Ietwat onhandig klim ik met mijn lenige lichaam over het ijzeren hek. Aan de andere kant spring ik soepel naar beneden. Middenin een hoop stront. Gatver. Als ik weg wil lopen, zuigt mijn gebloemde kaplaars zich vast in de bruine drek. Verdomme. Terwijl ik ondersteund word door de cursus begeleidster trek ik met al mijn kracht de laars los. Ja hoor, jongens. We kunnen weer. Rustig vervolgen we onze weg door het weiland. Het weer is heerlijk. De begeleidster geeft nog enkele tips. De do’s en don’ts van het koe knuffelen. Want dat is wat wij vandaag gaan doen. Cadeautje van vriendlief. Ooit heb ik eens laten doorschemeren dat ik dat wilde doen. Samen. Uiteindelijk ben ik hier alleen.

Nu sta ik in het weiland, als hippe stadsmeid in mijn spijkerbroek en trenchcoat. Wist ik veel. De overige deelnemers zien er veelal stoffig uit. Wilde haarbossen, make-up loze gezichten, vale spijkerbroeken en bergschoenen. Hier en daar iemand met een overal. De koe waar ik mee mag knuffelen heet Bella15. De echte dame van de groep. Net als ik.

Ze ligt helemaal aan de andere kant van het weiland. Als ik haar richting op wandel en haar naam roep, gebeurt er weinig. Voorzichtig maken wij kennis. Van te voren scheet ik bruine regenbogen om de gedachten dat mijn knuffelvriendin opeens wild kon worden en mij zou vertrappen. Tot moes. Een gevlekte killer. Nu ik eenmaal bij Bella15 ben, is dat gevoel verdwenen. Ze is rustig. Voorzichtig plant ik mijn billen in het gras en leun met mijn rug tegen het lichaam van Bella15 aan. Haar zwarte vlekken zijn verwarmd door de zon. De koeienbuik beweegt constant. Een soort waterbed, en daar ben ik dol op.

Ik brabbel wat tegen Bella15 aan. Over mij werk, relatieperikelen, wat te koken vanavond, de lelijke tas van mijn beste vriendin… Ik sluit mijn ogen terwijl de zon zacht op mijn gezicht schijnt. Even niets, behalve rust. Langzaam voel ik dat ik in slaap val. En ik doe niets om dat te voorkomen. Mijn hoofd wordt zwaar en rolt opzij. Kwijl loopt uit mijn mondhoek, ik snurk. Erg charmant, maar het interesseert mij niet. Ik relax.

Na een uurtje schrik ik op omdat de begeleidster in mijn zonnetje staat. Vluchtig veeg ik het sliertje kwijl van mijn kin. Het is tijd om afscheid te nemen. Ik kriebel de koe over haar roze neus. Ze is leuk. Tevreden eet ze de appel die ik voor haar heb meegenomen. Een meelbal. Bella15 zit er niet mee. Ze briest met consumptie, de snotspetters zitten op mijn broek. In een uur tijd hebben we echt een band gekregen. ‘Dag Bella’ zeg ik tegen de koe, terwijl ik haar voor de laatste keer over haar neus aai. Bella15 draait zich om een tilt haar staart op. Ongegeneerd gaat ze een potje staan schijten. Ik grinnik. Wel ja. Een echte dame.

Categorieën: Liefde

24 reacties

geertsjohn · 10 februari 2009 op 07:11

Heerlijke column. De wereld is echt gek aan het worden met al die maffe zweefdingetjes. Wel een verrijking voor columnisten en grappenmakers! Chapeau! :hammer:

Mien · 10 februari 2009 op 08:12

Volgens mij kun jij zelfs over koeienfledders mooie columns schrijven.
Wederom mooi waargenomen.
Een vette loei van loeigoed.

Mien

Mosje · 10 februari 2009 op 08:29

[quote]Ooit heb ik eens laten doorschemeren dat ik dat wilde doen. Samen. Uiteindelijk ben ik hier alleen.[/quote]Zo zijn mannen. Mocht het ooit nog eens tot zwangerschapsgynmnastiek komen, dan zul je zien dat je in je eentje moet puffen.

Erg leuk stukje.

arta · 10 februari 2009 op 08:47

Geschreven als een trein, gelezen met plezier.
Erg leuk!
🙂

SIMBA · 10 februari 2009 op 08:55

Jeetje, knuffelen met een koe, het moet niet veel gekker worden!
Leuk verhaaltje!

LouisP · 10 februari 2009 op 09:16

Doe maar,
wat mooi, ontroerend.
Koeien verdienen die aandacht gewoon.
Alle koeien, alle dieren trouwens.

L

pally · 10 februari 2009 op 11:56

Ik vind dit een geweldig leuke, goed geschreven column, Doe! Bijvoorbeeld dit:[quote]Van te voren scheet ik bruine regenbogen om de gedachte dat mijn knuffelvriendin opeens wild kon worden en mij vertrappen[/quote]

Schitterend.Ik heb wel de vrijheid genomen om ‘gedachten’ in ‘gedachte ’te veranderen.Tja, ik blijf juf Pally natuurlijk.
Wat ik nog wil opmerken is dat je ondanks de hilarische inhoud toch weet te raken op een ander vlak. :wave: :wave:

groet van Pally

phoebe · 10 februari 2009 op 12:21

Mosje, wat ben je bitter over mannen… slechte ervaringen die je zo hebben getekend?

Ik geef toe.. er zijn veel slechte kerels.. maar zo nu en dan komt er echt wel een voorbij die een positieve reactie op een column waard is hoor..

😀

u-queen · 10 februari 2009 op 12:44

Heel leuk :-)Ik geloof dat ik mijn nieuwe hobby heb gevonden 😉 Bedankt

Mosje · 10 februari 2009 op 12:48

Tja Phoebe, ooit was ik zwanger, en dacht je dat er ook maar één vent op de wereld was die met me wilde puffen?

phoebe · 10 februari 2009 op 12:59

Was hij de weg kwijt? Letterlijk en figuurlijk…

Ook geen mannelijke gyneacoloog die mee wilde puffen?

Ma3anne · 10 februari 2009 op 14:40

Een column om te knuffelen.
Alle ingrediënten aanwezig voor een aangenaam leesmoment. :duimop:

Dees · 10 februari 2009 op 16:10

Ah, waar zijn mijn groene laarzen en welke kant is de wei ook alweer op. Je wordt bijna per stukje beter Doemaar, leuk om te zien!

WritersBlocq · 10 februari 2009 op 16:42

Ècht een lief en goed stukje, dit! Goed idee voor een volgende CX-“meating” 😀

Kleine opmerking: als je slaapt, weet je niet dat je kwijlt en snurkt.

Ciao, Pau

Annemarie · 10 februari 2009 op 18:23

Malta heeft helaas geen Bella15, geen enkele Bella trouwens. Tijdens het lezen voelde ik me weer helemaal thuis in Zeeland. Leuk stukje!!!

Neuskleuter · 10 februari 2009 op 18:43

[quote]Een gevlekte killer.[/quote]
Ik las dit in de mediatheek van m’n hogeschool en proestte het uit. (Sorry schoonmaakster, dat was van mij)

Wat een hilarisch dierencolumn! En wat lief ook! Ik vraag me nu heel erg af wat de do’s en don’ts zijn van het koeknuffelen. Top!

@WB: meating 😆

SIMBA · 10 februari 2009 op 19:16

[quote]de do’s zijn van het koek-nuffelen[/quote]
Ik heb ff je zin uit zijn verband gerukt Neus 😀

Anne · 10 februari 2009 op 19:49

Wat een leuk stukje!

doemaar88 · 10 februari 2009 op 20:26

Iedereen bedankt voor de vele en leuke reacties! Wauw 😀

Liefs doe

KawaSutra · 10 februari 2009 op 21:42

Heel leuk antroposofisch stukje. Nog vlaai gegeten na afloop?

WritersBlocq · 10 februari 2009 op 22:20

[quote]Nog vlaai gegeten na afloop?[/quote]

😆 😆 😆

LouisP · 11 maart 2009 op 00:45

D.
drie reactie op een stuk is wat veel, daarom doe ik de reactie op ‘huppelen’ maar hierbij.
Zeldzaam, een column die me vanaf de eerste letter tot de laatste letter in vervoering brengt. Huppelen kan ik blijven lezen. Bella is goed, heel goed maar huppelen slaat echt alles.
groet,

L.

doemaar88 · 22 maart 2009 op 12:23

Dank, dank, dank voor je ontzettend leuke reacties! :kus:

LouisP · 3 juni 2009 op 11:29

Hoi Doe maar,
het stukje over koeien, nou reken maar dat Bella in m’n hoofd zat

bedankt voor de mooie reactie,
groet,
Louis

Geef een reactie

Avatar plaatshouder