Henny Huisman is in den Here!! Halleluja! Dat vertelt hij zelf voor de TV.
Niet één keer, maar verschillende keren. Ik zag hem aangeraakt door God zijn, bij Barend en van Dorp, bij VARA Laat en gister bij Andries Knevel.
Hij zat daar om te ‘getuigen’ van zijn wedergeboorte in Gristus en te vertellen over zijn EO-programma: ‘Henny op zoek naar God’.
Sacharine Keijl zat daar ook. Zij mocht vorig jaar hetzelfde programma maken en ze was jaloers op Henny en Andries omdat zij wel in den Here verzeild waren geraakt en Catherine niet. Verder zat er ook nog een Katholieke priester bij Knevel. Niet noemenswaardig of het zou moeten zijn dat die priester na een jaar Den Bosch, deze stad alweer heeft ingeruild voor Rome omdat Den Bosch alleen maar “cultuurkatholieken” heeft en dat is niets voor deze Priester. Beetje irritant betweterig mannetje vond ik, maar dat terzijde. Hij zou zelf opgestapt zijn maar dat gelooft geen hond natuurlijk. Die is gewoon vriendelijk verzocht ergens anders te gaan spelen en het liefst zover weg mogelijk. Rome komt in de buurt, daar zitten meer betweterige kereltjes.
.
Maar waarom gaan mijn haren overeind staan als Huisman vertelt hoe gelukkig hij is en dat hij het bijna niet kan uitleggen?. Als voorbeeld geeft hij een vergelijking met de ervaring van een roes van een cocaïnesnuiver. Niet dat Huisman ooit drugs heeft gebruikt hoor, begrijp mij goed. Natuurlijk heeft hij dat nooit gedaan! Het zou nooit in mij opgekomen zijn, het is dat hij het zelf zegt..
Nu vind ik het prima hoor, wanneer iemand troost ervaart in een geloof. En ik wil best aannemen dat er mensen zijn die plotseling van cocainesnuiver veranderen in de onbevlekte incarnatie van de Engel Michael. Zul je mij niet over horen.
Bij Huisman denk ik overigens eerder aan een acute incarnatie van de Engel Lucifer en niet alleen vanwege de naam van de band waarin hij vroeger drumde.
Als complotdeskundige vraag ik mij, bij het zien van deze ongewoon devote Huisman, met stijgende verbazing af waarom hij zijn wederopstanding bijna dagelijks in de media tentoon spreidt.
Tot ik plotseling word getroffen door een straal van inzicht, rechtstreeks via de fax, komende van het hiernamaals. Het is mij duidelijk.
Huisman heeft geen programma’s meer bij RTL4! Zijn soundmixshow moest wijken voor het weerzinwekkende, rechtstreeks van de duivel komende fokprogramma Idols . In andere programma’s zie je hem ook nooit meer. En dat valt niet mee voor een gearriveerd kijkcijferkanon. Dat is afkicken. Dat is afzien zonder de voortdurende schijnwerpers van de media.
Dus toen was daar ineens de EO. De rechtstreekse ingreep Gods voor ons afglijdende kijkcijferkanon. Als uit de lucht gegrepen. Zoals gezegd; door God gestuurd!
Henny op zoek naar God. Al vijf keer mocht hij op TV over dit programma vertellen ,en over zijn bekering.
Gratis reclame voor Henny. Wedden dat het marktaandeel van de EO stijgt naar Hemelse Hoogte?
Deze noodsprong van Huisman om zijn tanende carrière te redden is goed doordacht en zal zeker slagen.
Jamai, die ook problemen heeft met een afglijdende populariteit en wiens 9206 brillen steeds verder van zijn neus zakken van pure ellende, heeft goed naar Huisman gekeken, maar God ging hem iets te ver.
Daarvoor in de plaats is hij “in den HOMO’ gegaan. Daar zal zijn nieuwe CD wel bij varen.

Ondertussen erger ik mij aan de drukke Knevel en ik sluit mij aan bij de uitspraak van een cabaretier, vorige week: “Waarom wekt de kop van Knevel toch steeds meer mijn wrevel?”…

Categorieën: Media

4 reacties

viking · 28 december 2003 op 18:54

Amen!

Wordt nog een verrassing voor deze paardenbeffer wanneer hij gaat ontdekken dat Nederland hem gaat uitkotsen… tenminste ik kan me niet voorstellen, ondanks alle bagger-op-tv dat dit nog gevroten gaat worden…

pepe · 28 december 2003 op 22:38

Ik moet toch eens vaker tv kijken… ik heb weer een boel onzin gemist geloof ik. Of is het beter niet te geloven?
Gaaf die hemelse column 😉

deZwarteRidder · 29 december 2003 op 16:11

een overpeinzende column en zo terecht… ja wat is dat toch dat bekende nederlanders zich (moeten) bekeren en dan vervolgens het gehele volk hiervan mee moeten laten genieten. Kijk naar die knevel, als er iets is dat mij ervan weerhoud mij atheisme op te geven da is het knevel..
Nee dit is niet waar ik wacht de messias op 4!!! jezus komt naar je toe deze zomer..
geloven best maar laat de omroep met rust.
goeie column Kees …waarvan akte
Rich@Rd

R@@F · 30 december 2003 op 16:33

Kan maar één ding over je column zeggen Ouwe, Halleluja!

R@@F

Geef een reactie

Avatar plaatshouder