Jaloezie, iedereen heeft er wel last van, het is iets menselijks en een van de zeven hoofdzonden die de Rooms-katholieke in de zesde eeuw al had opgesteld. Sommige mensen reageren soms zo negatief als iemand iets meer heeft op relatiegebied, eigenschappen, die jij misschien niet beheerst en het beter voor mekaar heeft. In mijn eigen leven heb ik wel eens last van dat soort mensen, die gewoon jaloers zijn op wat je hebt en wat je aan het opbouwen bent ook al laten die mensen dat soms niet merken, je voelt het toch!

Natuurlijk ben ik ook wel een keertje jaloers op wat iemand heeft. Ik ben persoonlijk jaloers op artiesten die hun droom werkelijkheid maakte, de reden is dat de artiesten doen wat ze echt leuk vinden, moet eerlijk zeggen mij lijkt dat ook een heerlijk leven.

Een van de grondleggers van de psychologie, de heer Freud maakte onderscheid tussen de verschillende soorten jaloezie en geeft als oplossing dat je iets moet verwerken van binnen, zodat je zelf verlost bent van die irritante jaloezie. Ik vind wel dat door jaloezie wel dromen kunnen opleven die jij zelf ook wilt bereiken. Dus er zitten wel 2 kanten aan. Ik vind het irritant als je jaloezie uit, hou die jaloezie in jezelf, mensen zijn ook wel een keertje jaloers op jou!

In principe zie je jaloezie overal terug bijvoorbeeld: Amerika die jaloers op de Arabische landen met hun olie, waar volgens mij die hele oorlog omdraait in Irak. Je moet tevreden zijn wat je hebt en niet wat een ander heeft.

Heb je niks maak daar dan iets van en geniet van je eigen leven en de mooie dingen die jij kan beleven eromheen. Wat een emoties allemaal maar weer, waarschijnlijk is het minder dramatisch dan ik het hier beschrijf. Het is dan ook niet erg om er eens bij stil te staan.

Ronald!

www.bloggers.nl/ronaldjecas

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

KingArthur · 20 februari 2007 op 12:57

Je stukje rammelt hier en daar nog wat. Om een voorbeeld te noemen: “Het is dan ook niet erg om er eens bij stil te staan.” klopt volgens mij niet in relatie met je voorgaande zin. Je zou hier moeten zeggen: Maar het is niet erg…..

Ik moest lachen om de jaloezie van Amerika. Volgens mij komt dit namelijk meer voort uit hebzucht. Dit is trouwens ook een van de hoofdzonden.

Afsluiten met je naam en weblog stoort mij mateloos, doe dat voortaan maar enkel onder een brief die je schrijft.

pally · 20 februari 2007 op 14:59

Je onderwerp is wel leuk, Ronaldjecas, maar de column wemelt werkelijk van de fouten, soms ook in één zin.
B.V.
[quote]In principe zie je jaloezie overal terug bijvoorbeeld: Amerika die jaloers op de arabische landen met hun olie, waar volgens mij die hele oorlog omdraait in Irak. je moet tevreden zijn wat je hebt en niet wat een ander heeft[/quote]

Het zou moeten zijn:

In principe zie je jaloezie overal terug bijvoorbeeld in Amerika dat jaloers is op de arabische landen met hun olie, waar volgens mij die hele oorlog in Irak om draait. Je moet tevreden zijn met wat je hebt en niet met wat een ander heeft.

5 fouten in zo’n klein stukje is echt te veel!
Het is maar een voorbeeld. 🙄

Nee, als jij het niet na laat kijken of dat zelf beter doet, weet ik niet of ik mijn tijd hier nog in wil steken…..

Pally

Shitonya · 21 februari 2007 op 23:22

Hum, gezien deze simpelheid kun je dit onmogelijk serieus nemen. Filosofie voor dummies?

dave2006 · 22 februari 2007 op 00:10

Shitonya ben het helemaal met je eens

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder