Na alle relaties die ik heb gehad, en er zijn heel wat vrouwen kort of langer mijn partner geweest, moet ik constateren dat ik een klootzak ben. Weliswaar een aangename en sympathieke klootzak, maar desalniettemin een klootzak. Nu zal ik de eerste zijn die zegt dat een relatie onderhouden tegenwoordig veel werk is. De constante dialoog tussen 2 verschillende individuen, gevoed door de wederzijdse interesses en gevoelens is verworden tot één der pijlers van een relatie. We moeten over alles maar praten, soms meer om het praten op zich, dan om wat we ermee bereiken.

Waar blijft dan toch het beeld wat als eerste binnenkomt op het moment dat je iemand ontmoet? Je valt op een blik, lach of ander uiterlijk vertoon en het gesproken woord is in dit proces totaal nog niet van belang. Natuurlijk is het gewenst dat er uit een toekomstige partner meer komt dan wat wartaal, maar in het “keuringsproces” is de taal totaal ondergeschikt aan het geschetste beeld.

Is het dan mijn onvermogen, gezien mijn vrijgezelle status, dat ik het beeld niet naar het woord kan omzetten? Nu is het niet zo dat ik een Neanderthaler ben qua uiting van mijn gevoelens, want ik ben vrij begaafd in het uitdrukken van mezelf. Toch loop ik steeds tegen dezelfde gevoelens van verwarring aan bij mijn partners, om van toeval te kunnen spreken. Het steeds terugkerende “verwijt” naar gelang de relatie vordert is in de basis toch vrijwel identiek: ik weet niet wie je bent.

In dit verwijt zit dus wel degelijk de kern van het probleem, ik ben een moeilijk te doorgronden persoon. Stabiel en rustig, ten alle tijden de controle over zichzelf hebbend, en daardoor niet een scala van emoties oproepend. Wat echter wel een feit is, ik ben absoluut mezelf op alle vlakken en doe mezelf nooit anders voor dan ik ben. Het eerste geschetste beeld van mezelf is dus de persoon die ik daadwerkelijk ben, en daarom mijn redenering: je wist wie ik was toen je op me viel.

Moet nu het feit dat ik een moeilijk te doorgronden persoon ben, geheel ten laste gelegd worden door mijn koppigheid om te veranderen, of door het onvermogen van mijn partner om verder te kijken dan de eerste laag.
Ik weiger te veranderen in een persoon die ik niet ben, maar verlang tevens niet dat iemand bij mij blijft, als mijn persoonlijkheid een obstakel wordt in de relatie.

In de basis ben ik een totale goedzak waar uitstekend mee te leven valt, als dat genoeg zou zijn voor die persoon. Het is echter een feit dat ik altijd val op vrouwen die meer willen, en niet slechts gaan voor een oppervlakkige relatie. Ze hebben mij allemaal gevormd, en daarvoor ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar, maar toch zal ik ten alle tijden voor mezelf blijven kiezen. Als mijn weigering te veranderen me daarom een klootzak maakt dan moet dat maar, het is namelijk een klootzak waar ik uitstekend mee kan leven.

Categorieën: Mannen & Vrouwen

Chucky

Ik probeer CreaBea bezig te zijn door af en toe wat letters aan het "papier" toe te vertrouwen en wat te tekenen en schilderen. In al mijn bescheidenheid erken ik niet de beste schrijver te zijn, maar wel altijd een boodschap in mijn verzinsels te stoppen.

15 reacties

trawant · 3 augustus 2012 op 12:40

Mooi profiel voor een datingsite..de dames weten dan meteen wat ze kunnen verwachten..maar als column…mwahh..

pally · 3 augustus 2012 op 12:57

Om te beginnen een vraagje, Chucky. Als alle vrouwen in je leven je gevormd hebben tot wat je bent, en waar je ze dankbaar voor zegt te zijn, Is dat proces van steeds iets veranderen (groeien) nu dan plotseling gestopt?
Deze vraag roept op, dat ik de clou van je stukje niet snap.

technisch puntje; Het moet zijn: [b]te allen tijde[/b]

groet van pally

Libelle · 3 augustus 2012 op 13:11

Een komiek weet toch ook pas wat voor een type komiek hij is als de recensies binnen komen Pally?
Chucky mag zich in de vingers knijpen, twee kanjers die als eerste hun mening geven.

Mien · 3 augustus 2012 op 14:22

Eens met alle drie de voorgaande commentaren.
Wat ik er nog aan wil toevoegen is dat liefde een werkwoord is.
Kortom, blijven werken dus.

Mien

Meralixe · 3 augustus 2012 op 14:59

Mag ik “Ik ben een klootzak deel 2” schrijven?Deze column en de nu al aanwezige reacties geven me waarschijnlijk voldoende inspiratie om er eens flink tegenaan te gaan.

Vriendelijke groet…Meralixe

Chucky · 3 augustus 2012 op 15:00

Alle vrouwen hebben me inderdaad gevormd, net als ervaringen en ontmoetingen je vormen Pally. Maar als tevens alle vrouwen steeds tegen hetzelfde punt aanlopen dan kan je groeien maar tevens stilstaan. En daar gaat het dus over.

sylvia1 · 3 augustus 2012 op 22:48

Heb laatst eens een stukje gelezen van een man die zich afvraagt waarom mensen eigenlijk een relatie willen, het wordt altijd een ontzettend ingewikkeld niet vol te houden gedoe. Zijn idee was dat mensen een relatie willen om zichzelf te leren kennen, zichzelf gespiegeld willen zien. Daar moest ik aan denken bij deze column.

sylvia1 · 3 augustus 2012 op 22:49

je maakt nieuwsgierig Meralixe! 😀

Yfs · 3 augustus 2012 op 23:51

Als profieltekst op een dating site zou het natuurlijk veel te lang zijn, meeste vrouwen haken al na het lezen van 3 regels af. Daarentegen zou “Klootzak” als nickname best een hoop nieuwsgierigheid opwekken. Ik zou er zeker op klikken :hammer: Ik denk altijd maar zo: mensen veranderen niet, je leert ze alleen maar beter kennen.
😉

Harrie · 4 augustus 2012 op 00:44

Diepgaande beschouwingen die ook wringen. Da’s pure liefde, toch? Soms stil genieten ook. Wel samen, uiteraard. En ja, alles komt goed of … alles geht vorbei … en soms iets er tussenin.

Chucky · 4 augustus 2012 op 07:07

Ik zou zeggen : leef je uit Meralixe :hammer:

arta · 4 augustus 2012 op 10:48

Ik vind dit een moedig onderwerp, geweldige titel en gezien de reacties, zet het ook nog aan tot nadenken!

(Ik zou ook wel een vrouwelijke variant willen lezen: ‘Ik ben een klerewijf’, ofzo :-D)

Sagita · 4 augustus 2012 op 11:06

Tja.. ik weet natuurlijk niet of de personality van de schrijver samenvalt met dat van het hoofdkarakter, maar als ik dit zo lees kan ik me niet aan de indruk onttrekken dan dat er helaas geen diepere gronden zijn. En daarmee is gelijk de verwarring geschapen: vrouwen op zoek naar een diepere laag die er niet is en een man die niet veranderen kan. Immers wat er niet in zit kan je er ook niet uithalen. Lieve Klootzak probeer een nieuwe partner direct er van te overtuigen dat er niet meer is dan ze op dat eerste moment ziet. En ga geen relatie aan met haar als ze dit niet wil geloven. Ga lekker voor de oppervlakkigheid en wordt gelukkig!
Lieve Jolita

Dees · 4 augustus 2012 op 11:47

Tja, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Heb je dan inderdaad maar 1 dimensie? Doe je helemaal niet mee aan het liefdesspel waarin je jezelf op je gunstigst presenteert? Heb je een diepere laag die je voor jezelf wilt houden, maar waarvan je toch hoopt dat ie doorgrond wordt door ‘de ware’?

Ik snap het stuk niet en ook niet wat je ermee wilt. Behalve misschien het verwoorden van eigen teleurstelling met relativering erbij. Ofzo?

Chucky · 4 augustus 2012 op 12:24

Heb je een diepere laag die je voor jezelf wilt houden, maar waarvan je toch hoopt dat ie doorgrond wordt door ‘de ware’?

Jij zit er vlakbij Dees.
En niet iedere column die je schrijft hoeft een boodschap uit te dragen, soms schrijf je gewoon een aantal vraagstukken op die je bezig houden.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder