Het was op de Binnenweg dat ik ze zag; twee Arabische mannen in van die lange jurken en bijna even lange baarden, Feisal en Mohammed dacht ik direct. Nu weet ik dat sinds we een heuse minister voor terroristische zaken en telefoonnummers waar we alles dat er maar een beetje anders uit ziet snel moeten melden zodat alles wat niet meer aan de huidige sociale, morele en culturele waarden voldoet direct geïsoleerd en eventueel geëlimineerd kan worden, dit alles ter bescherming van ons culturele erfgoed, wat dat dan ook mag wezen. Bovenstaande maakte al snel duidelijk dat ook ik vol met vooroordelen zit, de twee gejurkte en baardige mannen heten helemaal geen Feisal en Mohammed zoals wij al snel denken. Dit waren gewoon Osama en Bin die bezig waren met laden van hun auto, een oude mercedes bus, het beeld moet wel een beetje kloppen.
Dozen vol werden er ingeladen wat dan op zich weer wel vreemd was aangezien zij schichtig om zich heen kijkend, alle dozen zorgvuldig dicht geplakt hadden met vuilniszakken.
Dit geconstateerd hebbend besloot ik me toch maar als een goed burger te gedragen en het speciale telefoon nummer voor eventueel terroristische aanslagen te bellen. Binnen 6 minuten vlogen de helikopters boven Rotterdam, werd de complete omgeving afgezet door pantser wagens, liep de straat vol met mannen uitgerust in kogelvrije vesten en allerhande wapens op hun rug en in hun handen. Drie minuten later waren de twee verdachten personen op de grond gegooid, geboeid en later afgevoerd, een golf van opluchting ging door Rotterdam en de rest van Nederland, uiteraard werd alles live uitgezonden door Hart van Nederland, we waren ontsnapt aan een zware aanslag en hiermee werd het nut van minister Donner uitgezette lijn bewezen.
Na intensieve verhoren en onderzoeken bleken Osama en Bin hun wagen aan het laden te zijn met dozen tomaten omdat zij van hun iman te horen hadden gekregen dat de partij waar zij hun hoop op hadden gevestigd, na een mooie verkiezing`s overwinning niets meer voor hun deed en zich steeds meer als een stelletje regenten opstelde waarbij de afdracht van het percentage van hun beloning een steeds belangrijkere rol is gaan spelen, om het over het democratie`s gehalte van de partij maar niet te hebben, het blijven tenslotte Stalinistische Jehova`s. Zogezegd was besloten om de hele Rotterdamse voorraad tomaten in te zetten om een z.g.n. Tomatenjihad te starten en elke SP`er terug te betalen met dat geen waar ze zelf jaren lang mee hebben gegooid. Met Osama en Bin is alles nog goed gekomen, na 6 jaar in voorarrest gezeten te hebben en ettelijke prosessen gewonnen te hebben kregen zij uiteindelijk ieder 500.000 euro schadevergoeding en voor hen samen een nieuwe mercedes bus die bij hun aanhouding uit voorzorg was opgeblazen.
Osama en Bin hebben na hun vrijlating al hun haar laten afscheren en hun namen gewijzigd in Kees en Jan en drijven nu een luxe bordeel in het centrum van Epe wat vooral bezocht wordt door de kinderen van afvallige SP`ers en plaatselijke politici.

Nistal

Bij deze mijn excuus voor eventuele taalfouten.


4 reacties

pally · 14 augustus 2007 op 14:16

Bij de tweede ontzettend lange zin struikelde ik.
Ik mis er woorden in om het begrijpelijk te maken. Inderdaad zitten er ook veel spelfouten in, waar je je op het eind voor verontschuldigt.
Misschien ben je dyslectisch en dan vormt dit geen probleem op CX. Maar meld dat dan even in je profiel. Zo niet, kijk het dan zorgvuldiger na of laat het een ander doen. Korte zinnen maken zou ook handig zijn.

De inhoud is best grappig

succes, Pally

SIMBA · 14 augustus 2007 op 15:11

[quote]Nu weet ik dat sinds we een heuse minister voor terroristische zaken en telefoonnummers waar we alles dat er maar een beetje anders uit ziet snel moeten melden zodat alles wat niet meer aan de huidige sociale, morele en culturele waarden voldoet direct geïsoleerd en eventueel geëlimineerd kan worden, dit alles ter bescherming van ons culturele erfgoed, wat dat dan ook mag wezen.[/quote]

Af en toe een punt zou erg prettig zijn.

arta · 14 augustus 2007 op 20:36

Op de één of andere manier kon dit stukje mij niet bekoren, waarschijnlijk door de vele kromme zinnen en de spelfouten. Dit vond ik wél een grappige woordspeling:
[quote]Dit waren gewoon Osama en Bin die bezig waren met laden van hun auto[/quote]
Spellingscontrole werkt écht om jouw columns beter leesbaar te maken, het is maar een tip!
🙂

DreamOn · 14 augustus 2007 op 22:31

[quote]Bij deze mijn excuus voor eventuele taalfouten.[/quote]

Nooit doen! Laat het dan eerst door iemand lezen! Ik laat meestal ook mijn columns eerst even door een ander lezen. Je mag je schrijfsels altijd naar me opsturen, ik wil er best naar kijken!
Maar ik stoor me meer aan zo’n zinnetje dan aan taalfouten.

Grappig verhaal trouwens! 😀

Groetjes van DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder