.link2party.nl/content/previews/report.asp?Id=5123&Navnbr=3]strand[/url] om Simon Dunmore te kunnen zien. Maar als je te laat bent, vind je muziek van het label Defected [url=http://www.defected.com/main.html]hier[/url] (en swingen maar achter je toetsenbord!)

WritersBlocq · 25 september 2005 op 15:22

[quote]Als je snel bent, Pauline, kun je vandaag ook terecht op het Nederlandse strand om Simon Dunmore te kunnen zien.[/quote]
2 late 4 me! Maar ik zit wel te swingen achter mijn toetsenbord, geweldig! Dank je Eddy! Eindelijk ben ik wakker, hè hè, beter nooit dan laat, dacht ik toen ik opstond, maar dat kan weer omgedraaid worden 😀

Outsider · 25 september 2005 op 16:29

[quote]Je vriendin verandert bij de eerste klanken van het album van een uitgebluste huismus in een wild feestbeest.[/quote]

Leuke zin.

[quote]Het nummer heeft de beste versierzin ooit: ‘What have you got to lose?’. [/quote]

Ik zal het eens proberen en er aan toevoegen: ‘Take me honey, het is altijd beter dan niks.’

Trukie · 25 september 2005 op 19:58

Mooi Eddy.

KawaSutra · 25 september 2005 op 21:28

Volgens mij heb jij net een geweldige vakantie achter de rug. Ik moet ook eens zo’n ticket aanschaffen. ‘What have I got to lose?’. 🙂

Kees Schilder · 26 september 2005 op 08:01

Gaaf weer,Eddy

Ma3anne · 26 september 2005 op 08:45

Hartstikke leuk stukje weer. Het geluidsfragment swingt inderdaad, maar verveelt wel snel, vind ik.
Ik heb Ibiza nog niet kunnen vinden in mijn woonkamer. 😛

klungel · 26 september 2005 op 09:08

Eddy heeft zijn eigen (muzikale) wijze 😀

Eddy Kielema · 26 september 2005 op 11:19

[quote]Ik heb Ibiza nog niet kunnen vinden in mijn woonkamer.[/quote]
Wellicht had het geholpen, Ma3anne, als ik al in de tekst een linkje had gemaakt naar het
[url=http://www.defected.com/main.html]Defected[/url]-label, dan had je al kunnen swingen tijdens het lezen! Gebruik anders de ‘wijze woorden’ van Frank Boeijen:

Van deze flat
Maak je een strandbad
De autoweg
Wordt een horizon
En aan de muur
Plak je een palmstrand
En je wordt bruin
Onder de hoogte zon
Gebruik je fantasie! 😉

Bedankt voor de leuke reacties!

Eddy Kielema · 27 september 2005 op 10:25

Een tip van Wendy: [url=http://www.djbask.com]DJ Bask[/url] & vooruit, ook nog 2 tips van mij: [url=http://www.beatsinspace.net]Beats in space[/url] en [url=http://www.dancegrooveradio.com/]DanceGroove Radio[/url].

Geef een reactie

Avatar plaatshouder