Jij
Jij, mooie jongen
Ik wil met je daten, uit eten, jij
Met je machtige ogen, die het allemaal wel weten
En je kudde vrienden, zij die worden aangetrokken door jouw warme blik
Jou wil ik.
Ik wil je als een chocoladepompoentje van de V&D
Oh Jij
Kom eens met me mee, maar nee Je bleef liever staan
Je laat me liever gaan
Je laat me varen, oneindig naar je haren staren
Met ogen vol verlangen, en net als de meisjes wat wanhopig
Ik wil geen blozende wangen, nee, maar
Je bent te goed, vervelend goed
Je weet wat je met de meisjes doet
Dus ik blijf van je af

Ik ben geen chick
Maar Jij
Ja Jij
Jij wilt toch liever de mooie meisjes
Dat zie ik aan je leren jas, en de jongens met precies jouw schoenen
En precies jouw maat
Jouw maten, zorgvuldig uitgekozen, moeten wel heel wat zijn
Je moet heel wat zijn, ja om bij jou te horen
Je moet je goed voelen, nee Beter, Best
Jij hebt de macht, de kracht, de rest
Je hebt het vuur
Diep in je hart
En ik mag het niet aanraken
Anders smelt ik zeker – Als een ijsje in je hand
Tot nooit meer ziens, ik vaar, vaarwel
Jij knappe jongen
Voor altijd in mijn dromenland

Categorieën: Liefde

12 reacties

DriekOplopers · 5 september 2006 op 11:32

Dit vind ik eerlijk gezegd poëzie, geen column. Op zich wel mooi opgeschreven, daar niet van, maar het is niet mijn ding, geloof ik.

Ann · 5 september 2006 op 16:49

Poëzie of column, ik vindt het schitterend!
🙂

Mosje · 5 september 2006 op 21:20

Inderdaad poëzie, maar wel van het soort dat ik erg kan waarderen.

@Driek:
Het is verboden om hier op CX te zeggen dat iets niet je ding is. Deze staat op de tweede plaats overigens. Nog strenger verboden is om te zeggen dat iets herkenbaar is.
😉 😛

skuur · 6 september 2006 op 01:21

Hallo Madzness,

Dit is de mijn eerste reactie op een column whatsover. En dat zegt heel wat kan ik je zeggen. Of ik ben te lui, of geen van de columns kunnen mij niet bekoren. De waarheid zal ongetwijfeld ergens tussen in liggen vermoed ik. Je schrijft geen column, dat is duidelijk. Maar dankzij jou zie ik dat goed gescheven poezie iedere maand-column op deze site in de schaduw zet. Chapeau!

melady · 6 september 2006 op 15:29

[quote]zie ik dat goed gescheven poezie[/quote]

Een goed geschreven commentaar zou ook niet verkeerd zijn Skuur.

Lief gedichtje.

DreamOn · 6 september 2006 op 17:30

@Mosje [quote]maar wel het soort poëzie dat ik erg kan waarderen[/quote]

Als ik nou een hele mooie kleurplaat instuur en die wordt hier geplaatst, ik krijg commentaar dat dit geen column is: zeg je dan ook: maar wel het soort kleurplaat dat ik erg kan waarderen!?

Kom op, dit is een column-site, iedereen krijgt op z’n kop bij het vergeten van leestekens en andere zaken, dit kan nog zo mooi, lief, aardig geschreven zijn (dat vind ik namelijk ook)
HET IS GEEN COLUMN EN DIT IS EEN COLUMNSITE!

Matzness · 6 september 2006 op 18:31

Ja, ik zal eens wat meer aan columns gaan doen. Het verbaasde me eigenlijk ook dat dit hier op de site terechtkwam, ik wist niet dat alles wat je instuurde ook ‘door de filters heen’ zou komen, hoe dit allemaal ook mag werken, als u begrijpt wat ik bedoel. Dus ik kijk voortaan beter uit bij het insturen van stukjes, er zitten geloof ik ook al wat columns in de wachtrij.. 😉 excuses!!
– Mathilde.

Anne · 6 september 2006 op 20:30

Voor mij mag jij insturen wat je wilt. Ik hou helemaal niet van hokjes, zeker niet als ze zo akelig klein zijn. We maken de site samen. Als jij dit wilt plaatsen moet je dat gewoon doen.
Klaar.

Ma3anne · 6 september 2006 op 20:39

Nog steeds maakt de redactie uit wat geplaatst wordt en wat niet. En ja, daar zitten bij tijd en wijle gedichten tussen. Wat mij betreft altijd weer een leuke afwisseling tussen alle (pogingen tot) columns.

Levendig en leuk geschreven.

Mosje · 6 september 2006 op 23:14

Trudy, als jij een mooie kleurplaat instuurt dan krijg je een complimentje van me hoor, tenminste, als je binnen de lijntjes bent gebleven.

Mag ik u er overigens fijntjes op wijzen dat u het vorige gelijksoortige stukje van Madness niet eens als poëzie herkend hebt? Althans, u heeft er toen niets over opgemerkt.
Dat zou ik dan weer als inconsequent beschouwen.
😀

DreamOn · 6 september 2006 op 23:20

@Mosje: ik ga erg mijn best doen op de kleurplaat.

Ik herkende de eerste column niet als poëzie inderdaad, maar ik weet nu hoe het zit: als je hoofdletters en leestekens weglaat, dan is het poëzie! En dit is een column-site! 😀

archangel · 7 september 2006 op 09:14

Trudy, het is al gezegd: de redactie bepaalt wat er wel of niet geplaatst wordt, zo simpel is het eigenlijk (en waarom zou het ingewikkelder moeten zijn?) 🙂 Over de definitie van wat een column is, is gediscussieerd… maar dat doet er eigenlijk niet toe. De gemene deler op deze site is dat de ingezonden stukjes relatief kort zijn, en veel meer dan dat valt er niet over te zeggen.

Dus [i]by all means[/i], geef opbouwende kritieken en geef je mening, maar verlies jezelf niet in muggenzifterij over of iets een column is of niet. Laat de redactie zich daar het hoofd maar over breken, is veel makkelijker!

Michaël

PS Nou ben ik natuurlijk wel een beetje de advocaat van de duivel aan het spelen want een schrijfsel als mijn stukje [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1724]Yggdrasil[/url] kun je eigenlijk met goed fatsoen ook geen column noemen… en zo heb ik meer dingen geschreven (ja, ik schreef ooit wel eens wat!) 😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder