Het is de kunst om zo lang mogelijk wakker te blijven. Tegenwoordig kun je alles kunst noemen, zo ook deze totale nutteloosheid. Het mooiste van slapeloosheid is dat je gaat praten als een mens zonder seks. Allerlei frustraties komen boven tezamen met diverse onnozelheid van heb ik je daar. Mijn vriend dacht dat we een kind zouden krijgen. Nadat ik hem zei dat het nog lang geen één april was, ging ik toch maar op zoek naar zo’n pisgeval om te controleren of hij het bij het juiste eind had of niet. De eerste was negatief, maar dat zegt niets. Tegenwoordig zijn die dingen zo onbetrouwbaar als een mens en dus liet ik mijn vriend de test nogmaals doen en wederom negatief. Ik ben gerust gesteld.

Het gevoel leert niet van het verstand, omdat het gevoel nooit van zijn fouten leert. Het blijft maar constant dezelfde emoties vertonen: vreugde, boosheid, verdriet, verliefd. Vooral het laatste is een vreselijke geesteziekte waaronder we continu lijden. We houden onszelf maar voor dat de mens dezer tijd werkelijk nog te vertrouwen is en liefde onvoorwaardelijk kan zijn. Terwijl we, als we eerlijk moeten zijn, om ons heen zoveel mensen treffen die mentaal worden verscheurd door verbroken relaties, omdat mensen toegeven aan hun zwaktes, te zwak zijn om verleidingen te kunnen weerstaan, te weinig energie in hun relatie steken, de jaloezie uit de hand loopt, de zogenaamde liefde verdwijnt of simpelweg de één een ander persoon neukt dan zijn partner.

Hoe later het wordt, hoe chaotischer alles in mijn schedel. Allerlei zware kost en lichte kost zoals prei en wortels vliegen door elkaar heen. De één zegt dat schoonheid de grootste verleider van alles is en tevens de meest gevaarlijke hartenbreker. De ander zegt dat schoonheid een illusie is dat je je nooit moet laten bedriegen door de buitenkant. Weer een ander zegt dat schoonheid gewoon een blond mokkel is met dubbel D, maatje 36 en een natte zure sloot van onder.

Mannen zeggen vaak dat vrouwen de smoes “hoofdpijn” gebruiken om niet te hoeven neuken, omdat ze daar om één of andere reden geen zin in hebben op dat desbetreffende doch cruciale moment. Mijn man is niet zo makkelijk af te poeieren wat dat betreft. Voordat hij gelooft dat ik echt hoofdpijn heb, moet ik eerst zeven keer voor hem tegen de muur lopen. Met knallende hoofdpijn vraag ik hem smekend of hij me toch nog wilt neuken, al is het alleen maar om voor afleiding te zorgen van het bonkende gevoel in mijn hoofd.

De oppervlakkigheid van mensen kent waarlijk geen grenzen. Soms neem ik wat alcoholische, pijnstillende vloeistoffen, zodat ik voor de grap mezelf ook in de oppervlakte kan storten. De wereld onder invloed is een paradijs, omdat iedereen ineens interessant, mooi, grappig en lekker is. Zodra de drank weer het lichaam verlaat, verschijnen alle bladluizen zich weer in menselijke gedaante. Zo eens in de zoveel tijd kom je een vrij amusante luis tegen, maar over het algemeen is zou ze het liefst allemaal willen laten opvreten door een angstaanjagend lieveheersbeestje.

Het leven moet spannend, afwisselend, flexibel, uitdagend, leuk en helemaal op en tot geweldig zijn. Waarom valt het dan regelmatig tegen? Vele mensen stellen te hoge eisen aan het leven zelf. Ze verwachten een hele koe, terwijl ze maar één glas melk krijgen. Verwacht en verlang niets tot zo min mogelijk en je zult vaker beloond worden door je wijze houding dan wanneer je regelmatig teveel verwacht of verlangt. Een relatie is gratis gebruik maken van elkaars geslachtsdelen. De rest erom heen is alleszins lariekoek. Het mentale gedeelte is te vinden bij vrienden en de intimiteit moet worden geleverd in een relatie. Zo niet, dan wel één of ander nat, zwetend monster uit de rokerige kroeg die je wel tijdelijk verlost van je lijden.

Tot Shit


4 reacties

Prlwytskovsky · 28 juni 2007 op 23:08

[quote]Voordat hij gelooft dat ik echt hoofdpijn heb, moet ik eerst zeven keer voor hem tegen de muur lopen[/quote]
Het constant op je tenen lopen om anderen te behagen? Nee, doe maar lekker waar je zelf zin in hebt, dat leeft plezieriger.

Chantalle · 29 juni 2007 op 11:03

Gewoon weer een lekker “Shit” stukje

Dees · 30 juni 2007 op 11:36

Er zitten prachtige alinea’s in en stukjes die me werkelijk waar helemaal niets doen en niet raken. Heb ik last van Shitverzadiging, of heb jij toch iets teveel samengeraapt? Geen idee..

KawaSutra · 1 juli 2007 op 23:00

Er zit wel een bepaalde zwartgallige waarheid in je betoog. Misschien is het niet in het belang van het voortbestaan van de menselijke soort om die waarheid te laten doordringen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder