Ik weet dat je gaat. Ik weet dat jij hier niet bent omdat je van me houd, of dat je verliefd bent. Jij bent hier maar om een reden. Je hebt ruzie met je vriendje, en wil via mij wraak nemen op hem. Ik weet het. Ik weet dat ik het niet moet doen. Ik weet wat de gevolgen kunnen zijn. Voor ons is geen toekomst weggelegd, wij horen niet bij elkaar. Ik weet het, en jij ook.

Je staat in de gang, doorweekt van de regen, en zegt niets. Hoeft ook niet. Ik weet het.

Binnen in mij woed een strijd tussen logisch nadenken en om heel eerlijk te zijn …verlangen. Iets anders is het niet. En terwijl er diep binnen mij aan beide fronten slachtoffers vallen, kijk jij in mijn ogen.

Je weet het. Logica heeft weer het onderspit gedolven.

Zonnestralen wekken mij uit een diepe slaap. Buiten hoor ik de vogels fluiten, en het lijkt een prachtige dag te zijn. In de verte hoor ik mijn katten roepen om eten. Ik geniet nog even van het zondagochtend gevoel, en draai me nog maar eens om.

Mijn hart slaat over. Ik weet het. Naast mij lig jij, in diepe slaap. Langzaam vloeien de herinneringen van de afgelopen nacht mijn hoofd binnen. De logica heeft gisteravond verloren, maar nu heeft ze gewonnen..

Je opent je ogen, en even, voor een seconde zie ik warmte in je ogen, voor een seconde, maar dat slaat snel om, je weet het.

Dit had nooit mogen gebeuren.

Zonder te praten gaan we uit elkaar, ieder verder met ons eigen leven.

Alsof er niets gebeurd is gaan we verder met ons leven, er waren geen getuigen, niemand zal er ooit achter komen wat zich tussen deze vier muren heeft afgespeeld.

En toch… ik weet het… en jij ook.

Categorieën: Maatschappij

8 reacties

sally · 4 november 2004 op 13:59

mooi geschreven.
Soms mag je misbruikt worden als je er zelf van genoten hebt. Maar pas op….
liefs Sally

sally · 4 november 2004 op 13:59

mooi geschreven.
Soms mag je misbruikt worden als je er zelf van genoten hebt. Maar pas op….
liefs Sally

sorry per abuis 2x

Dinah · 4 november 2004 op 16:46

Leuk geschreven.

er is niks mis mee om af en toe alleen maar naar je gevoel te luisteren en niet naar je verstand, maar net als sally………pas op!

Zolang je er zelf geen spijt van hebt zie ik geen probleem.
Mijn motto: zorg dat je het leuk hebt! 😉

Mup · 4 november 2004 op 21:05

[quote]In de verte hoor ik mijn katten roepen om eten. [/quote]

Herkenbaar, zoals de dagelijkse dingen van het leven je weer met beide voeten op aarde zetten,

Groet Mup.

melady · 5 november 2004 op 00:18

[quote]Dit had nooit mogen gebeuren.[/quote]

Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je nooit hebt gedaan.

Geniet van de zonnestralen en de fluitende vogels..die vertellen je genoeg.

Melady 🙂

ignatius · 5 november 2004 op 10:49

Ik weet van niets. Vertel eens 😉

Isabella · 5 november 2004 op 11:38

Heel, heel mooi (ik heb dit zelf ook ooit een keer gedaan, voel mij nu erg schuldig…)

Liefs,
Isabella

Mar · 5 november 2004 op 11:41

Altijd doen wat je hart je zegt. Met je hoofd denken kan altijd nog.
Herkenbaar en mooi geschreven.

Mar

Geef een reactie

Avatar plaatshouder