Hoewel ik al drie decennia lang deelnemer ben aan het gangbare m/v verkeer, kan ik nog steeds niet zeggen dat ik er veel van begrijp. Wel begrijp ik inmiddels dat het voornamelijk om verwachtingen draait, of meestal om niet uitgekomen verwachtingen liever. Ik verwacht een dezer dagen een niet uitgekomen verwachting aan mijn lijstje van niet uitgekomen verwachtingen toe te voegen. Afgelopen week was het mijn wens en verlangen om de dame die ik twee weken terug ontmoet had te behagen met mijn indrukwekkende persoonlijkheid. Omdat ik niet helemaal op dat gegeven alleen durfde te vertrouwen, had ik een en ander omkleed met een rijke picknick, een zondoorlatende bosrand en een pittoresk stromend watertje dat tevens een streling voor het oor vormde. Ik spreidde het kleed over het zand, de mand ging open, evenals onze monden voor het voedsel, de drank en de gesprekken en de tijd verstreek op zijn alleraangenaamst: het heerlijke gevoel van niet meer nodig te hebben dan er hier en nu is.

Ze was nog net zo mooi als die eerste keer toen ik haar zag, een ontmoeting gearrangeerd door wederzijdse vrienden. Haar wijde linnen broek toonde haar heupen op een andere doch beslist niet minder mooie wijze dan toen die keer in Leeuwarden. In alles een vrouw; zo zou ik haar het beste kunnen typeren. Zo nu en dan haar haar uit haar gezicht wegvegend wanneer ze gebukt had om het ingeslopen zand of nat gras uit haar slippers te halen. Blote voeten op het kleed, liggend op haar buik, kijkend naar het water, liggend op haar zij, in kleermakerszit met gerechte rug, kijkend naar mij. Tenslotte drie zoenen bij een aanvankelijk weifelend afscheid met een nog halfvolle picknickmand in mijn auto.

Communicatie is in deze tijd vrijwel absurd. Mails en smsjes na de tijd. Alles in die korte en snelle stijl die zo tegenovergesteld is aan hoe onze middag was. Ik weet niet precies wat ik van deze middag verwacht had, alles wat ik nu weet is dat ik er graag nog een vervolg aan zou willen geven. Een dag later schreef ik een kaartje vanaf de website van Loesje (“Ik denk altijd eerst goed na voordat ik iets stoms zeg”) om haar dat te vertellen. Ik schreef dat ik onze middag leuk gevonden had, dat ik haar leuk vond. En nu verwacht ik een antwoord dat nog maar niet wil komen. Misschien is er voor haar hiermee een verwachting uitgekomen waarnaar ze geen wens, noch een verlangen had. Maar wat ik me bovenal afvraag is of zij in dat geval hier een lijstje voor heeft om dit aan toe te voegen.

Categorieën: Liefde

16 reacties

Mosje · 27 juli 2004 op 21:16

Beste Raindog,

Mocht het nou niks worden met die vrouw: het barst hier op ColumnX van de manzoekende singles.
En uit hun columns kun je afleiden hoe je ze dient te benaderen. Fluitje van een cent!
(hou je van bankzitten trouwens?)
😀

gast · 27 juli 2004 op 22:27

ik vind je column wat mager. Weinig diepgang erin, al vraag ik me een beetje af hoe je bij zo’n onderwerp meer diepgang kan neerploffen.

Raindog · 27 juli 2004 op 22:59

Hey Mosje,

Thanks but no thanks 🙂
Met dat doel ben ik niet op deze site terecht gekomen. Maar je weet maar nooit natuurlijk..

Nee, wat ik hier vooral kom doen wordt beantwoord door Moustafa. Ik had dat niet met zoveel woorden bij mijn inzending aangegeven (sorry redactie, volgens mij heb ik de regels inmiddels goed genoeg bestudeerd om dit soort vergissingen in het vervolg niet meer te maken) maar ik zou zeer gesteld zijn op een ongezouten kritische blik op dat wat ik ervan bak. Dus dankjewel Moustafa. Nu had ik, al bladerend op deze voortreffelijke site, inmiddels al zoveel begrepen dat ik daarvoor bij jou aan het juiste adres ben nietwaar? 😉

Louise · 27 juli 2004 op 23:29

Sodeju, wat is dat toch met die vrouwen uit het noorden van het land?! Nu weer eentje uit Leeuwarden 😀

Je stukje vond ik wel verrassend geschreven. In de eerste alinea meld je dat je niet veel begrijpt van het contact leggen tussen mannen en vrouwen, maar dat dat waarschijnlijk alles met verwachtingen heeft te maken.

In je volgende alinea verwachtte ik een uitleg op je eerste alinea, maar verras je mij volkomen door een ontmoeting met een vrouw tot in de kleinste details te beschrijven. Wat je overigens wel leuk doet, waardoor ik even de rode draad kwijt was.

Bij het slot kom je dan weer een beetje terug op het begin, maar niet duidelijk.
Dus bij mij bleef de ontmoeting met de vrouw hangen, maar eigenlijk had ik meer willen weten over de onzekerheid waarmee je je stukje opende.

Shitonya · 28 juli 2004 op 00:09

Niet echt gevoelig, je bent misschien beter met poezie, door je overtollig gebruik van dure woorden. Als column vind ik het niks. Het doet me weinig, geeft me geen “gevoel” in ieder geval. Het is nogal uitvoerig opppervlakkig met dure woorden die het verhaal wat verpesten.

Ma3anne · 28 juli 2004 op 00:57

Ik wist niet dat ze nog bestonden, zulke romantische mannen.
Ze kan je toch minstens een keer mee naar de Mac nemen als tegenprestatie, vind ik. 😉

gast · 28 juli 2004 op 01:07

[quote]Dus dankjewel Moustafa[/quote]
Alweer eentje? Ik ga een complot vermoeden…

MBB · 28 juli 2004 op 02:47

Geinige column, perfect einde 🙂

MBB · 28 juli 2004 op 02:52

RE: moustafa Datum: 27/7/2004 22:27

[quote] …Weinig diepgang erin, al vraag ik me een beetje af hoe je bij zo’n onderwerp meer diepgang kan neerploffen [/quote]
:laugh: ROFL over onvervuld[i](igbar)[/i]e verwachtingen gesproken…. 😛

Godspeed · 28 juli 2004 op 08:35

[quote]En nu verwacht ik een antwoord dat nog maar niet wil komen.[/quote]

Op haar lijste staat nu:

Raindog, romantisch, heerlijke picknick maar geen ballen, je verwacht een goede beurt aan de bosrand en je krijgt digitale kaart van “Loesje”:-D:-D:-D

Op naar de volgende, en anders maar inschijven bij dat nieuwe duitse TV programma.;-)

Hans · 28 juli 2004 op 09:19

Rain,
zou het wel iet worden weet dan dat deze verwachting altijd uitkomt:
First you sink in her arms but you always endup with your arms in her sink! 😕 😆

Dees · 28 juli 2004 op 13:39

Een Moustafiaanse reactie kan ik er niet van maken. Ik vind het vooral mooi.

Als ze niet op je ingaat en op een gegeven moment toch deze column leest denk ik de titel van het lijstje al te kunnen raden. Gemiste kansen.

Zo. En nu wordt het tijd voor een blije singlescolumn. Al die romantiek hier… Pfff.

Raindog · 28 juli 2004 op 14:27

Hey allemaal,

Allemaal bedankt voor jullie opmerkingen. Wat me vooral opvalt is hoe verschillend één en hetzelfde stukje door meerdere mensen gelezen en beleefd kan worden. De manier waarop Louise dat verwoordde was in dat opzicht een echte eye-opener. Grappig om dat eens aan den lijve te ondervinden. Vooral natuurlijk omdat ik me dit bij het schrijven eigenlijk totaal niet bewust was geweest. Het is daarom, samenvattend, een goede les voor mij.

Een paar gerichte opmerkingen/reacties:
MBB – blij dat ik niet de enige ben die er een gelaagdheid in zag zitten, was anders ook wel een beetje lullig en sneu voor me geweest vind je niet?
Moustafa – dit zeg ik niet vanwege je naam maar geloof me: er is geen complottheorie 😉
Godspeed – ik heb vreselijk gelachen, geniaal!
Hans – teach me! teach me!
Desaparecida – er was inderdaad enigszins sprake van een ‘god’s gift to women’-gehalte maar geloof me als ik zeg dat dit volledig onbedoeld was; ik zag het zelf later pas

pepe · 28 juli 2004 op 19:32

[quote]had ik een en ander omkleed met een rijke picknick, een zondoorlatende bosrand en een pittoresk stromend watertje dat tevens een streling voor het oor vormde. Ik spreidde het kleed over het zand, de mand ging open, evenals onze monden voor het voedsel, de drank en de gesprekken en de tijd verstreek op zijn alleraangenaamst: het heerlijke gevoel van niet meer nodig te hebben dan er hier en nu is. [/quote]

Dit laat ik manlief lezen, ik wist niet dat mannen dat nog deden…
Maar misschien zou jij dat na vele jaren samen ook niet meer doen?

Mooi geschreven en ik hoop voor je op een leuk vervolg.

Raindog · 28 juli 2004 op 22:12

[quote]Dit laat ik manlief lezen, ik wist niet dat mannen dat nog deden…[/quote]

Hier zal de volgende retorische vraag van toepassing zijn: ‘Geeft een visser aas aan de vis die hij gevangen heeft?’

😛

pepe · 28 juli 2004 op 22:17

antwoord: nee vast niet!!

Shit, ik geloof ik heel hard wegzwem deze zomer 😉 of ik duik bij ma3 in haar logeerkommetje 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder