“Dit gaat over helden en stammen. Loyaliteit en toewijding. Verbondenheid en passie. Onze strijd en ons geloof. Het is ons vertrouwen. Voel de koorts van de massa. Hoor het gebrul van de gelovigen.” De echte Fifa’06-liefhebber weet het al: het WK voetbal komt eraan. Nederland zit in de Poule des Doods, met wereldmachten zoals Argentinië, Ivoorkust en Servië-Montenegro. Gelukkig zullen we niet slechter presteren dan in 2002, maar zwaar zullen we het zeker krijgen. In tegenstelling tot Duitsland. Ik loof een prijs uit voor degene die nog weet wie hun tegenstanders zullen zijn.

Duitsland. Hoe kunnen ze spelers vinden tussen die horde biertonnen met Bratwursten als minnaressen? In een land waar Schlagermuziek populair is? Laat staan dat ze een WK kunnen organiseren? Het is ze echter gelukt. Met een team dat makkelijk verslagen kan worden door een team geblindoekte F’jes uit Menaldum. Maar gelukkig wordt het gebrek aan voetbalkwaliteit prachtig gecamoufleerd door haar tegenstanders. Dat Duitsland de halve finale zal halen, staat al zo vast als de einduitslag van Idols.

Dus laten we het nog even over vóetbal hebben. Nederland zal het zwaar krijgen tegen Argentinië. En zeker tegen Ivoorkust. En absoluut zonder de hulp van Kalou. Als Verdonk nu slim was geweest, had ze Kalou het Nederlanderschap versneld gegeven. Dan had Nederland nu met twéé Kalous kunnen spelen! Jazeker, onder het mom van gezinshereniging konden we het broertje van Kalou uit het team van Ivoorkust over laten komen. Dan zouden we zeker in de finale komen…

En dan hebben we nog de Serviërs waar we tegen moeten voetballen. Hoewel de Dutch-batters erg veel moeite hadden met Screbrenica, zullen we nu wel genoeg geleerd hebben om van die Serven te winnen. De coach heeft dankzij de oorlog in Srebrenica begrepen dat ze flink moeten verdedigen, want dan worden de Serven vanzelf wel afgemaakt. Dat zal het oude Screbrenic-debâcle tenminste een goed gevoel meegeven.

En dan, hopelijk door naar de halve finale. Nederland-Duitsland. Het wordt weer heerlijk ouderwets oorlogje spelen. Maar nu met een liefkozend klopje op de bierton en een knipoog naar de Bratwurst.

Categorieën: Sport

2 reacties

bolswardillusions · 14 april 2006 op 19:35

GROEP A

Duitsland
Costa Rica
Polen
Ecuador

Dit is de poule van duitsland voor het WK 2006 😛
kom maar met die prijzen. Ik wil minimaal een nieuwe BMW…..:-D

DriekOplopers · 15 april 2006 op 09:43

Toch zie ik ook een voordeel. Dikke Duitsers als doelman: zo enorm, er kan gewoon geen bal meer voorbij… 😀

Driek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder