Daar zit ik dan, het is weer zover. Al die boeken uitgespreid over een lutele zestien vierkante meter en al die meters moeten mijn hoofd ingestampt worden. Nog erger is dat elke meter een andere meter tegenspreekt. Ik zit daar ergens tussen met een kommetje instantcalorieën. Het zijn weer examens,voor eten klaarmaken heb ik zogezegd geen tijd, wel voor eindeloze spelletjes solitaire die mijn gedachten moeten weghalen van die verdomde filosofen.
Ineens zie ik het ook, het grote licht is neergedaald, de eewige wederkering van hetzelfde. krijgt als bij toverslag een concrete invulling. De dood van God die Nietzsche ook afkondigde is mij volledig duidelijk. Als er een God was zou hij me niet door deze hel sturen.
De grenzen van de rede die Kant opstelde zien er een stuk transcendenter uit als Aristoteles mij ervan probeert te overtuigen dat lichaam en ziel wel degelijk één zijn maar het lichaam is sterfelijk en een deel van de ziel niet. bij mezelf denk ik vervloekte wetenschappelijk geïnspireerde platonist. Zulke dingen zeg je niet luidop, de oude Grieken staan namelijk op hetzelfde voetsuk als de dode god die mij door deze Hel stuurt.

Bedankt filosofie de wereld is een stuk helderder geworden, de grenzen van mijn reden zijn duidelijk en waarover men niet kan spreken moet men zwijgen. Dat worden stille examens en dat betekent goud.

Categorieën: Diversen

5 reacties

Troy · 13 januari 2006 op 17:41

Geestige tekst, geweldige titel. Succes met je examens!

Raindog · 13 januari 2006 op 17:42

Oef, titel en eerste alinea waren zo veelbelovend en ik heb toch wat het gevoel alsof je me een beetje met een kater hebt laten zitten. Het was misschien mijn verwachtingspatroon in dezen dat niet helemaal gedeugd heeft. Jammer van die vele tikfouten (vergeten letters of teveel, geen goed gebruik van leestekens), op de een of andere manier heb ik toch wat het idee bij jou alsof dat niet nodig was geweest. Of die verwachting klopt zien we hoop ik de volgende keer dan wel. Leuke uitsmijter en veel succes met je examens. Hopelijk een problem-free resultaat.

Trukie · 13 januari 2006 op 22:41

Onze overgrootouders waren zonder universiteiten of zelfs maar MAVO´s stuk voor stuk filosoof. Spreken is zilver en zwijgen is goud.
Maar o wij arme zielen……… gehinderd door kennis.
Succes met je examen

melady · 14 januari 2006 op 01:07

De titel is veelbelovend en ook de intro.
Daarna raak ik de weg kwijt.
Jij ook?

Li · 14 januari 2006 op 16:52

Ik wens je veel wijsheid toe Eveltje!

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder