A city that never sleeps, zong Frank Sinatra, en Don Henley beweerde stellig dat in een New York minute alles kan veranderen. Billy Joël dompelde zich onder in a New York state of mind, en Billy Holiday vond de autumn in New York zeker de moeite waard. Ah, New York. Als ik daar toch eens kerstmis kon vieren! Als je alleen al het spektakel ziet rond de onthulling van de kerstboom op Rockefeller Center. De Tree lighting ceremony! Met een show waar die Amerikanen patent op hebben. Muziek en dans, entertainment in optima forma. Nice! In mijn jonge jaren heb ik vaak gedroomd over een trip door the Big Apple. Zo vaak, dat een daadwerkelijk bezoek bij mij wellicht een déjà vu gevoel teweeg zou kunnen brengen. Maar de kans dat ik nog eens in New York zal komen acht ik nihil. Laat staan dat ik er kerstmis ga vieren. Mijn vrouw is niet zo voor het vliegen, en kerstmis vier je samen met je naasten, toch? Daarom blijf ik net als Udo Jurgens zingen; Ich war noch niemals in New York. Ik kan het enkel beamen. Maar dromen kan altijd. Dromen van Kerstmis in New York.


5 reacties

Esther Suzanna · 26 december 2018 op 16:10

Mooi! Als je niet meer droomt of verlangt dan ben je waarschijnlijk al overleden. 🙂
Ik ben al een tijdje niet meer aanwezig geweest hier, dus geen idee wie dit heeft geschreven.

Nummer 22 · 27 december 2018 op 10:21

Dromen! Is het verlangen naar iets, iemand, gevoel dat je wilt ervaren. Zo droomde ik over een kabouter in een bos kermend ‘ help, help… ik heb mijn been gebroken! Na het spalken met wat twijgjes en mos als verband gingen we ieder onze eigen weg. Kabouter ging nog even schommelen op een paddestoel en stak een handje omhoog. Dag wandelaar! Goede morgen dag!

Mien · 27 december 2018 op 14:50

Waar ik aanvdenk?
Aan Alicia Keys en Liza Minelli en niet te vergeten, the Pogues.
Fairytale in NY.

Suus · 27 december 2018 op 23:09

197 woorden, te weinig voor de opdracht, iemand met weinig schrijftijd misschien omdat hij op weg naar huis was? Ik gok Nummer 22

G.van Stipdonk · 3 januari 2019 op 19:46

Tada! Mijn eigen kerstwens. Dankjewel voor jullie reacties. En Mien, ik denk dat er wel duizend songs over New York zijn gemaakt.

Geef een reactie