Wat een schitterende voltreffer! Midden in het gezicht van Silvio. Iedereen verwachtte dat hij op een zekere dag doorzeefd zou worden met een machinegeweer door één van z’n vroegere maffiamaatjes. Zo eentje die de arrestaties van de laatste tijd beu is en het recht in eigen hand neemt. Niets van dat alles. Zondagavond werd Berlusconi geveld door niets meer dan een miniatuurbeeldje van de Milanese Dom. Waar de kerk zoal niet goed voor kan zijn. Ik heb weer genoten van deze Italiaanse rasentertainer, wat een held is het toch. Dat je er met een gebroken neus en twee los zittende tanden nog aan denkt om even uit het raam van je limo te gaan hangen en het volk je verwondingen te tonen. Dan moet je wel een neusje hebben voor het kiezen van je momenten. En dat heeft de sensatiebeluste Silvio. Net als pijn trouwens. Ik denk dat het vliegende stukje klei harder is aangekomen dan zijn recente echtscheiding. Zou Silvio nu vertroeteld worden door zijn 18-jarige schatje? Ik hoop dat ze een beetje lief voor hem is. Haar ouders vinden het achteraf vast niet erg dat ze door hem zijn wakker gebeld. Misschien doneren ze Silvio zelfs wel één van de melktandjes van hun dochter om zijn gebit mee te repareren. Echte liefde.

Ik dacht nog eens na over de aanval met het beeldje, wat helemaal niets voor Italianen is. Italiaanse aanvallen komen vaak erg onverwachts en zijn minstens zo dodelijk. Kan menig voetbalteam over mee praten. Ook zou je veronderstellen dat Italianen wel raad weten met afrekeningen. Ik denk aan veel pistoollawaai en spaghettisaus op de muur. Komen ze met zo’n geboetseerd beeldje op de proppen, dat verzin je toch niet? Zou deze warrige idioot niet gedurfd hebben grovere middelen in te zetten? Hij heeft in ieder geval geen banden met een tweetal Nederlandse gevangenen, die waren doortastender. Waren Volkert en Mohammed maar Italiaan. Eigenlijk was het gisteren maar een laffe voorstelling. Maar toch moest ik hard lachen, net als zijn ex.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Mien · 17 december 2009 op 08:11

Zo vlak voor Kerstmis met kerken gooien dat heeft geen pas. Volgens mij geloven ze in Italie nergens meer in. Zelfs niet meer in onze lieve heer Beerloskomisch.

Mien Milano

Emiliever · 17 december 2009 op 11:21

Goeie column, Kwiezel. Als half-italiaanse doet het me pijn, maar ik moet toegeven dat je gelijk hebt. Ik maak me net zoveel zorgen over de mentaliteit van de Italianen als die van de Nederlanders en ik moet eerlijk zeggen dat het in Italië momenteel het ergste is. Daar verheerlijken drommen jongelui Mussolini weer en brengen ze zonder gêne de hitlergroet. Zogenaamd omdat dat onder de oude Romeingen ook al bon ton was. Ik verafschuw geweld, maar zo’n beeldje gooien…ik denk dat het een opwelling was anders had de sukkel vast wel iets anders gegooid!

KawaSutra · 25 december 2009 op 02:14

Prima column Kwiezel!

Geef een antwoord