Feitelijk ben ik in alles typisch standaard. Een doorsnee 39 in 3 dozijn mannetje. Vrouwen op datingsites waarmee ik wel een ‘gezin’ wilde stichten, kregen van mij dus een standaardmail. De mail die volgde was ook standaard van de harde schijf. Reden: miscommunicatie was geinig maar het moest geen dagtaak worden! Aanhef van mijn starter: “Korreltje zout”. Een intens vleiende opener waarin ik met name de uiterlijke kwaliteiten van de nieuwste ‘prooi’ bezong. Soms, héél soms was de respons: “Dit stuur je zeker naar iedere madonna die je wel olijk lijkt?”. Inderdaad! Mééstal dachten de ‘Hbo-ers’ dat ik me speciaal voor hen in de transpiratie had gewerkt. Zoals de titel (“Korreltje zout”) aangaf diende de inhoud van mijn 1e actiepunt niet al te serieus te worden genomen. Fragmentje uit mijn ‘plan de campagne’: “Schoonheid; je hoort hier niet! Met zo’n foto, zo’n uitstraling! Deze site is alleen voor kneuzen, labiele landgenoten en infantiele gelukzoekers. Het uitschot der romantische mislukking. Waarom ik ‘hier’ dan vertoef vraag je je misschien vertwijfeld af? Welnu, als manager bij Rijkswaterstaat zitten wij, ná wat al te zachte winters met een giga (strooi)zoutoverschot. Aan mij de opdracht dat op een prettige manier weg te zetten. Ná de boterberg en melkplas is het nú de beurt aan onze zoutduinen. Als de vooruitzichten mij niet bedriegen geraken wij inderdaad van onze problemen af”. Bla, bla bla…

Een vrouw met veel Chinees bloed en een hinderlijk lage score voor studerend lezen leek het wel wat om ‘kroost’ van mij te mogen vertroetelen. Plaats des onheil; het knooppunt aller spoorlijnen: Utrecht. Blikvangend bekend: een immens bord met de aankomst-en vertrektijden op het CS. Daaronder gesitueerd een kunstwerk wat een eerste treffen de nodige glans kan geven. Ik kreeg een sms-je waaruit bleek dat ‘Mizzz Chinatown’ het bord over het hoofd zag. Dan is er met je kijk op de wereld écht iets mizzz. Een blinde weet zelfs dat bord te traceren. Eerste aandrang: wegwezen! Maar je hebt een solide opvoeding genoten en besluit een geringe horizon/beperkt blikveld voor lief te nemen. Sukkel.

Ze had doeltreffend haar stinkende best gedaan bij mij in het gevlei te komen. Zinnig opgemaakt, glanzend geborstelde manen. Daarentegen een kledingkeuze die sterke gelijkenis vertoonde met de outfit van Babi-pangangserveersters. Toch was ik lichtjes gebiologeerd door haar Aziatische trekjes. Ze liet niets aan het toeval over en toverde later een cadeautje te voorschijn. Geen Fou yong hai overigens. Chocola, rijk versierd én feestelijk verpakt. Ik was toe tranen toe geroerd over zoveel ‘onberekenende’ vrijgevigheid. Een heuse diepte-investering.

Zoals gezegd; haar huis-/leeswerk vertoonde wat manco’s. Valt ook niet mee met die 26 Hollandia-‘karakters’. Ze informeerde lispelend naar mijn takenpakket als manager bij Rijkswaterstaat (…). Het vergde wat kunst- en vliegwerk haar tekst en uitleg te geven over mijn echte menukaart. Toen was voor haar het feestje over. En ik? Ik liet mijn fris gewassen heupslip langzaam vollopen met … warme satésaus!

Categorieën: Gein & Ongein

5 reacties

LouisP · 13 april 2010 op 16:48

Bj 54,

goed geschreven….en snel..zo lijkt het over te komen……
Een paar schitterende vondsten…..

gr.
Louis

Avalanche · 13 april 2010 op 17:13

😀 En ik maar denken dat alleen vrouwen zich op hilarische wijze over datingperikelen uitlaten.

Emiliever · 13 april 2010 op 19:43

Hilarisch! Ook ik ben dol op dit soort verhalen…zeker als ze eens ‘van de andere kant’ belicht worden. Maar één ding moet ik toch kwijt. Met standaardmailtjes, hoe leuk ze ook mogen lijken, val je echt door de mand! Ik haal ze er zó tussenuit en daarmee is het met mijn eventuele belangstelling dan ook al gauw gedaan!

u-queen · 13 april 2010 op 21:56

Leuk inderdaad om het eens van de andere kant te zien 😀
En die standaardmailtjes zijn inderdaad wel erg doorzichtig haha zeker als ik en mijn zus bijvoorbeeld op hetzelfde moment van dezelfde persoon hetzelfde standaardmailtje krijgen 😉

bouwjaar54 · 15 april 2010 op 08:17

Dank voor de reacties!
Er volgen er meer uit deze categorie kommer, kwelling en ellende…

Geef een antwoord