Waar ik vorig jaar als klein hoogtepunt mocht ervaren dat Hermien Timmerman nu helemaal in de Here is, had ook dit jaar niet beter kunnen beginnen. Het is het jaar dat Patty B. voorlopig van de buis gehaald is, dat ik al een poos niets van Emile R. heb gehoord, en dat [i]the artist formally known as[/i] Karol Wojtyla, paus Johannes Paulus II dus, nu toch echt bijna aan het eind van zijn Latijn is.
Daarbij hebben politici geen maîtresse meer, maar gaan, net als elke andere zichzelf respecterende eikel, gewoon naar de hoeren. Dit zou het jaar moeten worden dat de Miami Vice colberts het weer helemaal gaan maken. Dat de ‘matjes’ als haardracht ‘vet cool’ worden. Meer vet dan cool. En dit jaar zou al-Qaeda een symbolische aanslag plegen te Drunen, in het Land van Ooit.
Een voorspelling en gelukkig geen belofte.

Ook zal dit jaar de rentree van de kauwgomballenijsjes zijn!
Kent u ze nog? ‘De jaren 80 kauwgomballenijsjes’? Ik moest ze als kind tot treurens toe uitlepelen zodat ik, helemaal onderin, het kauwgomballetje wist te ontfutselen. Dat het een lekker ijsje was sprak voor zich, maar de euforie kwam tot haar hoogtepunt als het chemische balletje tussen mijn witte melktanden fijngekauwd werd. Een belangrijk ingrediënt van mijn jeugd.

Lenny Kravitz, een hete cappuccino met twee zoetjes en mijn eeuwige sigaret. Dat moeten nu de ingrediënten vormen voor de inspiratie van mijn eerste vaste column. Vierhonderd-één-en-vijftig dagen geleden was het plaats delict in dezelfde kamer toen ik mijn eerste column hier instuurde.
Mijn eerste vaste column. Iets meer dan vierhonderd-en-vijftig dagen heb ik dat ijsje moeten uitlepelen om bij dat groengekleurde kauwgomballetje te komen.

Ik bedenk me dat Karol Wojtyla zijn Urbi et Orbi al heel wat jaren murmelt tijdens Pasen. Juist op dat moment komt mijn vriendin binnen met een grote bos bloemen om mij te feliciteren met mijn status aparte als columnist.
En wat Karol Wojtyla kan, moet mij ook lukken: “béédankt vor die bloe-men, schat.”
Het enige verschil hier is dat mijn Latijn nog lang niet op is. Ik kauw nog even door.

Martijn 😉

Categorieën: VC-Martijn

20 reacties

Kees · 1 mei 2004 op 00:06

Gefeliciteerd met je eerste vc, Martijn. Meteen een goede, leuk om te zien hoe je in een jaar tijd bent gegroeid in het columnschrijven. Ik hoop dat het ijsje smaakt en dat je nog heel lang op het groene kauwgomballetje zult kauwen.

Mosje · 1 mei 2004 op 00:37

Martijn!

Van harte geluk gewenst met het vaste columnistenschap!!
Mogen we meesnoepen van dat ijsje?

Li · 1 mei 2004 op 01:02

Yes, het is Martijn…
Ik ben helemaal blij!:-)

Morgen, als ik wat nuchterder ben, dan zal ik je column lezen. Ik zie nu drie columns van Martijn, geloof ik, en dat zal de bedoeling wel niet zijn.:lol:

Maar ik wil je alvast feliciteren.:-D

Proost
Li

Clueless · 1 mei 2004 op 02:40

Van harte Martijn! Fijn om mijn gelijk toch weer eens bevestigd te zien 😉 (Maar wil je nooit meer tegen me liegen!!! :evil:)

Je verdiend het in ieder geval! Zal je column morgen wel even lezen, vermoed dat ik er nu bar weinig van zal meekrijgen.

bye
Clue

Ma3anne · 1 mei 2004 op 08:09

Gefeliciteerd, Martinus! Ik wens je veel schrijfplezier toe als officiële Homo Scribens. Tot in saecula saeculorum!

Hartstikke verdiend, deze status!

Kees Schilder · 1 mei 2004 op 09:03

Amice!!!!!!!!!!!
En God zag dat het goed was.

Farfalla · 1 mei 2004 op 09:23

Leuk gescheven, ook gefeliciteerd! Hoop nog veel van je te lezen…

Mercurius · 1 mei 2004 op 09:24

Proficiat Martijn!

Een welverdiende plaats, maar ik ben dan ook een fan van jouw columns waarin jij dingen met elkaar vergelijkt waar niemand anders op zou komen. 😕

Ciao Mercurius

pleuro · 1 mei 2004 op 10:47

Jeetje Martijn toch… VC van CoumnX (moet ik je nu ook met sire aanspreken?) In elk geval mijn welgemeende felicitaties! Je hebt het dubbel en dwars verdiend!

Komt er nu ook een feestje en een officiële huldiging enzow? 😀 😀

Ohw.. en je eerste column als vaste ColumnX schrijver.. Hij is weer geweldig! Mocht je je verder willen verdiepen in de latijnse taal, dan heb ik nog een alleraardigste versie van Jippes et Jannika liggen 😀 😀

Dees · 1 mei 2004 op 11:29

Dit is de eerste column die ik van je lees. Maar dan meteen 1 waarin de Paus, Kravitz en het kauwegomballenijsje voor een wonderbaarlijk leesbare mix zorgen. Dus ik wacht met smart op de volgende VC.

Gefeliciteerd!

archangel · 1 mei 2004 op 11:32

Hey da’s grappig, Pleuro; die heb ik ook! Ik citeer:

[b]Phy, aranea[/b]

[quote]Araneam, clamat Jippus. Ecce araneam! Jannica accurrit. Phy, araneam foedissimam, dicit. Araneas metuit Jannica. Ecce tela haeret et ea magna, dicit. Ipsa enim texuit, dicit Jippus. Equidem autem araneas non metuo. Quin hanc manu prendere audeo. Phy, iterum Jannica. Paululum recedit. Tu non audes… dicit. Immo, audeo, dicit Jippus. Et manum araneae admovet. Nunc vero metu quodam animus afficitur. Ecce iam constat te non audere, dicit Jannica.[/quote]

Hoe zou dit spannende verhaal aflopen?????

En Martijn: mijn felicitaties! Je hebt het goed geheim weten te houden!!!!

Shitonya · 1 mei 2004 op 13:32

Congratilations :pint:
Die kaugomballenijsding vond en vind ik ook nog steeds het lekkerste ijsje dat er is. Ik koop ‘m nog heel vaak bij de Jamin 😳
Hopelijk geeft je cappuccino je nog heel wat jaartjes inspiratie tot het schrijven van leuke columns 😛

viking · 1 mei 2004 op 13:55

Heijjjj Tinus,

Herinner je je nog ons laatste gesprek over jouw schrijverskunsten? Hoeveel bevestiging heb je nu nog nodig voordat je eindelijk accepteerd dat je GOED bent!

Schrijven kreng! 😛

pepe · 1 mei 2004 op 17:52

Gefeliciteerd Martijn, en geloof bovenstaande woorden nu maar, je schrijft gewoon heel goed.

Een leuke column ook weer, riep weer wat jeugdherinneringen op hier.

R@@F · 1 mei 2004 op 22:04

Martijn,

Ik heb eens in een column gezegd: Alleen de woorden maken het verschil op ColumnX. En de manier hoe jij woorden elke keer weer weet te bespelen maakt jou niet tot een simpele columnist maar tot een dirigent! Als er een persoon het hier verdiend ben jij het! Uit de grond van mijn veren, VAN HARTE!!

Wanneer trakteer je op een Chineesje 😉 ?

R@@F

Maurits · 1 mei 2004 op 23:11

Gefeliciteerd Martijn, de redactie heeft een goede keus gemaakt.

Martijn · 2 mei 2004 op 11:36

Aan allen,

[b]bijzonder veel dank[/b] voor jullie reacties!!

Ik hoop er elke maand iets moois van te kunnen maken.
En ik hoop ook dat jullie er elke maand van kunnen genieten.

Het is voor mij vaak een aangename manier om mij af te reageren op zaken die ik niet snap, of waar ik niet ‘bij kan.’
Als anderen het leuk vinden dat te lezen of er iets in herkennen, is er mijn inziens toch sprake van een win-win situatie.:-)

En een speciaal ‘sorry’ aan al diegene die ik moest voorliegen door ten stelligste te ontkennen dat ik gevraagd was voor de VC.

Groet Martijn 😀

Louise · 2 mei 2004 op 12:02

Hi Martijn,

Proficiat met je nieuwe status. Aangezien ik de afgelopen maanden niet bepaald kind aan huis was hier, ben ik snel even wat columns van je terug gaan lezen.

Eerlijk verdiend; je schrijft lekker snel en de herkenbaarheid is groot.

Ik verheug me dan ook op je volgende reeks.

Louise 😉

gast · 3 mei 2004 op 12:53

Gefeliciteerd !!! ik als amateur schrijver hoop nog beter dan jou te worden 😛

GR

Branka

Irma · 3 mei 2004 op 20:15

Veni, vidi, vici.
Misschien ook leuk voor je latijnse woordenboek 😉

Gefeliciteerd, Martijn!!! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder