Sinterklaas is weg, geloof jij het. Niemand ziet hem ooit de landsgrenzen over gaan, maar ja niemand zwaait hem ook ooit uit, dat is allemaal teveel moeite blijkbaar. De kado’s zijn binnen én nou wegwezen én snel, want de kerstman komt eraan. Het is een beetje alsof je je minnares via het raam naar buiten bonjourt, omdat je vriendin thuiskomt. Spannend…uh..ik bedoel, respectloos. Nu is het weer tijd voor die treurige deprimerende kerstmuziek, blije kerstlichtjes, neppe nep kerstbomen, oudbakken kerststollen, overrated kerstkaarten en het allerbelangrijkste van alles. De ultieme kerstgedachte; Dure cadeau’s, want zo was Jezus!

Jezus, was zo’n mannetje dat maar liep te pronken met zijn blingbling en zijn piek op die kerstboom. Jezus keek ook elke keer weer naar boven in de hoop dat ‘ie een sperma-witte kerst zou krijgen. Godver, weer niet! Roept een frustrerende Jezus. Uhm..Mocht ik mensen beledigen, God heeft óók humor gemaakt, bovendien hebben we deze column samen al doorgenomen en hij vond hem supergrappig.

God, wat hebben we gelachen samen. Elke kerst ligt hij ook weer helemaal dubbel als hij al die huiskamers in kijkt. “Goede tijden, slechte tijden is er niets bij” schatert hij. Prachtig om te zien, hoe gelukkig mensen zijn met een vers gekregen Plasma TV en dat ze minuten later bij het courmetten alweer zijn vergeten dat iemand ze dat ding heeeel lief cadeau heeft gedaan, omdat de gezellige jaarlijkse familie-kerstoorlog weer is uitgebroken. Zal Wham nu dan eens gaan zingen dat Last Christmas een hel was?

Aan de andere kant.. pleiten wereldleiders elk jaar weer voor 2 dagen oorlogvrij. Altijd mag iedereen omver geschoten worden, maar NIET tijdens kerst.

Wat een prachtige gedachte kronkel. En toch hangt er altijd een depressieve air om kerst. Je MOET bij je geliefde zijn en je MOET bij je familie zijn op die dagen. Nou liever moet ik helemaal niets! Dat is pas kerst. Met kerst vreten de Nederlandse families weg, wat derde wereld landen 25 jaar lang moeten missen.

Die flikkerende lichtjes erbij maken het natuurlijk nog eens helemaal af. Dat vindt mijn epileptische neefje ook. Mijn kerst breng ik ook standaard op het ziekenhuis door én daar is het misschien wel het allergezelligst. Ik hou wel naturel en kil met op de achtergrond Mariah Carey’s All I want for Christmas is… Rust!


7 reacties

DreamOn · 13 december 2006 op 09:03

Je hebt helemaal gelijk: je beledigt hier inderdaad mensen mee. Mij bijvoorbeeld. Ik ben best ruimdenkend maar bij een column als deze gaan mijn nekharen overeind staan.

Helemaal, omdat je Jezus laat vloeken. Er zijn gewoon grenzen.

Best arrogant om te stellen dat je deze column met God hebt doorgenomen. Dan hadden er namelijk niet zoveel fouten ingestaan. Sterker nog: dan had er geen een fout ingestaan.

Nou, kom maar op allemaal. Laat de discussie maar weer losbarsten…zucht.

arta · 13 december 2006 op 09:27

Zelf ben ik niet gelovig, maar kan me helemaal voorstellen, dat mensen zich hieraan storen, hij is vrij grof!

🙂

pally · 13 december 2006 op 11:03

Sommige mensen schijnen te denken bij columns schrijven ; hoe grover hoe leuker.
Dat dit niet altijd opgaat bewijs jij nu duidelijk.
Happy Christmas!

Pally

Bitchy · 13 december 2006 op 12:12

Natuurlijk schop je mensen tegen de benen als je jezus laat vloeken, aan de andere kant denk ik dat het sarcasme en de ironie die je voelt als je dit leest het zou moeten overstemmen.

Ik ben net een kind met kerst, mijn boom staat na de sint en ik geniet van de lichtjes en de gezichten van mijn kinderen. De eenheid in het gezin, die er zeker nog heerst als de kinderen thuis wonen, de fantasie dat er geen 2 oorlogvrije dagen zouden zijn maar 365 etc etc. Het is mooi om mee te geven.

Dus ach misschien lacht God ons wel uit en vindt hij het walgelijk commercieel, maar als we ieder onze kerstgedachte iets langer zouden kunnen vasthouden dan is dat toch mooi meegenomen?

Een kleine aantekening, het is gourmet met een g en niet met een c 😉

Eddy Kielema · 13 december 2006 op 14:20

[quote]Het is een beetje alsof je je minnares via het raam naar buiten bonjourt, omdat je vriendin thuiskomt. [/quote]

Dit klinkt alsof je daar ervaring mee hebt! 😉

Lotje · 14 december 2006 op 11:02

Wat ben ik blij, dat ik me kan verheugen op kersfeest.Niets geen negatief gedoe.Volgens mij heb je gebrek aan woorden, vandaar deze grove domme “collumn”.

Lotje

Shitonya · 17 december 2006 op 14:12

prachtige column 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder