Rare vraag zult u denken, of Sylvie de hoer is. Aardig meisje, leuke lach en bovendien maakt ze razend interessante documentaires voor de tv. Toch is deze vraag sinds kort een prominente rol in mijn belevingswereld gaan spelen, met dank aan enkele ADO-neanderthalers die stelden dat zij de hoer was. Ja, mijn fantasie is hierdoor ronduit op hol met me geslagen maar in een andere richting dan u vermoedt. Mijn fantasie gaat richting nabije toekomst, wanneer op zeker moment een speciaal ingestelde onderzoekscommissie middels een persconferentie verslag uit zal brengen inzake de vraag hoe om te gaan met lasterlijke spreekkoren bij voetbalwedstrijden. In deze commissie zullen prominente vertegenwoordigers van sport, politiek en maatschappij zitting hebben genomen. Zo gaat dat nu eenmaal bij dergelijke commissies. We zien het nu weer gebeuren bij de commissie Duivesteijn met vertegenwoordiging uit alle geledingen van het politieke spel. De vragen die in die commissie aan de orde komen zijn even zinloos als de vraag of Sylvie de hoer is. Natuurlijk is Sylvie niet de hoer en natuurlijk is er bouwfraude gepleegd bij de aanleg van de Betuwelijn. Die laatste vraag vervolgens, is weer even zinloos als onszelf nu nog eens af te vragen of de Bos-variant misschien ook een betere en goedkopere oplossing was geweest.

Overigens bieden zulke commissies best wel het nodige vermaak hoor. In ieder geval voor wie woorden van meer dan twee of drie lettergrepen kunnen begrijpen. Van voetbalhooligans zou ik me daarom voor kunnen stellen dat ze het door het slijk halen van andermans naam of die van zijn vriendin zullen blijven prefereren boven het politieke kat en muis spel. Maar toch, er is volop vermaak voor en door vrolijke Flipjes. Een kamerlid dat een oud-premier, tevens een politieke zielsverwant nota bene, graag nog even een hak wil zetten. Aannemers die verklaren dat de Bos-variant eigenlijk een hele slechte en onwenselijke oplossing was en zichtbaar zenuwachtig beginnen te worden bij het horen van die naam alleen al. Tsja, weegt dit allemaal op tegen de vraag of Sylvie de hoer is? Zegt u het maar en anders mag u het wat mij betreft ook scanderen als u dat liever doet.

Voor de toekomstige ‘commissie Sylvie’ weet ik een geschikte voorzitter. Sommigen mogen dan wel vinden dat hij geflipt is maar hij heeft een jarenlange politieke en bestuurlijke ervaring en vanuit eerdere bezigheden weet hij buitengewoon veel over de maatschappij en haar zelfkant. Voorts is de beste man een rasechte Amsterdammer, een liefhebber van diverse sporten oftewel lichamelijke oefening en is hij bovendien een hartstochtelijke supporter van Ajax.

Met een blauw oog, een been in het gips en een ranzige glimlach rond zijn lippen zie ik hem al verslag uitbrengen tijdens de speciaal daarvoor belegde persconferentie. Niet zomaar een verslag, nee, [i]zijn[/i] verslag. Zij het dan misschien voorzien van een ‘handtekening’ van Sylvie, een Ibrahimoviciaanse ‘voetnoot’ van Rafael maar wèl met mooi zijn eigen conclusie.
“Naar aanleiding van de stelling dat Sylvie de hoer is, deelt de commissie u de volgende conclusie mede, namelijk dat zij, proefondervindelijk onderzoek van haar voorzitter ten spijt, geen enkel bewijs heeft kunnen vinden ter staving van deze stelling.”


15 reacties

Martijn · 16 september 2004 op 07:32

Hahaha. Een top einde! Goede inval!

Mijn voorstel zou zijn die Betuwelijn door te trekken naar het Kaukakusgebergte en Sylvie met een Railrunnerkaartje mee te nemen, enkele reis.
Nog een pot jam erbij en Flipje als clientèle .

En natuurlijk is Sylvie geen hoer. Ze wil alleen [i]serieus genomen[/i] worden.

Groet Martijn 😀
[b][size=x-large][color=FF0000][font=helvetica]#[/font][/color][/size][/b]

tontheunis · 16 september 2004 op 08:00

In de buurt waar ik ben opgegroeid, was de opmerking dat je moeder of je zus een hoer was altijd de garantie dat je als jongen werd genoodzaakt er bovenop te slaan. Het was de ultieme provocatie, de uiterste belediging.
Thans is de prostitutie in Nederland dermate ingeburgerd (wethouders krijgen quantum-korting, het Amsterdamse toerisme drijft erop), dat we de afwerkplek als vaste waarde in bestemmingsplannen tegenkomen. In dat opzicht is die ultieme belediging dus niet veel meer waard.
Maar om een jonge vrouw, waarover de meeste voetbalhooligans stiekem allerlei fantasiën koesteren, massaal voor hoer uit te maken nu de oerwoudgeluiden door de KNVB zijn uitgebannen, dat toont slechts aan dat de term Neanderthalers nog maar een minzame kwalificatie is.
Als Rafael van der Vaart in net zo’n buurt is opgegroeid als ik, dan verbaast het niet dat hij het liefst de hele ADO-tribune in vlammen op had laten gaan. Dan is het te begrijpen dat hij met zijn club het liefst de grasmat wilde verlaten.
We kunnen ons wellicht meesmuilend vermaken met die prachtige Haagse spreekkoren die luidkeels het woord ‘Hoea!’ zongen, maar eigenlijk, eigenlijk is het diep droevig dat zoveel onfatsoen zoveel aandacht krijgt. Een simpel ‘Nu is het genoeg!’ zou voldoende moeten zijn. Waarna de ADO-aanhang voor dit seizoen iets anders had kunnen gaan doen dan voetballen. Met hun pik spelen, bijvoorbeeld…

Kees Schilder · 16 september 2004 op 09:29

[quote]. Natuurlijk is Sylvie niet de hoer [/quote]
Hoe weet je dat? En wat is er tegen een hoer? Dat woord kun je toch niet meer als scheldwoord beschouwen? Hoer is in dit land een gerespecteerd beroep waar zelfs politici graag gebruik van maken. Bouwfraudeur is ook een gelegaliseerd beroep. Natuurlijk wordt er af en toe wel een Parlementaire enquete op los gelaten, maar het resultaat daarvan wordt in grote dozen bij het grof vuil gezet. Dus waar hebben we het over?
Dus wanneer die voetballers plotseling een beetje boos worden over spreekkoortjes, wat overigens al dertig jaar aan de gang is, en zelf niet vies zijn van het planten van ellebogen in andermans gezicht of nietsontziend een collegade vernieling in trappen en daar nog zonder gevangenisstraf mee weg komen ook, dan ga ik even achterover liggen en heel hard lachen, if you don’t mind!

Mup · 16 september 2004 op 11:10

Waar een klein land groot in is, kapitalen steken in een sport, die in mijn ogen geen sport meer is op deze manier.

Groet Mup.

ignatius · 16 september 2004 op 15:30

😛

Nou, daar kan door diverse commissies dan weer oeverloos over geouwehoerd worden. 😉

viking · 16 september 2004 op 15:55

Hoewel ik de column goed vind moet ik eerlijk zeggen dat ik de reacties van de nu volgende ouwe-hoeren eigenlijk nóg amusanter vind. Er spreekt duidelijk een soort herkenning uit. Ik stel dan ook voor dat de heren hun geouwehoer n.a.v. deze column zelf even op papier zetten en dat deze brouwsels op de dag des Heeren geplaatst worden. Gewoon ter lering ende vermaak.

Dank U! 😀

DeVleg · 16 september 2004 op 16:12

Kees,

Wat een geniale reactie, wat mij betreft de schoonheidsprijs.

Kees Schilder · 16 september 2004 op 17:22

Dank je Vleg.heb hem laten lezen aan mijn buurvrouw SM. Die kon er ,als gediplomeerde en geregistreerde hoer, wel om lachen.

Dees · 16 september 2004 op 19:34

Als ik hoer zou zijn, zou ik ook serieus genomen willen worden.

Leuke column Raindog! Ze worden steeds beter…!

Raindog · 16 september 2004 op 19:54

Thanks allemaal!
Ik voelde me al vereerd toen bleek dat deze inzending even helemaal achter uit de wachtrij getrokken was, ongevraagd nota bene. Maar goed, actueel is het, zo ook maar weer eens blijkt uit de reacties.

@Kees/Ton: het concept van prostitutie was allesbehalve het onderwerp in dit stukje. Grappig dat jullie daar zo’n issue van maken. Iemand voor hoer uitmaken vind ik persoonlijk altijd nog een belediging, daar niet van. En het verband dat je trekt Kees, tussen die al dan niet belediging – laten we dat in het midden laten – en voetbal an sich, begrijp ik wel maar ik deel het niet met je. Zo krijgt een voetballer er goed voor betaald om het risico van een elleboogstoot in z’n gezicht te nemen. Hoewel ik het niet met 100% zekerheid weet, ga ik er vooralsnog van uit dat Sylvie zich niet heeft laten betalen om voor hoer uitgemaakt te worden. Ik sluit me tenslotte dan ook bij Viking aan dat ik de reacties erg vermakelijk vind.

En om Dees (haar opmerking) dan nog serieus te nemen: Hoe zou dat toch komen?? 😉

Dag!

Mosje · 16 september 2004 op 21:39

Ik hoorde vanmiddag op de radio dat de KNVB besloten heeft om vanaf dit weekende elke wedstrijd te staken waarbij spreekkoren onbetamelijke dingen scanderen.
Ben benieuwd hoe dat afloopt…
Wedden dat het probleem niet wordt opgelost?

Snoppe · 16 september 2004 op 23:45

In Bloemendaal worden wedstrijden toch ook niet gestaakt wanneer het publiek luidkeels ‘De echtgenote van de trainer is een gastvrouw in Yab Yuhuuuuuuum!’ scandeert?

archangel · 17 september 2004 op 07:52

@ Desaparecida: 😮 😀 😛

pleuro · 19 september 2004 op 20:23

Tsja, dan zijn wij sc Heerenveen supporters maar een braaf volkje 😀 😀 Het enige spreekkoor dat er vanuit vak 27 gezongen wordt is.. “Sodemieter op olé olé!” (en Gert Jan begon ermee!}

De aanhang van de NAC supporters hebben er een eigen swing aan gegeven, door gisteren vanuit het uitvak te zingen… Dit is een spreekkoor ja ja.. dit is een spreekkoor ja ja… dit is een spreekkoor ja ja… een spreekkoor uit Breda! (geweldig publiek overigens!)

Maar goed.. Er worden veel schaamteloze opmerkingen gemaakt tijdens wedstrijden op hoger niveau en persoonlijk denk ik dat het probleem niet echt op te lossen is. Wedstrijden staken en zonder publiek verder laten spelen is naar mijn weten ook geen optie. Gewoon de rotte appels uit het stadion verwijderen en nooit meer binnen laten.

De column? errug best! 😀

Raindog · 21 september 2004 op 18:28

Weetje wat mij eens leuk zou lijken Pleuro? Gewoon dat soort publiek een paar uur lang in een stadion zonder wedstrijd stampen. Een volle dag of week desnoods. Dan kijken we dan nog eens wie zich de dupe voelt.
En Heerenveen, tsjaaaa….. voorbeeldig volk vind ik zelf maar miskien bin ik net hielendal objektief 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder