Pierewiet is bedwelmd en kiereweed door overmatig gebruik in deze barre tijden. Droomde over klappen in Washington en zwerende wonden over zijn uitgemergeld lichaam. Ze noemde hem ‘Het Wandelend Orakel Skelet van Haarlem’.
Jeuk! Het krabben moest Piere Kierewiet doet, zelfs als hij in een winkelstraat te Haarlem wandelde. ‘Ach, we kennen hem, normaal zingt hij liedjes in de oude taal, maar hij is vanaf zijn pubertijd verslaafd geraakt aan weed en werd hij nu ‘Kiereweed’ genoemd dat gevolgd werd met een wijsvinger gebaar op het voorhoofd.
Natuurlijk genieten de meeste mensen van ‘paradijsvogels’ die je in elke stad, gemeente en dorp hebt. Uitzonderingen daargelaten doen ze niemand kwaad, schreeuwen wat in de openbare ruimte, staan stil en graaien in afvalbakken. Nee, ik spreek met een mens tenminste als in nuchtere staat en benaderbaar zijn.
Klopt, zelfs een broodje en kop koffie bied ik ze aan, maar niet altijd wordt mijn aanbod gewaardeerd. ‘Bier’ wil ik meneer! ‘Echt bier uit België!, .. hep jij een Duveltje voor deze arme man of wil u er een stuk of wat kopen voor mij? De bijna geheel tandenloze mond wordt getoond!en de rottende geur bedwelmd mij bijna. Ik hou me even aan hem vast en loop, met de stank van maandenlang ongewassen kleding, verdwaasd verder.
Thuis ontdek ik dat mijn, met nepgeld gevulde, portemonee gerold is.

Tsja.. ben zeker niet Kiere….!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

van Gellekom · 9 juni 2020 op 15:42

Melk drinken, tandjes poetsen, en op zn tijd een banaan. Dan blijf je koekie

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder