Journalisten die zelf niet op vakantie zijn in de zomerperiode zullen het heel moeilijk hebben. De krant moet ook dan gewoon gevuld worden met allerlei nieuws. Gelukkig voor hen is er een EK voetbal en de Olympische Spelen. Daar kun je al een aardig aantal pagina’s mee vullen. Onze landbestuurders genieten van een, volgens henzelf, welverdiend reces. Blijkbaar liggen ze op het zonovergoten strand naast criminelen en terroristen, want ook uit deze hoek blijft het wat stil. In Irak ‘werkt’ men blijkbaar wel gewoon door, maar daar zal de behoefte aan een zonovergoten strand wat minder zijn omdat ze zelf in het bezit zijn van een flinke zandbak.
Je wordt ook wel een beetje Irak-moe. Na 10 onthoofdingen lijkt ook dat nieuws te wennen, hoe erg het ook klinkt.

Blijkbaar vervelen de achterblijvers zich enorm en dan krijg je ’s zomers dus wat ander nieuws.
‘In Nederland zijn sinds twee maanden meer Duitse dan Nederlandse eurobiljetten in omloop. De kans om een Duits biljet aan te treffen is 39 procent, tegen 33 procent voor een biljet van eigen Nederlandse makelij’. Er ging een wereld voor me open toen ik dit las. Hoe kóm je op het idee.
Ook heel interessant om te weten:
‘De Nederlander zit dit jaar met 195 minuten waarschijnlijk acht minuten per dag langer voor de buis dan vorig jaar’. Wat erg jammer is dat het stuk niet vermeldt wat De Nederlander dan acht minuten minder doet.

Hebt u trouwens gelezen dat in Nederland de afgelopen twintig jaar al 176.800 verschillende voornamen gegeven zijn? Jaarlijks komen daar ongeveer 6000 nieuwe bij. Ruim 108.500 van de 4,2 miljoen kinderen die sinds 1983 geboren zijn, hebben van hun ouders een unieke naam gekregen.
Ene dr. Bloothoofd van de Universiteit van Utrecht heeft dat allemaal voor ons uitgezocht. Wát een nieuws!
Psycholoog Luxen van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nog veel belangwekkender ontdekking gedaan: ‘Bij de keuze van personeel spelen seksuele oerdriften een grote rol. Vrouwen zullen niet snel een mooie vrouw aannemen, terwijl een knappe kandidate het bij mannen wel ver zal schoppen’.

Verslaggever Marc Kruyswijk (AD) is wel heel erg ten einde raad en schrijft het volgende:
‘Ineens is hij er weer: de file.
Een deel van de scholieren zit alweer in de banken, een ander deel heeft nog twee weken te gaan. Kortom, de vakanties naderen hun einde. Vandaag: niet langer thuis in 36 minuten. Je kunt de klok erop gelijk zetten. Het is nooit eens zo dat hij het nog even niet doorheeft en pas een paar dagen later weer langzaam maar zeker de kop opsteekt. Zich de eerste dagen gewoon weer even rustig inwerkt. Of stel je voor: hij heeft zich verslapen of zo! Maar helaas, de file verslaapt zich niet, de file is nooit eens een paar dagen langer met vakantie. De file is plichtsgetrouw. Als de file een man was, dan was het een lelijke, nare en vooral punctuele man. Weken achtereen was deze irritante vent verdwenen. Maar is de vakantie afgelopen, dan kun je er donder op zeggen: daar heb je hem weer. Het grote wachten kan weer beginnen’.

Ik ben blij dat de vakantie weer ten einde is. Dan krijgen we weer écht nieuws. Onnoemelijk veel dode kinderen op een school in Rusland, bijvoorbeeld. Nieuws is ook de genocide in Darfur, honderden doden door orkanen, prinsjesdag, een kind van 14 die zijn vriendje van 12 bijna doodknuppelt.

Ik verlang nu al weer terug naar de komkommertijd.


3 reacties

Irma · 22 september 2004 op 20:02

Tja, de komkommertijd; waarin er volgens mij wel degelijk nieuws is, maar het lijkt wel of de redacties dermate geslonken zijn in de vakantieperiode dat ze het maar wat ‘dichterbij’ zoeken.

Gelukkig zit er een knop op de TV waarmee je dat ding kunt uitschakelen als je er even niet tegen bestand bent. Ik begrijp absoluut wat je bedoelt met je slotzin 😉

Mup · 22 september 2004 op 21:31

Goeie wending, je had me zowaar op het verkeerde been, in de een na laatste alinea. Ik verlang nu met je mee,

Groet Mup.

ignatius · 24 september 2004 op 12:57

[quote]’De Nederlander zit dit jaar met 195 minuten waarschijnlijk acht minuten per dag langer voor de buis dan vorig jaar’. Wat erg jammer is dat het stuk niet vermeldt wat De Nederlander dan acht minuten minder doet.[/quote]
Ehh..sex? Hetgeen het verlangen naar komkommertijd weer kan verklaren. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder