Zij ook?
Wederzijds een taxerende blik. Mimiek verraadt haar intentie.
Subtiel versnel ik mijn pas. Kennelijk niet subtiel genoeg, want zij volgt.
Ik neem geen risico en zet een eindsprint in, kom even van de grond los en gris het laatste muntje voor de spinning les voor haar neus weg.
Ze berust erin. Ik mompel een verontschuldiging, maar zie opluchting op haar gelaat. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt: een uitverkochte les! Maar goed, het is begin januari en de goede voornemens zijn talrijk. In het lokaal zie ik slechts een handjevol bekende gezichten. Het merendeel van de fietsen wordt bemand door enthousiaste nieuwkomers. Over de streep getrokken door overgewicht en een aanbieding. Vol goede moed zetten ze het zadel in de juiste positie. Het kerstdiner nog vers in het geheugen. De ietwat toegenomen buikomvang welvend over de sportbroek, die 12 maanden daarvoor nog perfect leek te passen.
Bij het derde nummer valt er weinig enthousiasme meer te bespeuren. De opzwepende muziek en de krachttermen van de trainer, die als een zweep onze natte ruggen teistert, krijgen geen vat op het vet.

Later trekt een zacht, doch dringend piepje naast me mijn aandacht. De splinternieuwe hartslagmeter van de man naast me draait overuren. Hij lijkt de waarschuwingen niet te bemerken. Ver beneden het vereiste tempo pleegt hij met minimale inspanning een maximale aanslag op zijn lijf. Hij zwoegt, ploetert, transpireert en hijgt als een bezetene. Juist wanneer bij mij de paniek toeslaat en ik me los wil rukken van de SPD pedalen om hartmassage te starten, hoor ik de eerste rustgevende klanken van de cooling down.
Het herstel komt snel. Er komt weer wat kleur op zijn gezicht en het alarmerende piepje verstomt.
Gelukkig halen goede voornemens meestal het einde van de maand niet.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

lagarto · 16 januari 2008 op 19:06

Ik zeg haha.
Leuk debuut.
Groeten Lagarto

SIMBA · 16 januari 2008 op 19:24

Welkom op ColumnX! Leuke binnenkomer, vooral doorgaan zou ik willen zeggen.

Ma3anne · 16 januari 2008 op 20:45

Vetleuk debuut. Pfff ben ook blij dat de cooling down net op tijd kwam. Raakte al bijna in paniek bij het beeld van die slavendrijver die het tempo opvoert. Nee, doe mij mijn losse fietstrappertjes maar, die ik voor mijn luie stoel kan zetten.

KawaSutra · 17 januari 2008 op 01:25

Goed geschreven en foutloos, op het eerste gezicht (je moet altijd voorzichtig zijn met stellingen hier 😀 ). En dat als debuut! Ga dus vooral door!

pally · 17 januari 2008 op 16:11

mooi debuut, lekker vlot geschreven!

groet van pally

ANekdote · 17 januari 2008 op 22:18

Beste ColumnX’ers,

dank voor de leuke reacties! Een warm welkom op ColumnX! Gemotiveerd door jullie woorden en aanmoedigingen, ga ik het zeker niet bij deze ene column laten!

Groetjes An.

KawaSutra; toch denk ik eerlijk gezegd dat spinning les aan elkaar geschreven dient te worden. Wat denk jij?

KawaSutra · 17 januari 2008 op 22:52

Ik heb nog nooit van spinningles gehoord, noch aan elkaar geschreven, noch los. In het kader van ‘gymles’ zou het inderdaad aan elkaar geschreven moeten worden. 🙂

Grumpy-old · 18 januari 2008 op 02:45

Jakkes goede voornemens! Ik had me voorgenomen geen voornemens te nemen. Dat is bij deze dan meteen mislukt. Iets wat ik niet kan zeggen over deze prettige vette column 😀

Greetz
Grumpy

champagne · 18 januari 2008 op 21:00

Persoonlijk vind ik lézen over sporten al meer dan voldoende. En met zo’n column als deze ben ik meteen weer in topconditie!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder