Extra Strong, Mega Strong, Ultra Strong….ik weet het niet meer hoor. Elke keer betrap ik me er weer op. Ik sta toch zeker 10 minuten bij het vak vol met spulletjes voor het haar. Na 24 jaar heb ik nog steeds niet de juiste gel gevonden, ik wil een warrig effect. Van de trap vallen zoals de reclame mocht niet baten, ik was twee weken lang kind aan huis bij mijn huisarts en fysiotherapeut. “tja, nekklachten…, hoe het komt? Geen idee. Neuh…geen last van stress…” Daar sta ik weer, hersteld van mijn nek- , sleutelbeen- en schouderklachten. Vol goede moed gaan mijn ogen naar links, rechts, boven en beneden, het lijkt wel of er elke week een nieuwe gel-boom ontdenkt wordt. Al die gradaties in sterkte kan ik nooit plaatsen, “is Mega nou sterker dan Ultra, en waar staat Extra precies in de rangorde?” De Extra is 5,19 Euro voor 300 ml, de Mega is 4,34 Euro voor 350 ml. Ik reken, maar moet het snel opgeven, want er spelen veel meer factoren mee voor de aankoop van de perfecte gel. Een tube of een pot? Een pot of een tube? Bij een pot haal je er zeker weten alles uit. Bij een tube blijft er vaak een deel ongebruikt. Stiekem kijk ik vluchtig om me heen. Nog zo een belangrijk aspect, de geur…de kleur, het uiterlijk van de pot of tube…help!!! Dat ene potje waar ik mijn oog al op liet vallen, open ik…gatverdamme, deze stinkt. Ik denk dat ik dan toch maar voor die gele ga, of is wax een betere oplossing voor mijn haar en zal ik nog een haarlak kopen voor de finishing touch?

Eindelijk ik pak die plakkerige gel, dát wordt hem…of…nee, ik zet hem terug. Ik schaam me, in mijn nachtmerrie zie ik mensen met volgesmeerde haren met gel als zombie op mij afkomen….koop ons, koop ons!!! Mensen staan achter me te dringen, tappen met hun voet op de grond en zuchten, zij willen nu ook wel eens van het gel-schap gebruik maken. Had ik nou maar aantekeningen gemaakt van mijn vorige gellen. “volgens mij was die wel goed toen”, “werd die niet te hard?!” ik weet het niet meer. Ik geef het op en loop het schap voorbij. De shampoo dan maar, “met welke shampoo krijg ik het beste gel uit mijn haar…..of wax…of haarlak…..”

Categorieën: Mannen & Vrouwen

14 reacties

Dees · 29 augustus 2005 op 07:27

Inspiratie uit een potje… 😉

Wright · 29 augustus 2005 op 08:33

Veel mannen zouden graag zo’n kopzorg willen hebben, in zoverre is het dus een luxeprobleem.:-P

Heb nog een [url=http://kassa.vara.nl/portal?_scr=thema_artikel&number=493496&thema=322159]testje[/url] voor je gevonden, alvast één kopzorg minder. 😉

bert · 29 augustus 2005 op 08:37

En dan noem je alleen maar even gel of shampoo.
Als er tampons op mijn lijstje staan weet ik het soms ook niet meer. 😕 😕 😕
Leuke column. 😀 😀 😀

champagne · 29 augustus 2005 op 08:44

Kaal scheren misschien een optie? Of weet je dan ook niet meer welke scheerschuim je moet kiezen?

Leuk geschreven! 😀

Li · 29 augustus 2005 op 08:50

Gel…praat me er niet van.
Emmersvol gaan er hier doorheen.

Laatst zag ik potje met gel waarop stond ‘geeft het effect alsof je net uit bed komt’:-D
Dat is lekker goedkoop zou je denken. Niet dus: kostte 10 euro 😮

Li

KawaSutra · 29 augustus 2005 op 12:13

Neem gewoon behangerslijm. Werkt perfect, zuinig in gebruik en hartstikke betaalbaar. Enne, met gel kun je niet behangen. 😀

WritersBlocq · 29 augustus 2005 op 13:20

[quote]Na 24 jaar heb ik nog steeds niet de juiste gel gevonden, ik wil een warrig effect.[/quote]
Na kapitalen gespendeerd te hebben en vuilniszakken vol volle potten weggedonderd te hebben, heb ik hier de oplossing voor zijn en haar haarproblemen:
1. Shaper van de HEMA (JAAA KEES!!!!) 2 euro
en daarna, de klapperrrrrr:
2. Goldwell Super Glue. Plakt niet, is niet vet, niet slap, stinkt niet, ge-wel-dig spul. Had niet gedacht dat ik dit voor mijn 97e zou hebben ontdekt. O ja de prijs: 9,65 bij de kappersgroothandel, dus ws 2 x zo duur bij de kapperszaak denk ik.

ietje · 29 augustus 2005 op 16:18

echt een hele leuke column!! Ik heb ook goede ervaringen met de Shaper van de Hema maar een nacht niet slapen, woelen in bed, geeft hetzelfde effect gratis.

Mosje · 29 augustus 2005 op 23:14

Gewoon je haren niet meer wassen jong, dan staat het na twee weken vanzelf stijf.
😛

WritersBlocq · 29 augustus 2005 op 23:34

[quote]Gewoon je haren niet meer wassen jong, dan staat het na twee weken vanzelf stijf.[/quote]
Eeeejjj Mozz, wat weet JIJ daar nou van 😀 😀 😀

Louise · 30 augustus 2005 op 07:31

Ik heb standaard een coupe Troep, gel of geen gel 😉
Maar wel weer lekker geschreven!

Ma3anne · 30 augustus 2005 op 10:29

Suikerwater wil ook wel eens helpen. Hoe meer suiker, des te mega ultra en het ruikt niet. Was DE oplossing (letterlijk en figuurlijk) voor het babyzachte haar van mijn zoon destijds en het scheelde een hoop miskopen.
Geestige column. Mooie icoon van de hoofdbrekende haarmode van jongeren in deze tijd. Over 10 jaar snapt misschien niemand meer waar je het over hebt. 😀

Shitonya · 30 augustus 2005 op 11:13

een column uit een tube, namelijk erg zacht en je moet er echt in knijpen om er wat leuks uit te halen. Dit had je veel beter kunnen omschrijven.

prikkels · 30 augustus 2005 op 23:23

Lekkere column. Waar we ons al geen kopzorgen om kunnen maken. Nice.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder