Tijdens een brainstorm sessie op mijn werk, kwam mijn iemand op het idee een adviseur in te gaan huren. En niet zomaar eentje, juist een adviseur werkzaam in een geheel andere sector. Dit idee werd een plan en het plan werd uitgevoerd. Het bleek een succes. De adviseur, een wat oudere dame zag precies de dode hoeken en kwam met zeer bruikbare ideeën en tips. Ook zag ze werkwijzen in ons bedrijf, die ze in het hare kon toepassen. Een win win situatie zoals dat heet. Een kennis van mij is wetenschapper. Hij doet al tien jaar onderzoek naar kanker. Hij vertelde me, dat hij zich de afgelopen jaren slechts met één type cel heeft bezig gehouden. Het onderzoek wat hij doet, kost miljoenen euro’s per jaar en levert soms een medicijn op wat kanker vertraagd of het leven met kanker wat dragelijker maakt. Toch komt er steeds meer geld beschikbaar, omdat steeds meer mensen met de diagnose kanker worden vastgesteld. Deze stijging is alleen bij mensen, niet bij planten en dieren.

Ikzelf werk niet in de zorgsector. Ik ben geen wetenschapper of onderzoeker. Geen dokter,chirurg of chemicus. Zou ik een dode hoek in deze sector kunnen spotten? Een nieuwe insteek, waar wetenschappers en onderzoekers zich op stuk kunnen bijten? of een “out of the box” idee, die de medische wetenschap op losse schroeven zet? Misschien ligt het antwoord zo voor het grijpen..? Zoals wel vaker, zou het kunnen dat de natuur het voorbeeld geeft? Als ik eerlijk ben, denk ik van niet. Het is vast al eens bedacht of volkomen nutteloos. Maar proberen staat vrij.

De eigenschappen van kwaadaardig kanker zijn; snelle vermenigvuldiging van cellen die niet bijdragen. Verstoring van natuurlijke processen en het groeien op plaatsen waar geen groei hoort plaats te vinden. Ook beschadigd kanker het lichaam waar het in groeit, met veelal de dood tot gevolg. Maar wat nu als de kankercel zelf kanker krijgt? Als de kwaadaardige cellen zelf sterven aan een andere vorm van kanker? Zodoende afsterven en afgevoerd worden.

Ik heb dit idee niet eens van mezelf. Ik heb het gejat uit de natuur. Het voltrekt zich voor onze ogen als, wat ik denk het mechanisme van deze planeet. Er is een organisme op aarde wat zich zo explosief heeft vermenigvuldigd en erg op kanker lijkt. Het maakt meer stuk dan het bijdraagt. Het verstoord natuurlijke processen en put de aarde uit. Het voegt niets toe en zonder dit organisme zou het deze planeet een stuk beter af gaan. Maar redding is nabij! Moeder aarde lijkt zich van dit probleem te ontdoen.

Categorieën: Maatschappij

3 reacties

Libelle · 21 april 2012 op 14:44

Al is het het laatste wat ik doe; ik duim voor moeder aarde. Eindelijk stilte op de Waalsdorpervlakte.

LouisP · 22 april 2012 op 00:11

‘Tijdens een brainstorm sessie op mijn werk, kwam mijn iemand op het idee een adviseur in te gaan huren.’

Hier moet een ‘mijn’ weg gelaten worden denk ik.

Ik had een beetje een Droste gevoel bij het lezen, maar dat heb ik al rap

JoeyvG · 24 april 2012 op 10:53

Ik maak hierbij op dat jij pleit voor uitroeiing van de mens? Dat zou het kankerprobleem zeker bij de strot grijpen!! :hammer:

Geef een antwoord