Soms denk ik wel eens aan meditatie. Ik kan er geen kwaad in zien. Als mensen in geestvervoering raken bij het praisen dan is dat ook een soort meditatie. Bij mij is meditatie niets anders dan helemaal tot rust komen door in kleermakers zit te gaan zitten en je ogen te sluiten en helemaal niets doen. Een half uurtje en je bent denk ik een heel ander mens. Misschien moeten we wel eens vaker gaan mediteren. Zodra we ’s ochtends opstaan zijn we al druk tot aan het moment dat we ’s avonds laat op de bank ploffen.

Ik ben voor een siesta in Nederland. Eerst een pauze en daarna een kwartier tot een half uur siesta. Ik zou dan best langer willen werken. Een half uurtje mediteren om alle stress van de gepasseerde ochtend enigszins af te schudden. Ik denk dat je het dan het langst vol houdt. Velen van ons zijn veel te nuchter om te mediteren of wat er mee te maken heeft. Ik denk dat het voor velen een overwinning zou zijn als ze de stap zetten om zich aan meditatie over te geven.

Dank u wel

Grtz | Vannès

Categorieën: Maatschappij

8 reacties

Kees Schilder · 17 maart 2005 op 12:18

Ben ik helemaal voor!

Mosje · 17 maart 2005 op 14:29

[quote]Dank u wel[/quote]Alstublieft.

Ma3anne · 17 maart 2005 op 15:18

Mediteren, een sport die ik nu al zo’n 30 jaar bijna dagelijks beoefen en het bevalt nog steeds prima. Hoezo zou er kwaad in moeten schuilen? 😮

Wel met twee woorden spreken, Mosje!

Mosje · 17 maart 2005 op 21:45

[quote]Wel met twee woorden spreken, Mosje![/quote]Wie? Ik?
😛

Raindog · 17 maart 2005 op 21:46

Ik zou niet eerlijk zijn wanneer ik mijn verbazing over deze column onder stoelen of banken zou steken. Ik vind het erg knap dat je een column kunt schrijven over iets dat je A – niet kent en waarover je B – je hypothetische ervaringen beschrijft en C – weet te verwarren met de siësta. Mediteren is net iets anders dan een tukkie doen, het is het best om dat zelf eens te ervaren. Overigens definieerde mijn voormalige yoga-lerares het heel nuchter als je op uitsluitend één enkel ding concentreren waarbij je al het andere dus uit moet zien te schakelen en niet afgeleid moet zien te raken. Maar ik ben het wel heel erg met je eens: we zouden vaker moeten mediteren. Ik zelf doe het in ieder geval te weinig vind ik.

melady · 17 maart 2005 op 23:31

[quote]Velen van ons zijn veel te nuchter om te mediteren[/quote]

Tip: zuip je elke avond lam en ziedaar…je mediteert de hele nacht en de dag daarna zitten je hersens in kleermakerszit en kan je praisen om ’s avonds op de bank te ploffen om siesta te houden.

Alstublieft
Dank u wel

Melady 🙂

WritersBlocq · 18 maart 2005 op 11:25

Ik lijd ook aan meditering 😀

pepe · 18 maart 2005 op 22:45

[quote]Ik ben voor een siesta in Nederland[/quote]

Lijkt mij niets, maar een uurtje per dag relaxen of mediteren is heel ok!
Helaas lukt mij dat ook niet altijd.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder