En wie bent U?, vroeg een mens op zoek naar wat nog onbekend is.

‘Ik Ben De Waarheid!’

De waarheid dat voor ieder mens de eigen waarheid is. Is dat wat u zegt nu zoiets als zoveel mensen zoveel meningen dat als hun waarheid wordt verteld? ‘

Kan zijn maar daar heb ik geen mening over!’

Waarover dan wel?

Over Kerstmis 2021! Luister naar wat ik met je deel

Kerstmis 2021 is niet meer wat het ooit geweest was. Kom je een stad binnen vanaf een snelweg en rij je richting de paradijzen waar dromen, verlangens bekeken en gekocht kunnen worden. Maar let ook op!, wel naar de parkeerplaats. Als concreet voorbeeld heb ik De Liemers gekozen.

De Liemers, waar ligt dat? Kom nou, topgrafie? Niet goed opgelet op school? De Liemers is het gebied in het oosten van ons land en nog specifieker na Arnhem richting Oberhausen maar voor De Achterhoek. Zoek maar op de kaart van ons land.

Neem de afslag op de A12 en ga richting het Industrieterrein.
Het eerste helverlicht overdekte paradijs is de gigantische Kerstmarkt bij hét tuincentrum van De Liemers en ver daarbuiten.
U weet wellicht, neem ik aan, dat een baby werd geboren in een stal ver weg hiervandaan. Hét kindeke! Ik zie dat u er stil van wordt, maar dat even terzijde.
Dan zoeken de mensen elkaar op, gaan aan het gourmetten en als ze dat niet thuis willen doen dan maar uit eten met de hele familie en het liefst ‘All You Can Eat’.

Zo samen, zo gezellig en vooral niet over zaken hebben dat in het land de gemoederen in beweging brengt.
Op wat jullie- na de kerstdagen – oudejaarsavond noemen gaan de oliebollen, appelflappen, Berliner bollen over de toonbank of liggen thuis klaar om de mond in te gaan. ‘Ze zijn weer(.) lekker dit jaar.‘

En daarna Waarheid, wat daarna?

Ons land is een rap groeiende met online gokparadijzen, de postcode- en de oudejaarsloterij. Dromen mens, mensen willen blijven dromen. En ach vergeet ik bijna de ‘de vriendenloterij ’te noemen.
Nou, nou als het aantal vrienden mijn vrienden zouden zijn dan weet ik ook dat er voor mij geen oliebol overblijft, maar ook dat terzijde.

Kerstmis 2021 word een geheel andere belevenis als de mens stopt met het zoeken naar een eigen waarheid, want de feiten, de cijfers, de beelden zijn dit jaar toch geheel anders.

En verder nog wat te vertellen Waarheid?

Jawel, maar dan wordt mijn verhaal een Netflix, Videoland serie waar geen einde aan komt want de verslaving is niet meer te stoppen en dat wil ik niet!‘

Wilt u ons mensen nog wat meegeven om over na te denken?

U vraagt mij dat op een moment om bij stil te staan en in de spiegel te kijken en te zeggen tegen u:”Wees liever, blijf lief voor elkaar en sta even stil bij dit: ‘er is altijd op deze aarde een mens die echt te klagen heeft”, want uw waarheid is niet wat een ander ook als waarheid moet aanvaarden.

Kijk eens daar naar de donkere hemellucht, daar, daar ziet u mens een heldere ster in het oosten!, En dan?, wat dan?

Tsja, ik als De Waarheid weet het ook niet meer.

Laten we maar ter afsluiting van ons gesprek samen gaan zingen ´Stille nacht…’


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 3 december 2021 op 12:49

Er bestaat geen waarheid dus tegen wie praat je dan?

    Nummer 22 · 3 december 2021 op 13:07

    Zelfs De Waarheid kan schizofreen, paranoïde en alle overige gerelateerde psychische aandoening, zoals het fabuleren, dwang neurotische trekjes, alle vorm van verslavend waanzin en demagogie vooral bij dictaturen,etc. etc. Oftewel zoals onze welbekende prof.dr.mr.ir. in alle wetenschappen verkondigt’ Een schizofreen lijdt het meest van het lijden door zijn oersoonlijkheden dat door hen wordt gevreesd’. Een voorbeeld uit een onderzoek na het in hypnose gebrachte 3e persoonlijkheid ‘ ik lijd door wat in mij zit en bij hem en hun die mij vergezellen’. Noemt u eens wat namen ‘ jahhhh.. ik ben Adolf H., ik Napoleon B. en hij daar… ja jij..jij bent Pol Pot en Pipo de Clown tegelijkertijd en jij daar..jankert, jij bent.. wie ben jij eigenlijk? Niemand weet, niemand weet dat ik de mensheid geselaar heet’.. Zeg lucifer, gooi s wat blokken op het vuur..het is zo koud hier’ enfin…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder