Mijn dochters hebben een superheld. In het normale leven heet zij Mieke en werkt ze op een Vlaams politiebureau. Maar als er iemand om hulp roept, wordt zij een heuse superheld. Strak pak, rood roze met geel en veel zilver. Lang blond met zilverwit haar. Blond en roze. De juiste ingrediënten. De goed heiligman had hun verwend met de Barbie uitvoering. Kleine Mega Mindy’s met niet te vergeten een boel piepkleine natuurgetrouwe accessoires. Een roze masker, gele cap, zilveren tasje en arm, – nek, – en beenspikes. Kleine onderdelen dus. Een cape weg. Een masker weg. Dat viel nog mee. Maar opeens ook nog een been eraf.
Mega Mindy terug naar de winkel. Weken later kregen we een nieuwe Mega Mindy. Dankzij de vriendelijke huishoudbeursblokkerdames.

Op een avond moeten de Mega Mindy barbies mee in bad. Maar dat mag niet zeg ik nog. Dan zit er al een in het water. Ze loopt vol en klotst. Zij moet dagen drogen. Als ze opgedroogd is gaan de kleren aan en besluit mijn jongste op een andere avond dat ze spagaat moet kunnen. Net voor het naar bed gaan, want echte superhelden beschermen mijn dochters ‘s nachts. Als ik uitleg dat zo haar been er af gaat kijkt ze me verbaasd aan. “Ik kan toch ook mijn been zo doen?” zegt ze terwijl ze haar eigen been bijna tegen haar oor drukt.
Gelukkig druk ik het been (van Mega Mindy wel te verstaan) er weer in en kan er geslapen worden.

De volgende dag ga ik naar mijn werk. Ik heb een gesprek met mijn leidinggevende. Ik werk op projectbasis en de projecten zijn voorlopig stilgelegd.
De klussen die er nog liggen zijn voor mij te complex besluiten we min of meer samen. Ik kan weer naar huis en denk al fietsend mama is geen echte superheld. En ook geen vliegtuig. Maar mijn been kan wel op zij.

Categorieën: Diversen

13 reacties

Prlwytskovsky · 8 februari 2009 op 13:22

[quote]Maar mijn been kan wel op zij.[/quote]

Eentje? Of allebei? 😉

SIMBA · 8 februari 2009 op 13:27

Moeders zijn per definitie superhelden vind ik!

pally · 8 februari 2009 op 13:37

Lief stukje met een mooi einde, Nana

groet van Pally

Dees · 8 februari 2009 op 13:55

Heb even zitten denken over een superheldnaam voor jou, maar er zijn maar weinig stoere woorden met een N. Heel lastig.

NeoNana misschien. Of NowNana.

Leuk stukje iig. Hoop dat je ze blijft laten komen deze keer.

Mosje · 8 februari 2009 op 14:55

Mega Mindy stuk? Geen zorgen, want hier is ze: Supernana!!!

Klinkt wel goed toch? Maar helaas, kijk eens op http://www.supernana.nl, dat blijkt een suf borduurclubje.
😉

SIMBA · 8 februari 2009 op 16:36

😆 Mosje, die site doet de naam supernana geen eer aan!

axelle · 8 februari 2009 op 20:38

Het is geen vliegtuig; noch een vogel, het is MEGA MINDY.
En nu we toch bezig zijn over helden, Toby is een superkerel als je het mij vraagt.

lisa-marie · 8 februari 2009 op 22:02

[quote]Maar mijn been kan wel op zij.[/quote]

Laat mega mindy dat maar eens na doen 😆
Ik vind het erg leuk en humoristisch,zag het ook al helemaal voor mij en heb erg gelachen.

Enne..mama’s zijn altijd superhelden!

KawaSutra · 9 februari 2009 op 01:33

Och, superhelden bestaan alleen in de kinderfantasie. Gelukkig ben jij echt!

u-queen · 9 februari 2009 op 08:02

MegaMama 😀 met een superleuk verhaal. Ik zag het ook al helemaal voor me 😆 Leuk einde

Anne · 9 februari 2009 op 09:55

Mooi dooreen gevlochten. Associatief en openlatend, waardoor de tekst meerwaarde krijgt.

Nana · 9 februari 2009 op 10:11

Dank je wel voor alle complimenten. Meerwaarde klinkt goed! Supermama of supernana ook. Gelukkig kan ik niet borduren…Daar ken ik ook nog wel een verhaal over…Moet ik diep in mijn geheugen graven vrees ik…

Mien · 9 februari 2009 op 16:47

Moest onwillekeurig aan Mork van Mindy denken.
Over superhelden gesproken.

Leuke column.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder