Het nieuws gaat als een speer de wereld over. CNN Breaking News doet non-stop verslag. Helicopters met camera’s circuleren boven het landgoed van Mr. Bauer. Een woordvoerder staat voor het hoge hek van de standplaats van papa en mama Bauer’s luxueuze caravan. Iedereen zal over 50 jaar nog weten waar ze waren op het moment toen ze het hoorde. Opeens komt er een arts naar buiten en wordt belaagd door microfoons en camera’s. Ademloos kijkt Nederland en de rest van de wereld toe. “Hij zal toch niet..”..de arts haalt diep adem…Griep! Bekend Nederland laat de telefooncirkel die is opgesteld voor dit soort verschrikkelijke ziektes, in werking treden. Elke avond zit er iemand naast zijn bed Elke avond wordt die persoon weer afgelost. Tijdens zo’n aflossing, werd er gister al een slaapliedje gezongen door Gordon en Joling. Je, weet wel die zangers. Je zou het inderdaad bijna vergeten.

Een benefietavond is ingelast. TV-zenders over de hele wereld werken mee aan de telefvisie-uitzending en wij, wij mogen weer in de buidel tasten! Terwijl Ik me af vraag of er nog gironummers beschikbaar zijn of dat we niet alle mogelijke cijfercombinaties inmiddels al hebben gehad, zingt Ramses Shaffy een Bauer-medley. Oprah, heeft nog wat kadootjes onder de stoelen van de donateurs gestopt en onze eigen Jos Brink wedt dat er meer dan 100 miljoen euro wordt opgehaald.

Gelukkig kan er óók nog eens ge’smst worden. En dat doen wij, mensen, het allerliefste van deze wereld. Zo heeft een tienermeisje er bijv. een uur geleden voor gezorgd dat Jim toch nog winnaar is geworden van Idols I, heeft Jody Bernal zichzelf tot winnaar gesms’t van Dans een ster in het ijs en waagt oma nog een gokje bij de herhaling van een belspel..

Het gaat allemaal te snel voor me. Ik ben nog bezig met het opzoeken naar het gironummer voor de weerloze Gouden Kooi-deelnemers en hup, weer een ramp. Nu moet ik nog kiezen ook, want de Partij voor Naastenliefde en Diversiteit zit er ook helemaal doorheen. Maar mijn sympathie gaat toch uit naar Frans. De heren van de PVND, hebben immers de Sinterklaas-tijd nog om naar uit te kijken.

Frans is binnen no-time ambassadeur van de Nederlandse Griep-stichting. Hij is het boegbeeld voor de strijd tegen griep. Nederland laat zich nu massaal inenten. Mijn buurman, mijn vrienden, familie iedereen heeft het al laten doen. En ik *kuch kuch, was net te laat en wacht slechts op een kleine simpele beterschapkaart, omdat ik nog niet bekend genoeg ben.

Categorieën: Media

7 reacties

Chantal · 16 oktober 2006 op 10:37

:laugh:

Ma3anne · 16 oktober 2006 op 11:07

IJzersterke echte column! Veel vaart, veel humor en je weet het zielige Nederlandse amusementswereldje tot de grond toe af te branden.

Geweldig! 😀

pally · 16 oktober 2006 op 11:11

Lekker ironische column! Zo lust ik er meer.

arta · 16 oktober 2006 op 11:36

Ik vind em ook ijzersterk!!
🙂

Discoverme · 16 oktober 2006 op 21:45

Dank jullie wel voor de positieve reacties. Voor de mensen die deze en/of andere columns van mij willen horen.. dat kan [url=http://leesmaarlachmaar.blogse.nl/log/columns/zojuist-op-caz-nu-al-online-de-nieuwe-column.html]hier[/url] of vanavond rond 21.45u op Caz! (www.caz.nl).. of ik morgen weer te horen ben is afhankelijk van de – hoe ironisch – SMS’ers 🙂 Straks is het de 9e keer, dat ik er ben..dus ik heb er vertrouwen in…

Update: dinsdag voor de 10e keer (!) te horen op Caz!

klapdoos · 17 oktober 2006 op 11:33

Aha, dus gewoon even een beetje reclame ertussendoor mag dat dan? Je colum is lekker geschreven hoor, en caz radio een fijne zender..Niks mis mee. 😀 😀

Discoverme · 17 oktober 2006 op 14:10

Het is meer een reclame voor mezelf, caz is bijzaak. Als jullie de zender van 21.45-21.50 aan hebben staan, ben ik blij 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder